Zo zet je je Disney Plus-maandabonnement om naar een jaar

disney plus maandabonnement omzetten naar jaarabonnement

We krijgen steeds vaker de vraag gesteld hoe je je Disney Plus-maandabonnement omzet naar een jaarabonnement. Dit is een stuk voordeliger en je kan dan twee maanden gratis kijken. Ik dit artikel leggen we je uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Je kan je Disney Plus-maandabonnement niet zelf met een simpele handeling in je account omzetten naar een jaarabonnement. Maar je hebt de klantenservice in ieder geval niet nodig om het voor elkaar te krijgen.

Maandabonnement opzeggen

Om je Disney Plus-maandabonnement om te zetten naar een jaarabonnement dien je je huidige maandabonnement eerst op te zeggen. Vervolgens activeer je opnieuw je jaarabonnement. Dit is natuurlijk erg omslachtig en Disney is er ook mee bezig om dit makkelijker te maken. Op het moment van schrijven is dit de enige optie.

Onderstaande stappenplan is voor de mensen die hun Disney Plus-maandabonnement direct via de website van Disney Plus (www.disneyplus.com) hebben afgesloten.

Heb jij je Disney plus-maandabonnement via Google of Apple afgesloten? Dan dien je deze daar ook op te zeggen. Klik hier om op te zeggen via de Google Play Store en klik hier om op te zeggen via de Apple App Store. Ga vervolgens verder naar stap 2.

Note 1: Als je je maandabonnement opzegt, kun je tot het einde van de huidige factureringdatum gebruikmaken van Disney Plus. Om deze datum te zien klik je op ‘Account’ —> ‘Abonnement’ —> ‘Disney+ (maandelijks)’. Na het beëindigen van je abonnement ontvang je deze datum ook van Disney Plus in je bevestigingsmail.

Note 2: Als je je Disney Plus-maandabonnement opzegt blijft je content (zoals bijvoorbeeld VIP-toegang) en data (zoals je kijklijst en profielen) bewaard. Deze raak je dus niet kwijt en zijn gekoppeld aan je emailadres. Zodra je Disney Plus weer activeert met dit emailadres staan deze gewoon weer in je account.

Stap 1

  • Log via je internetbrowser in op je Disney Plus-account op je laptop, pc, tablet of je mobiele telefoon. klik op je profielicoon. Deze vind je op de laptop/pc rechtsbovenin. Klik dan op ‘Account’. Zit je op je mobiele telefoon, klik dan op ‘Account beheren’. Let op! Opzeggen kan niet via de Disney Plus-app op je mobiele telefoon.
  • Onder de tab ‘Abonnement’ zie je ‘Disney+ (maandelijks)’ staan, klik hierop.
  • Scroll naar onder tot je ‘Abonnement opzeggen’ ziet staan en klik hierop en rond het proces af. Je hebt nu je Disney Plus-maandabonnement opgezegd.

Stap 2

Om nu je jaarabonnement bij Disney Plus te activeren, dien je jezelf opnieuw aan te melden. Uiteraard kies je nu in plaats van een maandabonnement voor een jaarabonnement. Dit kan je doen op de door jou gewenste manier (Google Play Store, Apple App Store, via de Disney Plus-app of via www.disneyplus.com). Echter kan je dit pas doen een dag na je laatste factureringdatum (zie ‘note 1’ boven). Dat is dus het moment dat je geen toegang meer hebt tot Disney Plus. Dus stel je laatste factureringsdatum is 5 januari, dan kan je pas op 6 januari je jaarabonnement activeren.

Kosten

Een jaarabonnement op Disney Plus kost € 69,99 per jaar en € 6,99 per maand. Je krijgt dus 2 maanden gratis bij een jaarabonnement en betaald dan omgerekend € 5,85 per maand. Klik hier om je jaarabonnement te activeren of klik hiervoor op onderstaande Disney-banner.

Prijswijziging

Vanaf 23 februari 2021 voert Disney een prijswijziging door en kosten deze abonnementen € 89.99 per jaar en € 8.99 per maand. Grote voordeel hiervan is dat Star dan op je account geactiveerd wordt en je extra content krijgt van andere Disney-merken, zoals ABC, FX, Freeform, Searchlight, 20th Century Studios en Hulu Originals. Lees meer daarover hier.

Wat belangrijk is om de te weten is dat de huidige abonnementsprijzen voor bestaande abonnees zes maanden gehandhaafd blijven. Heb je dus al een abonnement? Dan ga je pas vanaf 23 augustus 2021 meer betalen. Dit valt ook te lezen op de website van Disney Plus.

Heel veel plezier met je jaarabonnement op Disney Plus!

Bekijk ook het volledige aanbod van Disney Plus en zie hier wat er nog allemaal komen gaat. Hier vind je de top-30 beste films, series en documentaires die er op de streamingsdienst te vinden zijn en hier vind je alle films en series die je in 4K-kwaliteit op Disney Plus kan streamen.