Handige tips en accessoires voor het streamen op je smartphone

© Rodion Kutsaiev op Unsplash

Streaming van video’s op je smartphone wordt steeds populairder, en met de opkomst van geavanceerde toestellen zoals de Samsung Galaxy S24, wordt de ervaring alleen maar beter. In dit artikel delen we handige tips en accessoires om het streamen op je smartphone nog beter en makkelijker te maken.

Tips voor streamen op je smartphone

Om het streamen op je smartphone nog makkelijker en beter te maken hebben we een aantal tips voor jou klaargezet om je ervaring nog beter te maken.

Download je films voor offline streaming

Kijk jij graag series of films onderweg naar werk, school of andere locaties? Dan weet je vast al dat het kijken van series en films veel mobiele data kost. Download daarom jouw series en films alvast wanneer jij toegang tot het internet hebt, bijvoorbeeld wanneer je thuis bent.

Sommige streamingdiensten, zoals Netflix maken het downloaden van series nog gemakkelijker door de smart-downloadfunctie, met deze functie worden de volgende afleveringen van jouw serie automatisch gedownload. Zo heb jij altijd afleveringen te kijken, zelfs als je zelf vergeet deze te downloaden.

Gebruik een VPN voor extra films en series

Het is je misschien al bekend, maar het aanbod aan series en films is per regio en continent verschillend. Je kunt normaal dan ook in Nederland geen series en films zien die alleen worden uitgezonden in andere regio’s. Gelukkig is daar een oplossing voor, je kunt gebruik maken van een VPN om te verbinden met servers in andere continenten, zo kan jij eenvoudig series en films streamen die normaal niet in Nederland te vinden zijn.

Lees: De 5 beste VPN-diensten voor streaming

Schakel mobiele data uit

Zoals we al eerder in dit artikel verteld hebben, is het streamen van series en films via mobiele data erg prijzig. Als je even niet oplet, kan je erg snel door jouw mobiele data heen gaan. Heb jij geen onbeperkte mobiele data? Dan is het erg verstandig om mobiele data uit te schakelen voor streamingdiensten, zo kom jij niet onverwachts met extra kosten te zitten.

Handige accessoires voor het streamen op je smartphone

Naast handige tips, kan je jouw stream ervaring verbeteren door handige accessoires en gadgets te gebruiken voor jouw smartphone.

Smartphonehouders

Je herkent het vast wel, je wilt een film kijken op je smartphone maar wordt moe van het constant vasthouden van je toestel. Daar is een perfecte oplossing voor, namelijk een houder voor je smartphone. Met houders kan je jouw smartphone eenvoudig op een comfortabele positie plaatsen waardoor je eenvoudig je series of films kan kijken!

Powerbanks

Het kijken van series en films kan veel batterij gebruiken, als je onderweg bent is het dan ook prettig om je telefoon te kunnen bijladen. Een powerbank is hiervoor een ideale oplossing, deze is gemakkelijk mee te nemen en biedt de mogelijkheid om altijd jouw smartphone op te laden.

Hoesjes met extra functionaliteit

Smartphones krijgen steeds betere functies, zo zie je ook steeds vaker handige functies terug in hoesjes. Zo kan je jouw hoesje eenvoudig uitrusten met bijvoorbeeld een standaard, waarmee je bijvoorbeeld je Samsung S24 eenvoudig kunt neerzetten bij het kijken van video’s. Deze Samsung S24 smartphonehoesjes bieden jou de mogelijkheid om beter te genieten van je series en films, zelfs als je onderweg bent!

Conclusie

Het streamen van series en films via je smartphone wordt steeds gebruikelijker en makkelijker. Met de tips in dit artikel maak je jouw ervaring nog beter zodat je optimaal kunt genieten van al jouw series en films.


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.