Kan je SkyShowtime op KPN bekijken via de Experia Box?

SkyShowtime op KPN Experia Box
Image: Ⓒ SkyShowtime & KPN

Ben je benieuwd of je SkyShowtime ook kan kijken via je KPN Experia Box of via een televisiekanaal van KPN? Dan zit je hier goed, want wij zullen deze vragen voor je gaan beantwoorden en je zoveel mogelijk informatie geven over de situatie rondom SkyShowtime op KPN.

Abonnement op SkyShowtime

Om te kunnen beginnen met het streamen van je favoriete films en series op SkyShowtime, zul je eerst een abonnement nodig hebben. Mocht je deze nog niet hebben afgesloten, dan kan je op de link hieronder klikken om je te abonneren.

SkyShowtime kost 6,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 54,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren en te beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.

SkyShowtime kijken via de SkyShowtime-app

Als je SkyShowtime wil gaan streamen, dan heb je op de meeste apparaten de SkyShowtime-app nodig. Wil je streamen op je telefoon? Dan kan je de app vinden in de Google Play Store (Android) of in de App Store (iOS), maar je kan de app ook vinden in de app stores van veel andere apparaten, zoals tablets, smart-tv’s en gameconsoles.

SkyShowtime op de KPN Experia Box

Aangezien SkyShowtime nu toch alweer een tijdje beschikbaar is in Nederland, vraag je je misschien af of je de SkyShowtime-app ook kan gebruiken op de Experia Box van KPN of via een speciaal televisiekanaal bij KPN (net zoals bij Ziggo). Dat is namelijk bijvoorbeeld wel het geval bij Netflix. Helaas is er momenteel nog geen SkyShowtime-app voor de Experia Box en is er ook (nog) geen speciaal televisiekanaal op KPN voor SkyShowtime.

Wordt deze app dan later nog wel beschikbaar gemaakt voor de Experia Box? Dat weten we nog niet 100% zeker. Momenteel is er nog geen officiële bevestiging gekomen vanuit SkyShowtime of KPN over een mogelijke samenwerking, maar in mei van vorig jaar was er wel een trailer voor SkyShowtime gelekt waarin ook logo’s van verschillende internationale providers te zien waren, waaronder ook het logo van KPN.

Er is dus zeker hoop dat de app nog op de Experia Box zal verschijnen en dat er misschien ook een speciaal televisiekanaal op KPN zal verschijnen. We zullen je in ieder geval op de hoogte houden als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Let op! Als je de nieuwere KPN TV+ Box hebt, dan kan je daar wel gewoon de SkyShowtime-app op installeren via de Google Play Store, want dat is een Android TV Box die ongeveer hetzelfde werkt als een smart-tv of een Chromecast met Google TV.

Kan je SkyShowtime ook zonder app kijken?

Ja, je kan SkyShowtime namelijk ook bekijken in een browser (zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Microsoft Edge of Safari) op je laptop of desktop. Je gaat dan gewoon naar de website (www.skyshowtime.com) en vervolgens kan je daar inloggen en beginnen met streamen.

Mocht je SkyShowtime willen kijken op je telefoon, tablet, smart-tv of gameconsole, dan heb je wel de SkyShowtime-app voor deze apparaten nodig en die zal je dan dus moeten installeren via de verschillende app stores van die apparaten.

SkyShowtime kijken op een Chromecast

Als je geen smart-tv hebt of jouw smart-tv-interface niet fijn (meer) werkt, dan kan je gelukkig SkyShowtime alsnog op je televisie kijken met behulp van een Chromecast. Dit vereist een kleine investering (van een aantal tientjes), maar met dit kleine apparaatje dat je via een HDMI-poort met je tv verbindt, kan je vrij gemakkelijk onder andere films, series en muziek van je mobiel, tablet of computer naar je tv streamen.

Hier hebben we nog een uitgebreider artikel over hoe je SkyShowtime streamt naar je tv met een Chromecast. Een Chromecast is geschikt voor elke tv die een HDMI-poort heeft en het enige wat je verder nodig hebt is een stopcontact en een Wi-Fi-netwerk om de Chromecast mee te verbinden.

Hieronder vind je de meest recente Chromecasts op bol.com:

Afhankelijk van de resolutie van je tv (en van waar je zelf behoefte aan hebt) kan je dus kiezen voor een Chromecast met HD-beeldkwaliteit of een Chromecast met 4K-beeldkwaliteit.

Om te beginnen met het streamen van SkyShowtime op een van de bovengenoemde manieren heb je eerst een SkyShowtime-abonnement nodig. SkyShowtime kost 6,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 54,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren en te beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.