Ook Delta/Caiway in gesprek met NENT voor doorgifte Formule 1 Viaplay

delta, caiway, viaplay, formule 1

De Nordic Entertainment Group (NENT) lijkt zijn streamingservice Viaplay bij meerdere televisieaanbieders te willen stallen. Na KPN en Ziggo is ook Delta/Caiway in gesprek met het Zweedse mediabedrijf om onder andere de Formule 1 aan zijn klanten te kunnen aanbieden.

Het kopen van de rechten voor de Formule 1, Premier League, Bundesliga en PDC darts door NENT gaat niet ongestoord voorbij in televisieland. Zeker de Formule 1 wint op dit moment fors aan populariteit in Nederland door de successen van Max Verstappen. Kabelaanbieders zien dan ook interessante mogelijkheden om de racesport opnieuw te kunnen toevoegen aan het huidige aanbod.

Eerder werd al gemeld dat zowel KPN als Ziggo hier wel oren naar hadden en dat er al gesprekken lopen tussen beiden partijen. Geruchten doen gelijkertijd de ronde dat de Formule 1 juist bij Ziggo blijft en dat klanten de races volgend seizoen zonder extra kosten zouden kunnen zien. Toch lijkt het er sterk op dat NENT Viaplay zo breed mogelijk in de markt wil zetten in Nederland en dat de dienst niet alleen via een app te gebruiken is.

Delta/Caiway

Nu blijkt dat KPN en Ziggo niet de enige geïnteresseerde providers zijn. Ook Delta/Caiway (Delta Fiber) heeft zijn pijlen gericht om Viaplay met de Formule 1 toe te voegen aan het pakket. “Wij zijn in contact met de NENT Group en zijn hier inderdaad mee bezig. Het is nog niet duidelijk hoe dit precies vorm gaat krijgen. Wij kunnen dus niets toezeggen. Als alles rond is zal hier communicatie over volgen”, aldus een medewerker van het kabelbedrijf in een reactie.

Delta/Caiway vertegenwoordigt ongeveer 5% van het aantal tv-aansluitingen in Nederland, wat neerkomt op ongeveer 350.000 abonnees.

T-Mobile/Tele2

Op de vraag of T-Mobile/Tele2 ook van plan is om Viaplay met Formule 1 aan te gaan bieden kunnen wij helaas geen duidelijkheid antwoord geven. “Hier doen we op dit moment geen uitspraken over”, liet een woordvoerder van het telecombedrijf in een reactie aan deze site weten. Het is dus zeer goed mogelijk dat ook T-Mobile/Tele2 op dit moment met NENT in gesprek is voor doorgifte van Viaplay.

CanalDigitaal/Online.nl

Ook TV-aanbieder CanalDigitaal/Online.nl (M7 Group) is om een reactie gevraagd met betrekking tot hun plannen voor Viaplay. Deze was nog niet binnen bij publicatie van dit schrijven. Zodra deze bekend zullen wij dit artikel updaten.

Nederland

In het eerste kwartaal van 2022 zal de nieuwe streamingdienst Viaplay van start gaan in Nederland. De prijzen en het aanbod van de abonnementen zijn nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat NENT in 2022 60 Viaplay Originals op de service zal gaan brengen en kondigde hier al enkele titels voor aan. Ook vertelde Filippa Wallestam, programmahoofd van Viaplay, recent aan het AD dat hij in 2023 twee Nederlands geproduceerde realityshows, twee dramaseries en één documentaire op de streamingdienst wil hebben.