David Coulthard in gesprek met Viaplay Nederland

formule 1

Vorig week werd bekend dat NOS-nieuwslezer en F1-podcast maker Amber Brantsen de Formule 1 uitzendingen op Viaplay gaat presenteren. Deze week schuift ook Robert Doornbos aan de tafel van de nieuwe streamingdienst aan met als doel om als analist aan de slag te gaan. Nu lijkt het erop dat voormalig Formule 1-coureur David Coulthard zich wel eens bij dit gezelschap zou kunnen gaan scharen. 

The Nordic Entertainment Group (NENT), het moederbedrijf achter Viaplay, laat er geen gras over groeien. De portemonnee wordt dan ook flink getrokken. Het Zweedse bedrijf zou naar verluidt meer dan 30 miljoen euro per jaar betalen voor de rechten van de Formule 1 (tot 2024). Marco Zwaneveld (ex-RTL) werd aangetrokken om het hele Formule 1 circus in Nederland op te tuigen. Vervolgens haalde NENT Amber Brantsen binnen om de live-uitzendingen te gaan presenteren. Ziggo-analist Robert Doornbos pakte zelf de telefoon om Viaplay te bellen. Hij zit deze week om de tafel met de Zweden.

David Coulthard

Nu lijkt de Schotse voormalig Formule 1-coureur David Coulthard ook wel oren te hebben om het Nederlandse Viaplay F1-team te vergezellen. “De kans bestaat inderdaad dat ik iets ga doen. We zullen daarover binnenkort waarschijnlijk in gesprek gaan”, aldus Coulthard tegen Formule1.nl in Qatar. Wat de rol van de ex-coureur bij Viaplay precies gaat zijn is onduidelijk.

De verwachting is dat Viaplay binnenkort meer namen zal gaan presenteren.