Dit is het administratieve proces voor het maken van een website

Als office manager is het zaak om ervoor te zorgen dat je organisatie een bereikbare site heeft waarmee mensen met je collega’s op kantoor in contact kunnen komen. Maar het maken van een website kan lastiger zijn dan je aanvankelijk had gedacht. Daarom is het zaak om het administratieve proces hiervoor eenvoudiger te maken. In deze blog geven we je een handig overzicht mee zodat je precies weet hoe je een website maakt.

Een domeinnaam checken

Het eerste wat je moet doen voor het maken van een website, is het uitzoeken van een domeinnaam. Voor de meeste mensen is het bedenken van een domeinnaam niet het grootste obstakel doordat ze simpelweg de naam van de organisatie zullen gebruiken. Dit kan echter lastiger blijken te zijn wanneer een domeinnaam al door iemand anders in gebruik is genomen. Daarom is het van groot belang om een domeinnaam check te doen. Met deze check zul je in een oogopslag zien of je domeinnaam nog beschikbaar is. Daardoor zul je snel een geschikte domeinnaam voor je organisatie kunnen vinden.

De domeinnaam registreren

Ten tweede is het zaak om je domeinnaam te registreren. Dit kan via een internetprovider of op een andere manier. Het is essentieel dat het registratieproces correct wordt voltooid en dat alle gegevens correct zijn. Dit zal ervoor zorgen dat je domeinnaam niet vervalt en nog jaren kan worden gebruikt. Bovendien zal je door een domeinnaam te registreren er zeker van zijn dat niemand anders deze van je af kan pakken.

Voor hosting kiezen

Verder dien je voor de juiste hosting voor de website te kiezen. Dit zal ervoor zorgen dat de website toegankelijk is voor bezoekers en gemakkelijk te beheren is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hosting plan functies bevat zoals onbeperkte opslag, bandbreedte en databases. Er zijn vele providers waaruit je kunt kiezen voor je hosting, dus kijk goed rond voordat je deze beslissing maakt.

WordPress downloaden

Tot slot is het belangrijk om WordPress te downloaden voor je website. WordPress is een krachtig CMS-platform waarmee verschillende soorten websites kunnen worden gemaakt en beheerd. Het is gemakkelijk te gebruiken, zeer aanpasbaar en bevat een grote selectie van plug-ins. Je kunt eenvoudig beginnen met het maken van je website zodra je deze software hebt gedownload. Kijk wel eerst de tutorials goed door zodat je weet wat je aan het doen bent.

Als je de bovenstaande stappen volgt, is je website klaar voor gebruik. Door deze stappen te volgen, heb je met succes een website vanaf nul gemaakt. Neem de tijd om het ontwerp, de inhoud en de functies te verkennen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je website perfect is. Succes!


Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.