‘Formule 1 exclusief en zonder meerprijs te zien bij Ziggo’

ziggo, viaplay, formule 1 okt 20

Het Formule 1 seizoen is volgend jaar exclusief en zonder meerprijs bij Ziggo te zien op Viaplay. De onderhandelingen zouden hierover gaande zijn. Dit meldt IndyCar podcastmaker Frederik Middelhoff op Twitter. Wel vermeld hij er bij dat het om een gerucht gaat. Niet officieel bevestigd dus. 

Afgelopen mei werd bekendgemaakt dat de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT) de rechten van de Formule 1 heeft gekocht in Nederland. Dit betekent dat de races van Max en co vanaf volgend seizoen niet meer bij Ziggo te zien zullen zijn. NENT kondigde ook aan dat het in het eerste kwartaal van 2022 een eigen streamingdienst gaat lanceren: Viaplay. Op deze dienst zal de Formule 1, inclusief trainingen, kwalificaties en een live-programma, uitgezonden gaan worden.

Ziggo

Nu meldt IndyCar podcastmaker Frederik Middelhoff op Twitter (zie onder) dat de Formule 1 in 2022 exclusief en zonder meerprijs op Ziggo te zien zal zijn. Hoe dat er dan uit komt te zien is niet duidelijk. Volgens Middelhoff wordt Viaplay niet ‘app only’. Dit zou onder andere te maken hebben met het feit dat veel sportliefhebbers in Nederland er niet van houden om live via een app sport te bekijken (en dan moeten casten) en dit liever direct op de televisie doen. Dit zou kunnen betekenen dat Viaplay als kanaal toegevoegd zou gaan worden aan het Ziggoaanbod.

viaplay, ziggo, formule 1-

Win-winsituatie

Dit klinkt niet als een onrealistisch en verrassend scenario. Eerder werd al duidelijk dat NENT en Ziggo met elkaar in gesprek zijn voor de doorgifte van het Formule 1 signaal. Ziggo, dat naast de Formule 1 ook al de uitzendrechten voor de Premier League verloor, zou hier behoorlijk bij gebaat zijn omdat het op deze manier een grote groep klanten kan behouden. Daarnaast geeft het NENT de ruimte om Viaplay uit te rollen bij de grootste televisieaanbieder van Nederland. Een win-winsituatie.

Mol en Plooij

Mocht deze constructie doorgang vinden, dan is het niet vanzelfsprekend dat Mol en Plooij aanblijven als commentator en pitreporter. Eerder gaf NENT-topman Peter Nørrelund namelijk al te kennen dat de aankleding omtrent de Formule 1 een mengeling zal gaan worden van ‘ervaren mensen en nieuw opkomend talent’. Daarnaast hebben beiden heren tot verkort nog geen contact met NENT gehad.

KPN

Welke rol KPN in het geheel gaat spelen is nog niet duidelijk. Ook de Koninklijke zou in onderhandeling zijn met NENT. Het is daarom niet ondenkbaar dat KPN, net als Ziggo, ook Viaplay als kanaal gaat toevoegen aan zijn zenderaanbod. Een ander scenario is dat het de streamingdienst tegen een meerprijs gaat aanbieden, net zoals het nu met Ziggo Sport Totaal doet.

[mc4wp_form id=”496″]