NENT maakt nieuwe Formule 1-commentatoren Viaplay bekend

formule 1

Olav Mol en Jack Plooij zullen in 2022 niet terugkeren als commentatoren van de Formule 1 bij Viaplay. Nelson Valkenburg zal de races gaan verslaan op de nieuwe streamingservice, met Formule Ford-coureur Melroy Heemskerk als co-commentator. Dit meldt RacingNews365

[mc4wp_form id=”496″]

Valkenburg timmert al even aan de weg als autosportcommentator bij Eurosport en RTL, waar hij onder andere de 24 uur van Le Mans, de Dakar Rally, het WEC en het WTCR versloeg. Heemskerk komt uit de Formule Ford, waar hij in 2009 als coureur kampioen van Nederland en de Benelux werd.

In een exclusief interview met de race-website legt Peter Nørrelund, de CEO van de Nordic Entertainment Group (NENT) en tevens het bedrijf achter Viaplay, uit waarom deze beslissing is genomen.

“Nelson wordt de hoofdcommentator en Melroy wordt de co-commentator. NENT heeft jarenlange ervaring met het verslaan van de Formule 1. Wij denken dat dit de juiste wijze is om de sport te verslaan met een duo bestaande uit de commentator en de expert”, aldus Nørrelund. Hij vervolgt: “Er zijn veel aspecten om te verslaan in de Formule 1 en dat worden er alleen nog maar meer door alle data die voorhanden is.”

In dit artikel:

Getest

De NENT-CEO vertelt dat Valkenburg en Heemskerk uitgebreid getest zijn en samen veel uren hebben gestoken in het becommentariëren van de Formule 1.

Nørrelund: “We zijn in Nederland op zoek gegaan naar geschikte kandidaten en hebben deze onderworpen aan een zeer uitgebreide test. Zo hebben ze van de laatste drie Grands Prix-weekenden de kwalificaties en races als duo becommentarieerd. Ik ben ervan overtuigd dat dit duo een uitstekende toevoeging zal zijn voor ons uitgebreide Formule 1 team in Nederland.”

Grootse aanpak

NENT gaat de Formule 1 groots aanpakken in Nederland. Dit bleek al eerder met het aantrekken van Amber Brantsen (NOS), Marco Zwaneveld (RTL) en Victor Winkelhagen (EndemolShine). “We gaan de sport zeer uitgebreid verslaan, waarbij we een studio in Nederland hebben waar Nederlandse experts zitten. Daarnaast hebben we een setting in de paddock, met ook altijd een Nederlandse (pit)reporter en een Nederlander in de studio op het circuit”, zegt Nørrelund.

8 december

Op 8 december zal NENT een persconferentie geven in Amsterdam. Hier zal het volledige Formule 1-team van Viaplay, bestaande uit 15 man, gepresenteerd worden. Ook wordt de abonnementsprijs dan bekendgemaakt. “Ik weet zeker dat de mensen niet teleurgesteld zullen zijn”, besluit de NENT-CEO.