De 10 beste science-fiction films op HBO Max

Bron: Bron: HBO / Warner Media
Bron: Bron: HBO / Warner Media

Wil je een film op HBO Max kijken, maar weet je niet welke? Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 beste films die je op HBO Max kan kijken.

De koude winterdagen komen er aan en dan is er niets beter dan op de bank te zitten met een bak popcorn en een mooie film op te zetten. Dus ga er lekker voor zitten en neem een kijkje in onze lijst.

Wat zijn de beste sci-fi films op HBO volgens ons?

Het volledige HBO Max aanbod in Nederland is reuze, dus we snappen dat je niet weet waar je moet beginnen. Niet elke film in onze top tien heeft een perfecte IMDB-score, maar je kan wel kwaliteit verwachten. Smaken verschillen echter wel, dus je hoeft het niet met elke keuze eens te zijn.

1. 2001: A Space Odyssey (1968)

We beginnen deze lijst natuurlijk met de grootvader van alle science fiction-films, en dat is natuurlijk 2001: A Space Odyssey geregisseerd door de iconische filmmaker Stanley Kubrick.

Deze film verkent allerlei existentiële vraagstukken zoals menselijke evolutie, kunstmatige intelligentie (erg relevant vandaag de dag) en buitenaards leven.

2001: A Space Odyssey is bijna zestig jaar later nog steeds relevant door de indrukwekkende visuele effecten en het fascinerende verhaal.

Kijk 2001: A Space Odyssey hier op HBO Max

2. Dune (2021)

Dune (2021) is een fantastische verfilming door regisseur Denis Villeneuve van het legendarische sciencefictionboek van dezelfde naam uit 1965 door de schrijver Frank Herbert. Het is slechts het eerste deel, maar de hoofdacteur Timothée Chalamet heeft laten weten dat Dune: Part Two klaar is met filmen en dat de film in 2023 zal verschijnen.

In Dune (2021) reist Paul Atreides met zijn nobele familie af naar de woestijnplaneet Arrakis, de gevaarlijkste planeet in het universum, om daar het mijnen van de belangrijkste en waardevolste stofje in het universum te overzien. Natuurlijk loopt niet alles volgens plan.

Kijk Dune hier op HBO Max

3. Arrival (2008)

In Arrival, wederom geregisseerd door de briljante Denis Villeneuve, speelt Amy Adams de rol van de taalkundige Louise Banks. Zij wordt, samen met een team van experts, opgeroepen om proberen te communiceren met aliens die net geland zijn op aarde. Spreken ze een taal en zo ja, kunnen we ze begrijpen?

De film verkent verschillende thema’s zoals de complexiteit van taal, tijd en heeft natuurlijk indrukwekkende visuele effecten en een emotioneel verhaal.

Kijk The Dark Knight hier op HBO Max

4. Blade Runner (1982)

Blade Runner (1982) is een must-watch als je maar ook een beetje fan bent van dystopische sciencefictionfilms. Veel moderne sciencefictionboeken, films en zelfs games zijn (in)direct geïnspireerd door deze klassieker uit 1982. Met een jonge Harrison Ford uit zijn Star Wars en Indiana Jones-tijd en onze eigen Rutger Hauer is dit een moetje.

Rick Deckard (Ford) is een zogenaamde Blade Runner die jaagt op replicanten, androïden die niet van echte mensen onderscheiden te zijn. Wanneer een groep replicanten onder leiding van Roy Batty (Hauer) ontsnapt, moet Deckard ze opsporen.

Kijk Blade Runner hier op HBO Max

5. The Matrix (1999)

Er zijn maar weinig films die de filmindustrie hebben veranderd, maar The Matrix (1999) is er eentje van. Deze legendarische film, geregisseerd door de Wachowski’s, is een indrukwekkend voorbeeld van baanbrekende visuele effecten die het verhaal mogelijk maken.

In The Matrix (1999) komt een programmeur met de bijnaam Neo (Keanu Reeves) erachter dat zijn echte wereld slechts een façade is. Hij wordt wakker in de echte wereld en met behulp van Morpheus en Trinity vecht hij tegen de machines in de echte wereld en in de Matrix.

Kijk The Matrix hier op HBO Max

6. Inception (2022)

Inception is een waar meesterwerk van de even meesterlijke regisseur en visionair Christopher Nolan en dit zal dan ook niet de enige keer zijn dat hij op deze lijst voorbijkomt.

In deze unieke film speelt Leonardo DiCaprio de rol van Dom Cobb, een crimineel die gespecialiseerd in het stelen van geheimen die zich in het onderbewustzijn van een mens bevinden als zij dromen. Hij vormt een team met grote namen zoals Tom Hardy en Joseph Gordon-Levitt en meer om de geheimen van Robert Fischer (gespeeld door Nolan-veteraan Cillian Murphy) te stelen.

Kijk Inception hier op HBO Max

7. Interstellar (2014)

Ja, het is weer tijd voor Christopher Nolan. Interstellar gaat over een groep astronauten die op zoek gaan naar een nieuwe planeet voor de mensheid, aangezien de aarde op het punt staat om te sterven. Verder gaan we niets verklappen, want dit is een must-see film voor filmliefhebbers.

Met indrukwekkende acteerprestaties van Anne Hathaway en Matthew McConaughey en een fantastisch en emotioneel verhaal is dit een film die je moet zien. Oh, en deze film heeft een realistische weergave van een zwart gat voordat data hierover bekend was.

Kijk Interstellar hier op HBO Max

8. Tenet (2020)

Dit is de laatste film van Christopher Nolan op deze lijst en ook de meest recente sci-fi film van de regisseur. De film volgt een protagonist gespeeld door John David Washington die een geheimzinnige organisatie genaamd Tenet infiltreert om de derde wereldoorlog te voorkomen.

Tenet is een film die je minstens twee keer moet kijken voordat je een idee hebt wat er nou precies in elke scene gaande is, maar het is een film die het opnieuw kijken meer dan waard is.

Kijk Tenet hier op HBO Max

9. Edge of Tomorrow (2014)

In Edge of Tomorrow, geregisseerd door Doug Liman, speelt Tom Cruise de rol van majoor William ‘Bill’ Cage die geforceerd wordt om te vechten tegen aliens en vast komt te zitten in een timeloop en gedwongen wordt om dezelfde dag steeds opnieuw te beleven.

Edge of Tomorrow is een nieuwe kijk op de bekende timeloop-trope in Hollywood en levert een spannende en indrukwekkende sci-fi thriller.

Kijk Letters From Iwo Jima hier op HBO Max

10. Blade Runner 2049 (2017)

Niemand dacht dat het mogelijk was, maar Blade Runner 2049 is een uiterst fantastische sequel tot de fantastische Blade Runner die eerder in onze lijst stond. En natuurlijk is het de regisseur Denis Villeneuve die dit is gelukt.

Blade Runner 2049 speelt zich dertig jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af en volgt Officer K, gespeeld door Ryan Gosling. K is een nieuwe Blade Runner die een uiterst gevaarlijk geheim ontdekt. Met andere sterke acteerprestaties van onder andere Ana de Armas en Harrison Ford die zijn rol van Rick Deckard opnieuw speelt, is dit een fantastische film die iedere fan van het origineel of science-fiction films moet kijken.

Kijk Blade Runner 2049 hier op HBO Max

Dit zijn de 10 beste HBO Max films volgens IMDB

Natuurlijk weten jullie nu wat onze 10 favoriete science-fiction films op HBO Max zijn, maar wat zijn nou de beste films volgens IMDB? Deze lijst staat vol met klassiekers die menig filmkenner al heeft gezien, maar ze verdienen zeker een plekje op de lijst van de 10 beste HBO Max films op IMDB.

Klik hieronder op de film en begin meteen met streamen op HBO Max:

The Shawshank Redemption (1994)9.4
The Dark Knight (2008)9.0
The Lord of the Rings: The Return of the King (2001)9.0
Inception (2010)8.8
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)8.8
The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)8.8
Goodfellas (1990)8.7
The Matrix (1999)8.7
Interstellar (2014)8.6
Se7en (1995)8.6
American History X (1998)8.5

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.