EndemolShine’s Victor Winkelhagen naar Viaplay Nederland

victor winkelhagen viaplay nederland

Victor Winkelhagen is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe Head of Production van Viaplay in Nederland. Dit bevestigt een woordvoerder van de Nordic Entertainment Group (NENT), het moederbedrijf van Viaplay, aan GoStreaming.

Winkelhagen heeft zich de afgelopen 13 jaar gespecialiseerd in sportproductie en leidde de afgelopen jaren de sportdivisie van EndemolShine Nederland. Hij is verantwoordelijk voor de productie omtrent LIVE voetbalwedstrijden en de omlijsting van de programmering voor ESPN (ESPN De Eredivisie, ESPN International), SBS6 en Veronica.

Met de geplande lancering van het Viaplay-platform in Nederland in het eerste kwartaal van 2022 kan Winkelhagen direct aan de slag. “Ik kijk er enorm naar uit om, met het ambitieuze en snelgroeiende Viaplay-team, sport naar de Nederlandse kijkers te brengen”, aldus Winkelhagen.

Head of Sports Marco Zwaneveld is enthousiast over de komst van Winkelhagen en bevestigt de ambitie om snel te groeien. “De ervaring van Victor helpt ons in de ambitie om een eersteklas-streaming ervaring te leveren aan Nederlandse sportfans. Deze ambitie vereist een fantastisch lokaal sportteam en er zijn dan ook zeker meer aankondigingen op komst!”, aldus Zwaneveld.

Bevestigde namen

Met de komst van Winkelhagen zijn er nu in totaal drie namen officieel bekend die voor Viaplay in Nederland aan de slag gaan: Marco Zwaneveld (Head of Sports), Amber Brantsen (presentatrice) en Victor Winkelhagen (Head of Production).

De Ziggo Formule 1-analist Robert Doornbos heeft deze week een gesprek bij de Zweedse streamingdienst om de races van analyses te voorzien. Ook David Coulthard zou spoedig aanschuiven bij Viaplay voor een rol van betekenis binnen de Nederlandse tak van Viaplay.

Viaplay Nederland

Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Nordic Entertainment Group  (NENT), die in het eerste kwartaal van 2022 naar Nederland komt. Het Zweedse bedrijf heeft in korte tijd een aardige sport-portfolio opgebouwd. Zo kocht NENT de rechten van de Formule 1Premier LeagueBundesliga en het darten. Al deze sporten zullen vanaf volgend jaar exclusief op Viaplay te zien zijn in Nederland. Wat de service moet gaan kosten en een exacte lanceringsdatum is nog niet bekendgemaakt.