Viaplay vol vertrouwen in het behouden van Formule 1-rechten

Viaplay Formule 1 rechten
© Clément Delacre op Unsplash

Viaplay zendt al sinds 2022 live Formule 1-races uit. Ondanks aanhoudende kritiek en financiële uitdagingen blijft Viaplay vol vertrouwen en dienen ze een nieuw bod in voor de Formule 1-uitzendrechten vanaf 2025.

Het is geen geheim dat Viaplay niet door iedereen geliefd wordt in Nederland. Maar Ondanks aanzienlijke kritiek op zaken als commentaar en streamkwaliteit, verschoof de aandacht in de afgelopen maanden naar de financiële situatie van het bedrijf. Met herhaalde uitstel van de presentatie van kwartaalcijfers koos men uiteindelijk voor een ingrijpende kapitaalinjectie.

Kijk nu 2,4 maanden gratis Viaplay door het afsluiten van een jaarabonnement!

Wijzigingen Viaplay

Het moederbedrijf Viaplay Group heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan, gesteund door Canal+ en PPF in een poging om de financiële situatie te herstellen. Ook abonnees voelen deze wijzigingen, denk maar aan de herintroductie van het jaarabonnement van Viaplay.

Lees: Viaplay herintroduceert onverwacht jaarabonnement

De cruciale ondersteuning van onder andere de Franse zender CANAL+ en de Tsjechische investeringspartij PPF is van levensbelang geweest voor Viaplay. Als tegenprestatie voor de financiële steun verwerven deze twee bedrijven een aandeelen van Viaplay, wat een beslissende factor blijkt te zijn voor de stabiliteit en voortzetting van Viaplay in het medialandschap.

Ga nu naar Viaplay

Viaplay brengt nieuw bod uit

Het Scandinavische bedrijf zet zich schijnbaar maximaal in om grip te houden op de uitzendrechten van de Nederlandse Formule 1. Ondanks aanzienlijke financiële tegenvallers, heeft Viaplay de intentie om opnieuw een bod te presenteren.

Roger Lodewick, CEO van Viaplay Nederland liet aan De Telegraaf alvast weten zelfverzekerd te zijn over het behoud van de rechten:

“De onderhandelingen over de uitzendrechten F1 vanaf 2025 worden internationaal door Peter Nørrelund en zijn team gedaan. Ik ben er van overtuigd dat wij een goede kans maken onze rechten te behouden.”

“Ik ben er van overtuigd dat wij een goede kans maken onze rechten te behouden.”

Biedoorlog

Naast Viaplay willen ook Ziggo Sport en het Franse Canal+ (dat momenteel 30% van de Viaplay-aandelen bezit) de Formule 1-rechten binnenslepen. Het is dus verre van gegarandeerd dat Viaplay zonder enige tegenstand de rechten zal verkrijgen.

Viaplay kost 15,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 13,79 euro per maand bij een jaarabonnement. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.