Bereid je voor op Secret Invasion met deze Marvel-films

Bereid je voor op Secret Invasion met deze Marvel-films op Disney Plus
Image: Ⓒ Disney

Secret Invasion verschijnt vanaf 21 juni op Disney Plus en zal vervolgens als het goed is gedurende vijf weken lang elke week een nieuwe aflevering krijgen. Voordat je deze serie gaat streamen op Disney Plus is het misschien handig om eerst nog even de Marvel-films te kijken die gelinkt zijn aan het verhaal en de personages van deze serie, dus de belangrijkste films (en serie) hebben we hieronder voor je verzameld. 

Secret Invasion is momenteel het eerstvolgende project van de MCU. Het is een exclusieve Disney Plus-serie en lijkt net als Captain America: The Winter Soldier weer een soort spionagethriller te worden.

In deze nieuwe serie wordt Nick Fury (Samuel L. Jackson) op de hoogte gesteld van een invasie van de Aarde door een groep Skrulls (aliens die van vorm kunnen veranderen en dus iedereen kunnen imiteren). Fury en zijn bondgenoten, waaronder bekende gezichten zoals Everett Ross (Martin Freeman), Maria Hill (Cobie Smulders) en de Skrull Talos (Ben Mendelsohn) moeten proberen om de invasie tegen te houden en de wereld te redden van de vijandige Skrulls.

Zoals de bovenstaande synopsis dus ook al aangeeft zal deze serie vooral te maken hebben met de gedaantewisselende Skrulls. Deze wezens zijn inmiddels al meerdere keren verschenen in de MCU en hieronder vind je dus de Marvel-films waarmee je je het beste kan voorbereiden op Secret Invasion en de Skrulls. Het kan overigens ook zo zijn dat de nieuwe serie ons een nieuw perspectief geeft op oude gebeurtenissen uit de MCU rondom de hoofdpersonages, dus we hebben ook nog wat extra aanraders toegevoegd, naast de films die je sowieso moet hebben gezien.

Alle Marvel-films (en de serie) die je nodig hebt om je voor te bereiden op Secret Invasion kan je momenteel streamen op Disney Plus. Het duurde even voordat ook Spider-Man: Far From Home op de streamingdienst verscheen, maar inmiddels staat ook die film alweer even op Disney Plus. Als je jezelf echt helemaal volledig wil voorbereiden, dan kan je natuurlijk ook onze lijst van alle Marvel-films in chronologische volgorde gebruiken voor een complete MCU-marathon. Als je gewoon zin hebt in een goede Marvel-film (niet per se MCU), dan hebben we ook nog een top 10 van de beste Marvel-films voor je.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Deze Marvel-films moet je kijken ter voorbereiding op Secret Invasion

Hieronder vind je de twee MCU-films waarin de Skrulls (achteraf) een grote rol hebben gespeeld en de serie WandaVision die aan het einde ook een duidelijke referentie naar de Skrulls bevat.

Eigenlijk is vooral de film Captain Marvel het meest belangrijk om te kijken voordat je Secret Invasion gaat streamen, want de serie is ook gedeeltelijk een vervolg op deze film en de volgende film met Captain Marvel (The Marvels) zal dan juist weer een vervolg zijn op onder andere deze serie. We hebben hier echter ook nog Spider-Man: Far From Home en de serie WandaVision toegevoegd, omdat er belangrijke onthullingen worden gedaan rondom de Skrulls en hun plaats in de MCU in deze Marvel-projecten.

We zetten bij elke film een trailer en een korte synopsis van het verhaal (specifiek gerelateerd aan de Skrulls) voor als je alleen een kleine opfrisser nodig hebt, maar we zetten onderaan bij elke film ook een link naar Disney Plus, zodat je de films meteen kan gaan streamen.

We proberen niet al te veel weg te geven, maar in de synopsissen zullen wel wat spoilers zitten, dus je kan ook gewoon op de titel van de film of serie klikken om via Disney Plus te gaan streamen (en de synopsis zoveel mogelijk ontwijken).

1. Captain Marvel (2019)

In Captain Marvel maken we voor het eerst officieel kennis met het alien-ras genaamd de Skrulls. In het begin van de film worden de Skrulls afgebeeld als de slechteriken (tegenover de Kree), maar later blijken ze juist redelijk onschuldig te zijn. De leider van de Skrulls uit deze film heet Talos en hij weet Captain Marvel aan het begin van de film gevangen te nemen om erachter te komen wat ze weet over haar voormalige mentor.

Captain Marvel ontsnapt en arriveert op de Aarde, maar de Skrulls volgen haar en infiltreren onder andere S.H.I.E.L.D. door Phil Coulson en Nick Fury’s baas Keller te imiteren.

Later besluit Talos om Captain Marvel en Nick Fury ongewapend te confronteren om uit te leggen dat de Skrulls vluchtelingen zijn en op zoek zijn naar een nieuw thuis. Captain Marvel’s voormalige mentor (Mar-Vell) was ze daarmee aan het helpen. Na de confrontatie weten ze samen het geheime lab van Mar-Vell terug te vinden, waar nog veel meer Skrulls verstopt zaten, waaronder Talos’ familie. Uiteindelijk besluit Captain Marvel de Skrulls te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe thuiswereld.

Kijk Captain Marvel hier op Disney Plus

2. Spider-Man: Far From Home (2019)

In Spider-Man: Far From Home wordt Spider-Man tijdens zijn schoolreis door Europa gerekruteerd door Nick Fury (en Maria Hill) om hem te helpen in de strijd tegen de zogenaamde Elementals, met hulp van Quentin Beck (Mysterio).

We zullen verder niet echt ingaan op de situatie rondom de Elementals en Mysterio, maar aan het einde van de film komen we erachter dat Nick Fury en Maria Hill niet echt Nick Fury en Maria Hill waren. Het waren twee Skrulls (Talos en zijn vrouw Soren) die zich op verzoek van Nick Fury voordeden als Fury en Hill, terwijl Fury zelf ergens in de ruimte op een ruimtestation bleek te zijn.

Na deze onthulling vragen we ons dus ook af hoe lang Nick Fury en Maria Hill al zijn vervangen door Skrulls, want ze kennen elkaar immers al sinds de jaren 90 volgens de tijdlijn. Hier zal Secret Invasion misschien ook een antwoord op geven.

Kijk Spider-Man: Far From Home hier op Disney Plus

3. WandaVision (2021)

De link tussen WandaVision en Secret Invasion komt in de vorm van een hele korte scène aan het einde van de serie. Monica Rambeau, die ook in The Marvels zal zitten met Captain Marvel en Ms. Marvel, wordt na haar confrontatie met Wanda in de laatste aflevering gevraagd door een willekeurige FBI-agent om haar te volgen naar de bioscoop waar zogenaamd iemand om haar aanwezigheid heeft gevraagd.

Rambeau gaat mee met de agent die onthuld dat ze eigenlijk een Skrull is en is gestuurd door een oude vriend van Monica’s moeder (Maria Rambeau uit Captain Marvel). Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid over Nick Fury en hij wil Monica blijkbaar ontmoeten, maar niet op Aarde.

Misschien zien we de ontmoeting tussen Monica en Fury dus ook in Secret Invasion, maar het kan ook zo zijn dat we Monica pas weer na Secret Invasion terugzien in The Marvels. Hoe dan ook geeft deze scène dus aan dat er nog meer Skrulls rondlopen op Aarde, vermomd als mensen.

Kijk WandaVision hier op Disney Plus

Deze Marvel-films zijn ook aan te raden ter voorbereiding op Secret Invasion

De films en serie hierboven zijn degenen die je echt gezien moet hebben voor je aan Secret Invasion begint (vooral Captain Marvel), maar er zijn nog meer films in de MCU die je een beter beeld kunnen geven van een aantal van de hoofdpersonages in deze aankomende serie, zeker als je door Secret Invasion anders naar deze personages gaat kijken, omdat we er misschien achter zullen komen dat de Skrulls al langer mensen imiteren.

Hieronder vind je dus ook alle Marvel-films waarin Nick Fury, Maria Hill en/of Everett Ross een redelijk grote of belangrijke rol hebben. Er zullen echter ook nog andere bekenden voorbij komen, zoals Rhodey/War Machine, maar die bovenste drie personages lijken het dichtst betrokken te zijn bij het verhaal van de aankomende serie.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Liever voorbereiden op Secret Invasion met de dvd´s of blu-rays?

Wil je de bovenstaande Marvel-films liever aan je fysieke filmcollectie toevoegen, dan kan dat natuurlijk ook. Hieronder vind je daarvoor links naar bol.com waarmee je al deze films kan vinden op dvd en blu-ray.

Helaas is er geen fysieke versie van de serie WandaVision, maar het belangrijkste moment in die serie met betrekking tot Secret Invasion speelt zich helemaal op het einde af en die scène kan je eventueel ook nog op YouTube opzoeken. Secret Invasion zelf zal echter ook alleen via Disney Plus te streamen zijn, dus die kan je (vooralsnog) ook niet aan je fysieke collectie toevoegen.

4K UHD Blu-ray

Blu-ray

DVD

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.