De 10 beste Marvel-films op Disney Plus

Avengers: Endgame op Disney Plus
Image: Ⓒ Disney. Avengers: Endgame op Disney Plus

Heb je zin om een Marvel-film te kijken op Disney Plus, maar weet je niet welke je het beste kan kiezen? Geen probleem, want wij hebben de 10 beste Marvel-films op Disney Plus voor je op een rijtje gezet.

Er zijn inmiddels al zo veel Marvel-films uitgekomen door de jaren heen, zeker sinds het begin van de MCU, en heel veel van deze films staan inmiddels op Disney Plus. Maar wat zijn nou echt de allerbeste Marvel-films die je kan vinden op de streamingdienst? Hieronder vind je onze keuzes voor de 10 beste Marvel-films op Disney Plus.

Er zijn echter veel meer dan 10 goede Marvel-films te vinden, dus bekijk ook vooral ons overzicht van alle Marvel-films op Disney Plus of onze lijst met alle Marvel-films in chronologische volgorde als je specifiek geïnteresseerd bent in de MCU-films.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Wat zijn de beste Marvel-films op Disney Plus volgens ons?

Van de MCU-films tot de X-Men-films tot de Spider-Man-films (enzovoorts), Disney Plus staat vol met Marvel-films. Nou zijn het misschien niet allemaal topfilms, maar er zitten toch veel goede films tussen. Het was dan ook niet makkelijk om deze top 10 samen te stellen, maar we denken dat we toch een mooie selectie hebben gemaakt. Niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar dat is prima, want smaken verschillen nou eenmaal.

Om eerlijk te zijn hebben we ons niet helemaal aan de regels gehouden. Er staan technisch gezien namelijk 11 films op deze lijst. We hebben Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame bij elkaar gezet, zodat de lijst iets gevarieerder kon worden en omdat je deze films eigenlijk toch achter elkaar moet kijken (en wij kunnen ook niet beslissen welke nou echt beter is).

1. Logan (2017)

Misschien zou je niet verwachten dat een van de X-Men-films bovenaan zou staan op deze lijst, maar Logan is toch wel echt een hele speciale film. Het was lastig om te kiezen tussen deze “solofilm” en de grote team-ups van de MCU, maar Logan werkt ook enorm goed zonder dat je er eerst een heleboel andere films voor hoeft te kijken.

In Logan volgen we Logan (Wolverine) en Professor Charles Xavier in een toekomst waarin de meeste mutanten zijn uitgeroeid. Ze proberen gewoon te overleven, totdat ze een jonge mutant genaamd Laura tegenkomen, die wordt opgejaagd door een groep gevaarlijke mensen. Het is vervolgens aan Logan en Charles om haar in veiligheid te brengen.

Kijk Logan hier op Disney Plus

2. Avengers: Infinity War (2018) & Avengers: Endgame (2019)

Oké, hier hebben we ons dus niet helemaal aan de regels gehouden, maar dit zijn allebei films die eigenlijk niet kunnen missen op deze lijst. Om elke verwijzing in beide films te snappen moet je eigenlijk alle MCU-films die hiervoor uitkwamen bekijken, maar het is in ieder geval aan te raden om deze twee epische Marvel-films achter elkaar te bekijken.

In Avengers: Infinity War zien we hoe Thanos eindelijk probeert om alle zes de Infinity Stones te verzamelen, zodat hij de helft van het universum kan uitroeien. De Avengers moeten weer samenkomen om hem tegen te houden. Als je toevallig Avengers: Endgame nog niet hebt gezien, zullen we verder niet te veel spoilen, maar Infinity War eindigt niet heel positief, dus in Endgame moeten de Avengers met een nieuw plan komen.

Kijk Avengers: Infinity War hier op Disney Plus en kijk Avengers: Endgame hier op Disney Plus

3. Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War voelt eigenlijk qua schaal ook een beetje als een Avengers-film, maar de film bevat eigenlijk ook een heel persoonlijk conflict tussen twee van de belangrijkste Avengers. Hij heeft dus niet alleen veel mooie superhelden-actie, maar ook een erg interessant verhaal.

In Captain America: Civil War worden de Avengers eindelijk verantwoordelijk gehouden voor alle schade die ze hebben aangericht (tijdens het redden van de wereld). Ze moeten allemaal beslissen of ze bereidt zijn om hun vrijheid in te leveren om onder internationaal toezicht te blijven werken. De helden zijn het hier niet over eens en komen tegenover elkaar te staan in dit conflict.

Kijk Captain America: Civil War hier op Disney Plus

4. The Avengers (2012)

De eerste Avengers-film was misschien wel het grootste bewijs dat deze superheldenfilms (en specifiek de MCU) een groot succes zouden worden. We hadden nog nooit eerder zo’n soort team-up gezien na eerst allerlei losstaande films te hebben gekregen. Het was (en is nog steeds) geweldig om deze Marvel-helden voor het eerst samen te zien komen.

In The Avengers steelt Loki de ‘Tesseract’ van S.H.I.E.L.D. in ruil voor een leger om de Aarde mee te veroveren, zodat hij eindelijk een koning kan zijn. Nick Fury brengt voor het eerst de Avengers samen om Loki tegen te houden en New York te redden van de alien-invasie. Ze moeten alleen ook nog leren samenwerken.

Kijk The Avengers hier op Disney Plus

5. Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The Winter Soldier is de sterkste solofilm uit de MCU. Dit is ook een van de eerste MCU-films die niet gewoon een typische superheldenfilm is, maar ook elementen leent van andere genres. Dit is namelijk ook echt een goede spionagethriller. De film leverde ook een van de grootste plottwists voor de toekomst van de MCU.

In Captain America: The Winter Soldier moet Captain America samen met Black Widow en Falcon een mysterieus complot ontrafelen nadat er een aanslag wordt gepleegd op Nick Fury, waar Cap de schuld voor wordt gegeven. Ze worden tussendoor ook meerdere keren geconfronteerd door de gevaarlijke huurmoordenaar bekend als de Winter Soldier, die een te linken is aan het verleden van Captain America.

Kijk Captain America: The Winter Soldier hier op Disney Plus

6. Deadpool (2016)

Deadpool is de meest succesvolle superheldenfilm voor volwassenen (met de humor van tieners). Ryan Reynolds is echt hilarisch als Deadpool en er zitten heel veel leuke verwijzingen in naar andere superheldenfilms en het genre in het algemeen. Wat ook erg uniek is aan Deadpool (als personage en filmreeks) is dat de hoofdpersoon ’the fourth wall’ breekt en dus rechtstreeks tegen het publiek praat.

In Deadpool komt huurmoordenaar Wade Wilson erachter dat hij ongeneeslijk ziek is en besluit hij een geheimzinnige experimentele behandeling te ondergaan, die hem misschien kan redden. Door de behandeling krijgt hij superkrachten, waarmee hij zichzelf ook kan helen, maar zijn hele lichaam wordt wel verminkt. Hij gaat op jacht naar de man die hem dit aan heeft gedaan als de nieuwe antiheld Deadpool.

Kijk Deadpool hier op Disney Plus

7. Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy was in 2014 een redelijk grote gok voor Marvel, want bijna niemand kende deze rare personages. Het bleek echter een hele grappige film te zijn met een geweldige soundtrack en nieuw buitenaards team vol vreemde, maar leuke personages.

In Guardians of the Galaxy volgen we Peter Quill, een man die oorspronkelijk van de Aarde komt, maar als kind ontvoerd werd door aliens. Hij heeft een onbekend artefact gestolen waar ook veel andere gevaarlijke personen achteraan zitten. Door een akkefietje beland hij in de gevangenis met een aantal van die gevaarlijke personen en besluiten ze samen te ontsnappen en het artefact te verkopen om de winst te kunnen delen. Zo gemakkelijk blijkt dat echter niet te zijn.

Kijk Guardians of the Galaxy hier op Disney Plus

8. Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok was een erg verfrissende film voor de MCU en specifiek voor de Thor-franchise. Regisseur Taika Waititi maakte hier echt een complete comedy-film van en speelde daarmee ook erg goed in op het komisch talent Chris Hemsworth (Thor). De film is echt hilarisch en neemt zichzelf dus vooral niet al te serieus.

In Thor: Ragnarok komt Thor erachter dat het einde van Asgard (Ragnarok) eraan komt. Thor en Loki gaan naar de Aarde om zijn vader (Odin) te zoeken en die vertelt ze dat ze een zus hebben genaamd Hela. Hela verschijnt ineens op Aarde en laat weten dat ze van plan is om Asgard over te nemen. Loki en Thor proberen te ontsnappen, maar raken gestrand op de planeet Sakaar. Ze moeten zien te ontsnappen (met hulp van oude en nieuwe vrienden) om Hela en Ragnarok te stoppen.

Kijk Thor: Ragnarok hier op Disney Plus

9. X-Men: Days of Future Past

X-Men: Days of Future Past brengt het beste van de twee X-Men-filmreeksen (de originele reeks en de reboot/prequel-reeks) samen. De oude cast keert terug als toekomstige versies van de nieuwe cast en sturen Wolverine terug in de tijd om hun vreselijke toekomst te voorkomen. Het is geweldig om al deze acteurs in dezelfde film te zien, maar het is ook gewoon een erg goed vervolg op de eerste film uit de prequel-reeks.

In de toekomst worden de mutanten uitgeroeid door robots genaamd Sentinels. Een kleine groep van de meest bekende mutanten (waaronder een aantal van de X-Men) weet steeds net te overleven, maar ze besluiten Wolverine terug in de tijd te sturen naar 1973 om Professor X, Magneto en Mystique bij elkaar te brengen en de toekomst te veranderen door een belangrijke gebeurtenis in het verleden te voorkomen.

Kijk X-Men: Days of Future Past hier op Disney Plus

10. Spider-Man 2 (2004)

Spider-Man 2 is een van de eerste “moderne” Marvel-superheldenfilms. De eerste film uit de reeks is ook erg geliefd, maar Spider-Man 2 wordt nog steeds echt als een van de beste superheldenfilms ooit gezien. Voor zijn tijd zag de film er ook erg indrukwekkend uit (beter dan de eerste film), ook al zie je inmiddels wel dat bepaalde effecten niet meer zo indrukwekkend zijn. Toch blijft het een iconische Marvel-film.

In Spider-Man 2 moet Peter Parker (Spider-Man) Dr. Otto Octavius zien te stoppen nadat deze door een mislukt experiment (mentaal) wordt overmeesterd door de AI-tentakels die hij heeft ontwikkeld om te helpen bij zijn zoektocht naar ongelimiteerde energie. Doc Ock blijkt een gevaarlijke schurk, maar Peter vecht ook een innerlijke strijd tussen zijn twee persoonlijkheden (Peter Parker en Spider-Man), waardoor hij zijn krachten begint te verliezen.

Kijk Spider-Man 2 hier op Disney Plus

Wat zijn de 10 beste Marvel-films op Disney Plus volgens IMDB?

Hierboven vond je onze 10 favoriete Marvel-films die op Disney Plus staan, maar welke films vinden de meeste mensen het beste? We hebben alle IMDB-scores van de Marvel-films op Disney Plus vergeleken en hieronder de top 10 aan de hand van deze scores neergezet.

Films met dezelfde score hebben we gerangschikt op basis van het jaar waarin ze uitkwamen (niet op basis van welke wij beter vinden). Er staan ook hier weer 11 films in plaats van 10, maar dat komt omdat nummer 10 en nummer 11 dezelfde score hebben. We hebben ze dus maar op een gedeelde 10e plaats gezet.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.