Chris Woerts: ‘Zes gratis Formule 1-races gewoon op Ziggo’

formule 1, 1-11

De zes gratis Formule 1-races die Viaplay in 2022 via het open kanaal zal gaan uitzenden zullen volgens Chris Woerts waarschijnlijk gewoon op Ziggo te zien zijn. Zowel de NOS, RTL en Talpa zouden hebben bedankt. Dit meldt de sportmarketeer in het voetbalprogramma Veronica Inside. 

De Nordic Entertainment Group (NENT) heeft naar verluidt meer dan 30 miljoen euro per jaar betaald om de Formule 1 rechten voor drie jaar te bemachtigen. De races zullen exclusief op de streamingdienst van de Zweden, genaamd Viaplay, te zien zijn. Dit geldt ook voor het darten, de Premier League en de Bundesliga.

Ziggo

Zes Formule 1-wedstrijden zullen gratis op een open kanaal te zien zijn, waaronder de race op Zandvoort. Maar op welk kanaal dat gaat gebeuren is nog steeds niet duidelijk. Chris Woerts meldt in Veronica Inside dat dit in ieder geval niet op de NOS, RTL of Talpa zal zijn. Die zouden er om welke reden dan ook vanaf hebben gezien. “Ik denk zelf dat ze (NENT) op de achtergrond al een deal hebben met Ziggo. Dat Ziggo gewoon die zes potjes blijft uitzenden en het kanaal openzet voor iedereen in Nederland”, aldus de sportmarketeer. Volgens Woerts zou dit prima voor Ziggo zijn, omdat de kabelaanbieder dan toch betrokken blijft bij de Formule 1.

Geruchten

Er gonzen al langere tijd geruchten in medialand omtrent de Formule 1 en waar Viaplay de races zou willen stallen. IndyCar podcastmaker Frederik Middelhoff stuurde eerder deze maand al via Twitter het gerucht de wereld in dat de Formule 1 gewoon (exclusief en zonder extra kosten) bij Ziggo te zien is volgend jaar. Eerder werden KPN en Delta/Caiway ook al genoemd als geïnteresseerden om de races te gaan aanbieden. We houden je op de hoogte!