‘Extraordinary’ seizoen 2 vanaf nu te streamen op Disney Plus

Extraordinary seizoen 2 op Disney Plus
© Disney

Vanaf vandaag kan je het tweede seizoen van de serie Extraordinary op Disney Plus streamen. Het eerste seizoen van deze Britse superhelden-/comedyserie is redelijk goed ontvangen, dus we zijn zeker benieuwd wat seizoen voor ons in petto heeft.  

Vorig jaar in januari verscheen het eerste seizoen van deze Britse serie van maker/schrijver Emma Moran en na iets langer dan een jaar hebben we nu dus eindelijk een tweede seizoen gekregen.

Het tweede seizoen werd pas aan het begin van vorige maand aangekondigd en de trailer voor het nieuwe seizoen verscheen pas twee weken geleden. Het heeft dus wel even geduurd voor we een tweede seizoen kregen, maar er zat niet veel tijd tussen de aankondiging en de release.

Het verhaal van ‘Extraordinary’ seizoen 2

Aan de hand van de synopsis en trailer van seizoen twee is het duidelijk dat seizoen twee van Extraordinary weer verdergaat waar seizoen 1 stopte. Jen schrijft zich in als een client bij de ‘power clinic’ en komt erachter dat het ontdekken van haar kracht niet zo gemakkelijk is als ze had gehoopt.

De rest van haar leven is ook iets gecompliceerder geworden. Haar ex-kat (nu vriendje) krijgt te maken met een onverwachte onthulling over zijn verleden en haar vrienden Kash en Carrie proberen volwassen om te gaan met hun relatiebreuk. Jen en haar vrienden moeten dus leren omgaan met de chaos van hun volwassen problemen.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Extraordinary is een superhelden-/comedyserie die in de VS op Hulu verschijnt, maar hier in Nederland als ‘Star Original’ op Disney Plus uitkomt.

Voor het geval dat je seizoen 1 nog niet hebt gezien, is het misschien ook goed om even kort het concept van de serie te beschrijven. In de serie volgen we Jen. Jen leeft in een wereld waarin iedereen op achttienjarige leeftijd superkrachten krijgt, maar Jen lijkt de enige te zijn die zonder krachten blijft zitten. Ze is namelijk al 25 heeft nog geen tekenen van superkrachten gezien. 

Wanneer komt ‘Extraordinary’ seizoen 2 op Disney Plus?

Op 1 februari deelde Disney Plus via sociale media dat het tweede seizoen van Extraordinary vanaf 6 maart te zien zou zijn op de streamingdienst. Op 21 februari verscheen er ook een trailer voor dit nieuwe seizoen.

Deze serie is geen Disney Plus Original (hij komt in de VS dan ook op Hulu te staan), maar de afleveringen komen wel gewoon, zoals redelijk gebruikelijk is voor Disney, op woensdag online te staan. Dat zien we dus meestal bij de Disney Plus Originals, zoals bijvoorbeeld Star Wars: The Bad Batch. Je bij deze serie alleen niet wekenlang te wachten op het einde, maar daar komen we zo nog op terug.

Hoeveel afleveringen krijgt ‘Extraordinary’ seizoen 2?

Het tweede seizoen van Extraordinary bestaat in het totaal uit 8 afleveringen. Dat komt niet echt als een verrassing, want het eerste seizoen bestond ook al uit 8 afleveringen. In het schema hieronder zie je alle afleveringen van seizoen 2.

Aflevering Weekdag Datum
1: The Void Woensdag 6 maart
2: Hello Stranger Woensdag 6 maart
3: The Exorcism of Carrie Jackson Woensdag 6 maart
4: Ready to Rumble Woensdag 6 maart
5: Meet the Parent Woensdag 6 maart
6: Jen V Nora: Ultimate Showdown Woensdag 6 maart
7: Be the Daddy You Want to See in the World Woensdag 6 maart
8: Well, Goodbye Forever Woensdag 6 maart

Alle afleveringen van het tweede seizoen van Extraordinary verschijnen tegelijkertijd op 6 maart op Disney Plus. Je krijgt hier dus niet elke week een nieuwe afleveringen, zoals bij de serie Shōgun wel het geval is. 

De afleveringen van seizoen 2 duren gemiddeld ongeveer 30 minuten. Ook dat komt niet echt als een verrassing, want dat zagen we ook al bij seizoen 1. Als je seizoen twee dus wil gaan bingewatchen, dan ben je daar ongeveer vier uur aan kwijt. Heb je seizoen 1 ook nog niet gezien? Dan ben je in totaal dus zo’n acht uur bezig met kijken.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Extraordinary seizoen 2.

Klik hier om Extraordinary direct te gaan streamen

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.