Zo kijk je Disney Plus op Ziggo’s Mediabox Next of Next Mini

Zo kijk je Disney Plus op Ziggo’s Mediabox Next of Next Mini
Image: Ⓒ iStock

Ben je benieuwd hoe je Disney Plus op Ziggo kijkt? Dan hebben we goed nieuws voor je. De Disney Plus app is nu namelijk toegevoegd aan de Mediabox Next en de Next Mini van Ziggo. De streamingdienst heeft inmiddels ook een eigen kanaal bij de televisieprovider. Wel zo handig! We vertellen je hier graag meer over, lees je mee? 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners. 

Disney Plus app op Ziggo’s Mediabox

De vraag is inmiddels al duizenden keren gesteld sinds de lancering van Disney Plus in Nederland: Wanneer komt de Disney Plus app naar de Ziggo Mediabox? Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. De Disney Plus app is nu direct te benaderen op Ziggo’s Mediabox Next en de Next Mini. Als je dus een Disney Plus-abonnement hebt en je bent klant bij Ziggo met een van deze twee boxen dan kan je nu heel eenvoudig Disney Plus kijken.

Disney Plus app downloaden

De Disney Plus app kan je simpel vanuit de App Store downloaden op je Mediabox Next of Next mini door onderstaande stappen te doorlopen.

  1.  Druk op de homeknop (🏠 ) van je Ziggo afstandsbediening.
  2. Klik op Apps.
  3. Ga vervolgens naar de App Store.
  4.  Zoek naar de Disney Plus app.
  5. Download the app, installeer deze, log in met de voor jou bekende gegevens en je kan kijken!

De Disney Plus app vind je vervolgens in het menu van je Mediabox. Je kan uiteraard ook de voicecontrol functie op je afstandsbediening gebruiken om de app op te starten als je dat makkelijker vindt.

Disney Plus app op Ziggokanaal

Een andere, en voor sommige wellicht nog makkelijkere manier, om de Disney Plus app te gebruiken op de Ziggo Mediabox Next of Next Mini is via het directe tv-kanaal van Ziggo. Als je namelijk naar kanaal 155 gaat zal je zien dat je direct de Disney Plus app op je televisie te zien krijgt en kan inloggen. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen.

Let op! Mocht je een zwart scherm krijgen bij het opstarten van de app op de mediabox dan ben je niet de enige. Ziggo zegt daar zelf het volgende over: “Het kan wat langer duren dan dat je gewend bent voordat de app is opgestart. Tijdens het opstarten blijft het scherm zwart waardoor het lijkt dat de box is vastgelopen. Om deze verwarring te voorkomen werken we momenteel aan een laadscherm.” 

Werkt de Disney Plus app ook op de Mediabox XL?

Nee. Door de beperkte opslagcapaciteit van de Mediabox XL werkt de Disney Plus app niet op de Mediabox XL.

Kan je Disney Plus ook zonder app kijken?

Ja zeker. Je kan Disney Plus kijken zonder app als je dit doet in een browser (bijvoorbeeld Google Chrome of Safari) op een desktop of laptop of. Als je Disney Plus wilt kijken op een mobiele telefoon, tablet, smart-tv of gameconsole heb je de Disney Plus app wel nodig.

Disney Plus kijken op een Chromecast

Het is uiteraard ook mogelijk om Disney Plus op je televisie te kijken met Google’s Chromecast. De Chromecast, die slechts een paar tientjes kost, is eigenlijk een kleine mediaspeler die je in je HDMI-poort van je televisie stopt. De Chromecast is de makkelijkste manier om muziek en films van je mobiel, tablet of laptop naar je tv te streamen. Lees hier hoe je Disney Plus kijkt met een Google Chromecast.

Je haalt een Chromecast snel in huis en hij werkt dus met elke tv die een HDMI-poort heeft. Hieronder bestel je ze direct op bol.com:

 

Voor alle bovengenoemde opties voor het kijken naar Disney Plus heb je een Disney Plus-abonnement nodig. Klik hier om je direct te abonneren voor 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar.