De 6 beste Murder Mysteries op Disney Plus

Murder on the Orient Express op Disney Plus

Goede murder mysteries hebben iets waardoor je gewoon aan de buis gekluisterd blijft. Wij hebben een selectie gemaakt van de 6 beste films en series die je nu op Disney Plus kan kijken.

Murder mysteries hebben iets onweerstaanbaars. Vanaf het eerste moment pakken ze je bij de lurven en laten ze je niet meer los tot de laatste act. Net als bij de beste documentaires of de beste films is er wel iets dat iedereen leuk zal vinden.

Of je nu een fan bent van klassieke detectiveverhalen of moderne thrillers, deze selectie zal je gegarandeerd op het puntje van je stoel houden. Laat de speurtocht maar beginnen!

Wat zijn de beste murder mysteries op Disney Plus volgens ons?

Het volledige Disney Plus aanbod in Nederland is gigantisch, dus keuzestress is lichtelijk gegarandeerd. Niet elke documentaire in onze top tien heeft een perfecte IMDB-score, maar je kan daarentegen altijd kwaliteit verwachten. Smaken verschillen, dus als je het niet eens bent met onze keuze dan mag dat natuurlijk.

1. Death on The Nile (2022)

Een luxueuze cruise op de Nijl wordt een zoektocht naar een moordenaar nadat een rijke erfgename dood wordt aangetroffen. Detective Hercule Poirot moet de klok voor blijven om de moordenaar te identificeren voordat deze opnieuw toeslaat.

Dit is een verhaal door de legendarische Agatha Christie die inmiddels al bijna negentig jaar oud is, maar nog steeds even intrigerend was als in 1937.

2. Broadchurch (2013)

Wanneer een jonge jongen wordt gevonden dood aan de voet van een klif in het kleine kustplaatsje Broadchurch, komen duistere geheimen van de bewoners langzaam naar boven.

Deze serie van 2013 tot 2017 op televisie was is ongelofelijk spannend en de vele twists en de intense emotionele lading zorgen ervoor dat je de televisie niet uit wilt zetten totdat je de allerlaatste minuut van de allerlaatste aflevering hebt gezien.

3. Only Murders in the Building (2021)

Soms krijg je een serie die naar een onderwerp op een hele nieuwe manier kijkt. Een goed voorbeeld hiervan is Only Murders in the Building.

Drie buren zijn allemaal fan van true crime en raken zelf betrokken bij een echte moordzaak als een bewoner in hun appartementencomplex op mysterieuze wijze overlijdt.

Only Murders in the Building is een leuke mix van humor en spanning. De plot ontvouwt zich langzaam maar zeker en het fijne is dat de serie nog niet afgelopen is!

4. Gone Girl (2014)

Niet meteen de typische murder mystery zoals de andere films en series op deze lijst, maar Gone Girl is nog steeds een mystery for the ages.

Na de mysterieuze verdwijning van zijn vrouw, wordt Nick Dunne de hoofdverdachte in het onderzoek. Er is echt veel meer aan de hand dan iedereen op dat moment denkt.

De verschillende plotwendingen en donkere thema’s zorgen ervoor dat dit een film is die je als fan van true crime niet mag missen.

5. Murder on the Orient Express (2017)

Net zoals Death on The Nile is ook Murder on the Orient Express gebaseerd op het gelijknamige boek van Agathe Christie uit 1934.

In deze iconische detectivefilm moet de excentrieke Hercule Poirot een moord oplossen die plaats heeft gevonden op een trein. Deze trein zit helemaal vast door een sneeuwstorm dus de detective en verdachten kunnen helemaal nergens naar toe.

Er is een reden waarom het boek na bijna 90 jaar nog steeds vaste prik is voor liefhebbers van true crime en de interessante personages en een bijna onmogelijke moord zorgen ervoor dat ook op het witte doek dit een klassieker is.

6. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Deze film met een veel te lange naam is geen typische murder mystery, maar dat zorgt er niet voor dat het minder spannend of interessant is. Een moeder daagt de lokale autoriteiten uit nadat er volgens haar te weinig actie is ondernomen in het onderzoek naar de moord op haar dochter.

Met een sterrencast en fantastisch acteerwerk van iedereen is dit een indrukwekkende mysteriefilm waarbij er niet geschroomd wordt om diep in de emoties van de betrokken personages te duiken.

Dit zijn de 10 beste documentaires op Disney Plus volgens IMDB

Na een indrukwekkende film of serie is het af en toe ook wel lekker om even tot rust te komen zonder dat je je hersenen op volle toeren moet laten draaien. Daarom hebben we hier een lijstje gemaakt van de beste Disney Plus documentaires volgens IMDB:

9/11: One Day in America9.3
The Beatles: Get Back9.0
Disneys Imagineers – 9.0
O.J. Made in America8.9
Man in the Arena: Tom Brady – 8.8
Air Crash Investigation8.8
One Strange Rock8.7
McCartney 3, 2, 18.7
The Incredible Dr. Pol8.5
Secrets of Whales8.5

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.