Nieuwe Harry Potter-serie met 10 seizoenen aangekondigd bij HBO Max

Harry Potter serie
Image: ⓒ Warner Bros.

Het is officieel: de populaire Harry Potter boeken krijgen een tv-serie met maar liefst 10 seizoenen!

Er waren al heel wat geruchten, en die geruchten zijn nu bevestigd: er komt een Harry Potter tv-serie, en die zal maar liefst 10 jaar lang duren.

Harry Potter tv-serie

Warner Bros. heeft aangekondigd dat hun nieuwste serie, gebaseerd op de zeven boeken van J.K. Rowling, trouw zal blijven aan het bronmateriaal. Fans kunnen uitkijken naar een meeslepende en nauwgezette weergave van de epische saga. De serie zal maar liefst 10 seizoenen lopen en krijgt een volledig nieuwe cast.

Op dit moment is het nog onbekend wanneer de productie van start gaat en wie er nog meer bij dit megaproject betrokken zal zijn. Je zal de serie kunnen bekijken op Max.

HBO Max wordt ‘Max’: dit kan je verwachten

Neem nu een abonnement op HBO Max

J.K. Rowling als uitvoerend producent

Dat J.K. Rowling een actieve rol speelt bij de ontwikkeling van deze serie is voor vele “Wizarding World” fans waarschijnlijk best goed nieuws. Toch komt Rowling de laatste jaren vooral negatief in het nieuws.

Toen in februari de nieuwe videogame Hogwarts Legacy verscheen, moest de game heel wat kritiek verteren vanwege de link met J.K. Rowling. De kans is dus groot dat ook deze gloednieuwe Harry Potter serie een controversiële aangelegenheid zal zijn.

J.K. Rowling: ” (HBO) Max’ toewijding om de integriteit van mijn boeken te behouden is belangrijk voor mij, en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze nieuwe bewerking die een zekere mate van diepte en detail mogelijk maakt die alleen wordt geboden door een langdurende televisieserie.”

Een eerste teaser

Hoewel er nog weinig te zien is, is er al een korte teaser beschikbaar van Max, waarin de titel van de langverwachte serie wordt onthuld als simpelweg “Harry Potter”. Het is echter belangrijk om op te merken dat er nog veel kan veranderen tijdens de productie.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.