Wat kost Viaplay in 2024? Dit zijn alle abonnementen en prijzen

Wat kost Viaplay?
Image: ⓒ Viaplay - Wat kost Viaplay?

Wat kost Viaplay in 2024? Het is een veelgestelde vraag en met de verschillende abonnementsvormen en prijswijzigingen zien veel mensen ook door de bomen het bos niet meer. Wij leggen je in dit artikel precies uit welke abonnementen er beschikbaar zijn en wat je er voor betaalt.

Viaplay is overal tegenwoordig. Sinds de opkomst van deze streamingdienst in 2022 op de Nederlandse markt is er veel om enthousiast van te worden als je een abonnement hebt. Denk maar eens aan de tientallen races op het drukke Formule 1-kalender of de fantastische documentaire over Max Verstappen.

Maar Viaplay is niet alleen actief in de F1-wereld, want ook de Premier League Darts is weer volop begonnen en net zoals Formule 1 heeft Darts ook een behoorlijk vol kalenderjaar. Je kan natuurlijk ook gewoon love kijken naar de Premier League en Bundesliga, en alle PDC-dartstoernooien. Daarnaast staan er inmiddels veel films en series op het platform, en vult Viaplay die elke week aan met zowel lokale als internationale titels.

Maar wat kost Viaplay nu precies en wat zijn de verschillende opties om te abonneren op de streamingdienst?

Dit zijn de kosten voor een abonnement op Viaplay

Je kan op verschillende manieren een Viaplay abonnement afsluiten. Er zijn grofweg twee opties te onderscheiden. Optie 1: Direct abonneren bij Viaplay zelf via de Viaplay website. Optie 2: Viaplay afsluiten via jouw TV-aanbieder naar keuze.

Behalve de prijs zit er nog een verschil tussen de twee opties. Bij sommige TV-providers (zoals Ziggo en KPN) krijg je namelijk ook toegang tot de lineaire Viaplay-zender. Dit is helaas niet mogelijk als je direct bij Viaplay abonneert. Hieronder lichten we de verschillende opties nader toe.

Optie 1: Rechtstreeks abonneren bij Viaplay

Dit is de simpelste optie en de meeste mensen kiezen hiervoor. Je kan rechtstreeks bij Viaplay abonneren voor 15,99 euro per maand. Je kan hier flink op besparen door direct een jaarabonnement te nemen, je betaalt dan omgerekend slechts 12,79 euro per maand en bespaart maar liefst 20% op je abonnement.

Maandabonnement of jaarabonnement?

Hoewel de korting op een jaarabonnement fors is, kan het natuurlijk zijn dat je Viaplay alleen gebruikt om bepaalde (sport)uitzendingen te kijken. Reken dan zeker even uit hoeveel losse maanden je per jaar abonnee wil blijven. Als dat meer dan 8 maanden per jaar is, ben je goedkoper uit met een jaarabonnement, anders is een maandabonnement nog steeds de betere keuze.

Optie 2a: Viaplay abonnement afsluiten via Ziggo

Ben je al abonnee van Ziggo of denk je erover om over te stappen naar Ziggo? In 2024 betaal je nu 15,99 euro per maand. Als er een interessante actie beschikbaar is bij Ziggo houden we je uiteraard op de hoogte. Dit bedrag wordt dan gewoon op je maandelijkse Ziggo-factuur afgeschreven.

Voorheen kreeg je ook toegang tot het lineaire Viaplay-kanaal (Viaplay Xtra op kanaal 200), waar je alle Formule 1 races kon bekijken. Dit kanaal bestaat echter niet meer, dus nu moet je de Viaplay applicatie gebruiken om Formule 1 te kijken.

Optie 2b: Viaplay abonnement afsluiten via KPN

Ben je abonnee van KPN of denk je erover om over te stappen naar KPN? KPN heeft weer net een andere aanbieding dan Ziggo en geeft tot 12,50 korting op je abonnement als je internet, mobiel en Viaplay combineert. Zonder de korting kost je Viaplay abonnement bij KPN 15,99 euro per maand.

Optie 2c: Viaplay abonnement via Odido

Ben je abonnee van Odido (voormalig T-Mobile) of denk je erover om over te stappen naar Odido? Odido biedt alle abonnees de eerste maand 50% korting en daarna betaal je maandelijks 15,99 euro. 

Odido biedt nog een extra deal aan waarbij je Viaplay kan combineren met ESPN Compleet. Je betaalt dan slechts 19,50 euro per maand inclusief de 6,49 euro combikorting.

Optie 2d: Viaplay abonnement afsluiten via Caiway of DELTA

Ben je abonnee van Caiway of Delta of denk je erover over te stappen naar Caiway of Delta? Dan is dit een interessante optie voor jou. Beide aanbieders vallen onder hetzelfde bedrijf (DELTA Fiber Nederland) en er loopt bij zowel Caiway als Delta als sinds de lancering van Viaplay dezelfde actie.

Je krijgt namelijk drie maanden lang 1 euro korting door via hen te abonneren op Viaplay. Momenteel betaal je dus geen 15,99 euro, maar slechts 14,99 euro per maand.

Wat kost Viaplay? Overzicht van alle prijzen voor een Viaplay abonnement

Aanbieder
Prijs per maand
Prijs per jaar
Viaplay maandabonnement
€ 15.99
€191,88
Viaplay jaarabonnement
€ 12.79
€153,48
Viaplay bij Ziggo
€ 15.99
€ 191.88
Viaplay bij KPN
€ 15.99
€ 191.88
Viaplay bij KPN (+entertainmentkorting)
€ 10.99
€ 131.88
Viaplay bij Odido (T-Mobile)
€ 15.99
€ 191.88
Viaplay bij Caiway
€ 15.99
€191,88
Viaplay bij Delta
€ 15.99
€191,88

Viaplay accounts delen om kosten te drukken

Het is gelukkig ook mogelijk om je Viaplay account te delen met vrienden, familie of collega’s. Je kan bij een standaard Viaplay abonnement tot vijf apparaten aanmelden, en dus je account met vijf personen delen. Een klein addertje onder het gras: je kan maar met twee apparaten tegelijk streamen.

Kijk je zelf graag naar Formule 1? Deel je account dan met iemand die graag naar de Premier League of Bundesliga kijkt. Zo verklein je de kans dat jullie tegelijk willen streamen.

Streamen met een Chromecast

Bijna elke provider is afgestapt van een lineair Viaplay kanaal. Viaplay streamen naar tv doe je met een apparaat als een Chromecast.

Je haalt een Chromecast snel in huis en hij werkt dus met elke tv die een HDMI-poort heeft. Hieronder bestel je ze direct op bol.com:

Ook als je via een TV-aanbieder abonneert is een Chromecast een handig apparaat om de uitzendingen die niet via het lineaire kanaal worden uitgezonden te streamen naar je tv.

Dit kan je allemaal streamen met Viaplay

Het aanbod van Viaplay is niet mals, en het wordt bovendien wekelijks uitgebreid. Je streamt met Viaplay alle Formule 1 races, alle voetbalwedstrijden uit de Premier League en Bundesliga en alle PDC-dartstoernooien. Je kijkt verder ook naar de hoofdklasse hockey (heren en dames) en alle IHF handbaltoernooien. Verder worden er steeds meer films, series en documentaires toegevoegd aan het platform.