De juiste streamingdienst kiezen: hier moet je op letten

© Onze partner

Wanneer je na een lange werkweek op de bank ploft op vrijdagavond, is er niks heerlijker dan met een lekkere snack en een goede film of serie onderuit te zakken en nergens aan te hoeven denken. De meeste mensen kijken hun films en series tegenwoordig via streamingdiensten, zoals Canalplus.

Zie je door de bomen het bos niet meer en vraag je je af welke streamingdienst binnen dat gigantische aanbod het best bij jou past? Wij helpen je in dit artikel op weg.

Het type aanbod

Elke streamingdienst heeft een beetje zijn eigen signatuur en type aanbod. Houd daar rekening mee bij het kiezen van je dienst. Sommige diensten bieden meer comedy’s of reality aan, terwijl andere diensten juist weer uitblinken in actie- of arthouse-films. Hoe worden de films die de dienst zelf produceert doorgaans ontvangen? Ook iets om rekening mee te houden, aangezien steeds meer diensten ook de producent zijn van hun eigen films en steeds minder andere dingen aanbieden.

De prijs

Streamingdiensten lopen met een abonnement waarbij je maandelijks betaalt. Dat kan variëren van een paar euro tot twee tientjes. Vergelijk het aanbod van de dienst goed met de prijs. Wat heb jij ervoor over? En heb je genoeg aan die ene dienst, of wil je er nog één bij hebben?

Wachtwoorddelen

Streamingdiensten willen natuurlijk voorkomen dat iedereen zijn wachtwoord constant te pas en te onpas met iedereen deelt en dat tientallen mensen profiteren van één account. Daarom zitten er beperkingen aan je abonnement. Deze zitten bijvoorbeeld in het aantal profielen dat je aan kunt maken, maar ook in het aantal apparaten waarop er gekeken wordt. Bij sommige streamingdiensten kun je pas inloggen wanneer je met een bepaald Wifi-netwerk verbonden bent (het thuis-netwerk). Wanneer je van plan bent je dienst met bepaalde mensen te delen is het een goed idee om te kijken naar de voorwaarden. Zodat iedereen met wie je deelt gewoon relaxed kan blijven kijken. Wil je kosten drukken? Kijk dan goed naar de prijs en de mogelijkheid om eventueel je account te delen.

De app

Het is het makkelijkst als je niet alleen op je laptop op tv kan kijken, maar bijvoorbeeld ook op je tablet en telefoon. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat 70% van onze streams via mobiele apparaten gaan. Dan wil je natuurlijk wel een app die goed werkt en niet de hele tijd vastloopt. Daarnaast is het ook fijn om de mogelijkheid te hebben om series en films te downloaden, zodat je niet verbonden hoeft te zijn met internet om te kunnen kijken. Handig als je bijvoorbeeld lang in de trein of in het vliegtuig wil zitten.


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.