Zo kijk je SkyShowtime op Ziggo’s Mediabox Next of Next Mini

Zo kijk je SkyShowtime op Ziggo's Mediabox Next of Next Mini
Image: Ⓒ SkyShowtime

Wil je graag weten hoe je SkyShowtime op Ziggo kijkt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je kan SkyShowtime streamen via Ziggo via de app op de Mediabox Next of Next Mini, maar de televisieprovider biedt ook een specifiek kanaal aan voor de streamingdienst. Hieronder laten we je weten hoe dit allemaal werkt.

SkyShowtime kost 6,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 54,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren en te beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.

SkyShowtime op Ziggo’s Mediabox

Telkens als er een nieuwe streamingdienst arriveert, vragen veel mensen zich af of de streamingdienst ook via Ziggo beschikbaar zal zijn en wanneer. Dit was natuurlijk ook weer het geval bij SkyShowtime. Het heeft even geduurd sinds de lancering van de streamingdienst op 25 oktober 2022, maar vanaf 14 juni 2023 kan je eindelijk ook SkyShowtime op Ziggo bekijken.

Je kan de SkyShowtime-app installeren op Ziggo’s Mediabox Next en de Next Mini. Je kan een SkyShowtime-abonnement afsluiten via SkyShowtime zelf of via Mijn Ziggo (waardoor je de abonnementskosten via je Ziggo-rekening betaalt). Je kan in beide gevallen gewoon inloggen op de SkyShowtime-app op je Mediabox Next of Next Mini om SkyShowtime op Ziggo te streamen.

SkyShowtime-app downloaden

Door de stappen hieronder te volgen, kan je heel gemakkelijk de SkyShowtime-app downloaden via de App Store van je Mediabox Next of Next Mini.

  1. Druk op de homeknop (🏠) van je Ziggo afstandsbediening.
  2. Klik op Apps.
  3. Ga vervolgens naar de App Store.
  4. Zoek naar de SkyShowtime-app.
  5. Download de app, installeer deze, log in met de voor jou bekende gegevens en je kan beginnen met streamen via Ziggo!

Je kan vervolgens de SkyShowtime-app terugvinden in het menu van je Mediabox, maar je kan ook via je afstandsbediening gebruikmaken van stembesturing en simpelweg ‘SkyShowtime’ zeggen om de app te openen.

SkyShowtime op een Ziggokanaal

Je hoeft eigenlijk niet eens per se de SkyShowtime-app op je Mediabox te downloaden, want er is ook nog een andere manier om de streamingdienst op Ziggo te bekijken en misschien vind je deze manier zelfs fijner.

Er is namelijk ook een tv-kanaal speciaal voor SkyShowtime beschikbaar op Ziggo (wel weer via de Mediabox Next of Next Mini). Als je naar kanaal 157 gaat, dan zie je daar ook de “app” verschijnen en vervolgens kan je daar dus ook gewoon in loggen met je SkyShowtime-account.

Werkt de SkyShowtime-app ook op de Mediabox XL?

Nee, helaas heeft de Mediabox XL maar een beperkte opslagcapaciteit en kan je er dus niet de SkyShowtime-app op installeren.

Kan je SkyShowtime ook zonder app kijken?

Ja, je kan SkyShowtime namelijk ook bekijken in een browser (zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Microsoft Edge of Safari) op je laptop of desktop. Je gaat dan gewoon naar de website (www.skyshowtime.com) en vervolgens kan je daar inloggen en beginnen met streamen.

Mocht je SkyShowtime willen kijken op je telefoon, tablet, smart-tv of gameconsole, dan heb je wel de SkyShowtime-app voor deze apparaten nodig en die zal je dan dus moeten installeren via de verschillende app stores van die apparaten.

SkyShowtime kijken op een Chromecast

Als je geen smart-tv hebt of jouw smart-tv-interface niet fijn (meer) werkt, dan kan je gelukkig SkyShowtime alsnog op je televisie kijken met behulp van een Chromecast. Dit vereist een kleine investering (van een aantal tientjes), maar met dit kleine apparaatje dat je via een HDMI-poort met je tv verbindt, kan je vrij gemakkelijk onder andere films, series en muziek van je mobiel, tablet of computer naar je tv streamen.

Hier hebben we nog een uitgebreider artikel over hoe je SkyShowtime streamt naar je tv met een Chromecast. Een Chromecast is geschikt voor elke tv die een HDMI-poort heeft en het enige wat je verder nodig hebt is een stopcontact en een Wi-Fi-netwerk om de Chromecast mee te verbinden.

Hieronder vind je de meest recente Chromecasts op bol.com:

Afhankelijk van de resolutie van je tv (en van waar je zelf behoefte aan hebt) kan je dus kiezen voor een Chromecast met HD-beeldkwaliteit of een Chromecast met 4K-beeldkwaliteit.

Om SkyShowtime op Ziggo te kunnen kijken, heb je eerst een SkyShowtime-abonnement nodig. Dat kan je via Ziggo regelen of je kan hier klikken om je direct via SkyShowtime zelf te abonneren voor 6,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 54,99 euro per jaar. Bij SkyShowtime zelf start je als nieuwe abonnee ook met een gratis proefperiode van 7 dagen.