Formule 1 livestream 2023: bekijk de Baku F1 GP van Azerbeidzjan live

formule 1

Op zondag 30 april gaat de F1 Grand Prix van Baku van start en is vanaf 13:00 uur ’s middags live te volgen. Zal Max zijn voorsprong verder uitbreiden, krijgt Nyck de Vries eindelijk zijn eerste punten of gaat Alonso voor zijn eerste winst sinds 2013?

Tijdschema F1 GP van Azerbeidzjan
Vrije training
Vrijdag 28 april 11:30 – 12:30
Grand Prix Kwalificatie
Vrijdag 28 april 15:00 – 16:00
Sprint Shootout
Zaterdag 29 april 10:30 – 11:14
Sprint race
Zaterdag 29 april 15:30 – 16:00
Race Zondag 30 april 13:00

Hoe kijk ik de 2023 Formule 1 livestream op tv en online: F1 GP van Azerbeidzjan?

We zijn inmiddels aangekomen in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Op vrijdag wordt het 21 graden en blijft het lekker droog, maar op zaterdag en zondag wordt het een lekkere 26 graden. Een goede, niet zo spannende, temperatuur voor de Sprint en de reguliere race.

Met de Formule 1 livestream 2023 van Viaplay en F1 TV kan je alle vrije trainingen, kwalificatiesessies en de race live bekijken op zowel tv als online. Met F1 TV heb je zelfs toegang tot on-board camera’s van de auto’s.

Klik hier om de F1 livestream 2023 te bekijken via Viaplay
Klik hier om de F1 livestream 2023 te bekijken via F1 TV

Formule 1 livestream 2023: wanneer begint de vrije training, kwalificatie, sprint en race van de F1 GP van Azerbeidzjan?

Het Formule 1-weekend in Baku ziet er anders uit dan tijdens de vorige races, want er is namelijk sprake van een nieuwe sprint race op zaterdag. De eerste vrije training start zoals normaal op vrijdag 28 april om 11:30 uur en daarna begint al meteen de kwalificatie voor de Grand Prix op zondag. In tegenstelling tot vorige jaren heeft deze kwalificatie geen impact op de sprint van een dag later. Deze kwalificatie begint om 15:00 uur en zal wederom een uurtje duren.

De tweede dag begint met de zogenaamde Sprint Shootout om 10:30 uur ’s waarin alle coureurs in een ingekorte versie van de reguliere kwalificatie een plekje in de top drie willen veroveren voor de sprint. en daarna hebben de coureurs en de teams drie uur om zich voor te bereiden op de Sprint-race die om 15:30 van start gaat. De Formule 1 Grand Prix van Baku gaat op zondag 30 april om 13.00 uur ’s middags van start.

Je kan de race live kijken via Viaplay, maar daar heb je wel een abonnement voor nodig. Alles over Viaplay en de goedkoopste manier om een abonnement af te sluiten, vind je hier!

Je kan ook kiezen voor F1 TV, we hebben alles wat je moet weten over deze nieuwe streamingdienst voor je uitgelegd.

Viaplay vs F1 TV Pro: waar Formule 1 kijken in 2023?

Dit ging allemaal vooraf aan de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan

Sprint Shootout

De F1 Commission heeft uitvoerige veranderingen aan de Sprint bekendgemaakt. Deze veranderingen gaan we aankomend raceweekend al zien. Het begint al op vrijdag, want na de eerste vrije training is het al meteen tijd voor de kwalificatie voor de Grand Prix op zondag.

Zaterdag wordt de tweede vrije training vervangen door aparte ‘Sprint Shootout’ kwalificaties waarin de coureurs in een ingekorte versie van de normale kwalificatie racen. De eerste ronde telt in plaats van 18 minuten slechts 12 minuten, de tweede rond in plaats van 15 minuten maar 10 minuten en de laatste kwalificatieronde telt ten slotte nog maar 8 minuten in plaats van de reguliere 12 minuten.

Naast de kortere tijden zijn er ook nieuwe regels ingevoerd als het aankomt op de bandenkeuze tijdens de kwalificatie. Je krijgt per ronde een setje banden: 1x set Mediums tijdens SQ1, 1x set Mediums tijdens SQ2 en 1x set Softs tijdens SQ3. Met deze regels, in combinatie met de kleinere bandenselectie, hoopt F1 op meer spanning en sensatie tijdens de F1 Sprint. Het uiteindelijke resultaat van de Sprint heeft alleen maar invloed op de puntentelling en niet op de positie van de coureurs tijdens de Grand Prix op zondag.

Nyck de Vries moet aan de bak

Nyck de Vries heeft niet de droomstart gekregen waar hij op had gehoopt. Het verschil tussen De Vries en Yuki Tsunoda is behoorlijk. De Japanner heeft een P11 en P10 weten te behalen, terwijl de Nederlander alleen nog maar van deze plekken kan dromen. Historisch gezien heeft De Vries altijd moeite om in het begin te presteren, maar uiteindelijk haalt hij altijd succes gehad in competities zoals Formule 2 en Formule E.

Formule 1 livestream 2023: Grand Prix van Azerbeidzjan in Nederland kijken

Viaplay

Viaplay vs F1 TV Pro
Viaplay
F1 TV Pro
Aanbod
Gratis toegang tot F1 TV Pro + Formule 1, Premier League, Bundesliga, Darts, Films & series en meer
Formule 1, Formule 2, Formule 3, Porsche supercup, F1 documentaires en meer
Live Formule 1 kijken?
Ja
Ja
Camerastandpunt zelf kiezen?
Ja, via F1 TV Pro
Ja
Teamradio zelf kiezen?
Ja, via F1 TV Pro
Ja
Commentaar
Nederlands of Engels via F1 TV Pro
Nederlands of Engels
Prijs maandabonnement
€15,99
€11,90
Prijs jaarabonnement
€153,48 (€12,79/maand)
€94,99 (€7,92/maand)
Abonneren