Wanneer komt The Little Mermaid (2023) naar Disney Plus?

wanneer the little mermaid disney plus
© Disney

De live-action adaptatie van Disney’s ‘The Little Mermaid’ is momenteel enkel te bekijken in de bioscoop, maar wanneer komt de film naar Disney Plus?

De langverwachte live-action adaptatie van Disney’s tijdloze klassieker, The Little Mermaid, maakte op 24 mei zijn grandioze entree in de bioscopen. Met adembenemende visuele effecten en een meeslepend verhaal heeft de film al snel de harten van vele fans veroverd. Terwijl het in de bioscopen blijft schitteren, rijst de vraag onder Disney Plus-abonnees: wanneer komt The Little Mermaid naar Disney Plus? In dit artikel duiken we dieper in de releasedatum van The Little Mermaid op Disney Plus.

👉 Via deze link geniet je van 2 maanden gratis Disney Plus bij het afsluiten van een jaarabonnement.

Komt ‘The Little Mermaid’ op Disney Plus?

Aangezien ‘The Little Mermaid’ (of De kleine zeemermin) een film is geproduceerd door The Walt Disney Company, is het een zekerheid dat de film binnenkort naar de streamingdienst komt. De filmpagina van The Little Mermaid staat zelfs al online, maar de exacte releasedatum blijft vooralsnog onbekend. Op basis van eerdere releasedatums van films op Disney Plus, kunnen we een schatting maken van wanneer The Little Mermaid mogelijk beschikbaar zal zijn op het streamingplatform.

Wanneer komt ‘The Little Mermaid’ naar Disney Plus?

Disney heeft via sociale media eindelijk de langverwachte releasedatum bekend gemaakt: The Little Mermaid komt op 6 september naar Disney Plus. Gedaan dus met gissen, het aftellen kan nu echt beginnen.

Volgens historische gegevens duurt het ongeveer 49 dagen voordat Disney bioscoopfilms aanbiedt op Disney+. Op basis van deze gegevens had de film rond 12 juli al op Disney Plus moeten staan. Er zijn echter ook uitzonderingen bij grotere bioscoopfilms, zo had ‘Black Panther 2: Wakanda Forever‘ 84 dagen wachttijd. The Little Mermaid komt nu dus ook op dat uitzonderingenlijstje te staan.

Wanneer komt The Little Mermaid op Disney Plus?
©Disney

Verhaal en trailer

“The Little Mermaid” (2023) is een betoverende liveactionversie van de geliefde animatieklassieker. De film vertelt het tijdloze verhaal van Ariel, een jonge zeemeermin die verlangt naar een leven op het land. Ariel wordt verliefd op een knappe prins genaamd Eric en is vastbesloten om een mens te worden, zelfs als dat betekent dat ze haar stem moet opgeven aan de zeeheks Ursula.

Deze nieuwe versie van “The Little Mermaid” brengt het verhaal tot leven met prachtige visuele effecten en meeslepende muzikale nummers. De film bevat ook een getalenteerde cast, met onder andere Halle Bailey in de hoofdrol als Ariel, en wordt geregisseerd door Rob Marshall.

Terwijl Ariel haar reis naar de wereld van de mensen onderneemt, ontdekt ze de uitdagingen en vreugde van het menselijk bestaan. Ze moet moed tonen en obstakels overwinnen om haar ware liefde te vinden en haar eigen pad te volgen.

“The Little Mermaid” blijft trouw aan het hartverwarmende verhaal en de karakteristieke liedjes die fans van de animatieversie zo dierbaar zijn. Deze liveactionadaptatie voegt een nieuwe dimensie toe aan het klassieke sprookje en brengt het publiek opnieuw in vervoering met zijn betoverende onderwaterwereld en hartverwarmende emotie.

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.