Kijk in stijl: TV-plaatsingstrends voor elke woonkamer

tv plaatsing
Foto door Howard Bouchevereau op Unsplash

Naarmate de technologie vorderde, zijn tv’s in de loop van de tijd dunner en flexibeler geworden qua plaatsing. Maar tegelijkertijd zijn de schermen breder geworden en zijn tv’s prominenter geworden in onze huiskamers. Daarom is het vinden van de perfecte locatie essentieel. In dit artikel bespreken we een paar geweldige plekken waar je de televisie neer kunt zetten in je woonkamer. Zo kun je op een fantastische manier je favoriete series en films op je favoriete streamingservices kijken! 

Mediamuur

Een mediamuur is een trendy accentstuk waarbij de tv (naast eventuele kabels en satellietboxen) in de muur zit. Dit is een geweldig, modern middelpunt voor het kijken naar tv. Een tv-muur is een geweldige optie als je woonruimte klein is en je wilt dat je entertainmentcentrum een ​​van de belangrijkste elementen in je woonkamer is. Als het om plaatsing gaat, adviseren experts het volgende: Plaats het midden van de tv op ooghoogte van je zitplek, zodat je niet omhoog hoeft te kijken en je nek hoeft te belasten.

Open haard

Het plaatsen van een flatscreen-tv boven de open haard is een klassieke woonkameropstelling, en met goede reden. Wanneer je een tv aan de muur bevestigt, neem je geen kostbaar vloeroppervlak in beslag, en deze tv-plaatsing ziet er gewoon geweldig uit, of je nu een kleine of een grote tv hebt. Het plaatsen of monteren van de tv op of boven een open haard is een heel natuurlijke ruimte om een ​​televisie te plaatsen. Bovendien heb je bij het tv kijken niet het ongemak dat je ziet dat de draden afleidend aan de tv-muur hangen, omdat deze verborgen kunnen worden door middel van kabelgoten of door de muur kunnen lopen.

Muur

Je tv aan de muur bevestigen is een geweldige manier om ruimte te besparen in een kleine woonkamer, omdat je geen mediaconsole nodig hebt. Een geweldige manier om een ​​tv te verbergen, is door hem in een fotowand te integreren. Dit is een geweldige manier om echt wat persoonlijkheid in je woonruimte te injecteren. Je kunt overwegen om kunstwerken in eenvoudige, ingetogen zwarte lijsten te plaatsen. Of misschien wil je wat kleuraccenten toevoegen en voor iets opvallenders gaan. De keuze is aan jou, al moet het wel passen bij de vloer. Anders heb je de kosten gietvloer helaas voor niets betaald.

Bank

Als je kiest voor een modern en strak tv-meubel, zoals een slank zwevend meubel, krijg je de indruk van een grotere woonruimte, omdat het niet veel onnodig volume toevoegt. Deze zijn bovendien stijlvol en een moderne mogelijkheid om je tv-toestel te plaatsen. Over het algemeen is de beste plek om een ​​tv in een woonkamer te plaatsen een tv-kastje dat direct voor de bank, hoekbank of zitbank wordt geplaatst.

Nis

Als je wat opbergruimte kwijt wilt in een nis, als er voldoende ruimte is (en voldoende kijkafstand, gezien de grootte van je tv), kan dit de perfecte locatie zijn voor een tv-beugel. Je kunt zelfs een beetje een entertainmentcentrum creëren dat discreter is en minder een centraal punt is. Je kunt ook overwegen om de nis te versieren met verf of behang, wat de ruimte prachtig zal aanvullen.