Wat kost HBO Max in 2023? Dit zijn alle abonnementen en prijzen

Wat kost HBO Max

Wat kost HBO Max in Nederland? In dit artikel vergelijken we alle mogelijke abonnementen om je te helpen kiezen welk abonnement het best bij jou past.

HBO Max is een relatief jonge streamingdienst in Nederland (sinds 8 maart 2022 in Nederland) maar door films en series zoals Harry Potter, Game of Thrones, House of The Dragon en The Last of Us is HBO Max niet meer weg te denken uit het streaminglandschap in Nederland.

HBO Max geeft je toegang tot het beste van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, Max originals, DC en meer. Maar wat kost HBO Max nu eigenlijk?

Wat kost HBO Max?

De prijs van een HBO Max abonnement verschilt afhankelijk van het soort abonnement dat je afsluit. Je kan kiezen tussen een maand- en jaarabonnement. Waarbij een jaarabonnement vaak de betere keuze is. Beide abonnementen hebben dezelfde opties en mogelijkheden, het enige verschil is de prijs en de looptijd.

Tot voor kort kon je ook kiezen uit een ‘Basic’ en ‘Standard’ abonnement, maar HBO Max heeft besloten nog alleen het ‘Standard’ abonnement aan te bieden.

HBO Max maandabonnement

Bij een maandabonnement op HBO Max betaal je, zoals de naam al zegt, per maand. Je kan dit abonnement dus ook elke maand annuleren en blijft zo flexibel. De kosten hiervoor zijn €7,99 per maand.

Let wel op dat als je niet annuleert en een jaar doorbetaalt, je 37% duurder uit bent dan wanneer je ineens een jaarabonnement neemt. Wij adviseren dan ook om dit abonnement alleen af te sluiten als je zeker weet dat je na een paar maanden weer stopt met streamen.

Kies voor een HBO Max maandabonnement

HBO Max jaarabonnement

Bij een jaarabonnement op HBO Max betaal per jaar. Je kan het abonnement tussendoor niet annuleren en zit er dus een jaar aan vast. De kosten hiervoor zijn 59,99 per jaar, dus 4,99 per maand.

Hoewel je minder flexibel bent met een jaarabonnement, scheelt wel enorm in de portemonnee. Zou je een jaar lang het maandabonnement aanhouden ben je namelijk €95,88 kwijt. Bij een jaarabonnement ben je dus €35,89 (of 37%) goedkoper uit.

In de meeste gevallen is een jaarabonnement wat ons betreft de beste keuze. HBO Max biedt enorm veel films en series, en er komt bovendien elke week nieuwe content bij. Genoeg te streamen dus!

Kies voor het HBO Max maandabonnement

HBO Max abonnementen vergelijken

Kom je er niet uit? Gebruik de onderstaande tabel om al de HBO Max abonnementen te vergelijken.

HBO Max abonnement
Maandabonnement
Jaarabonnement
Prijs per maand
€7,99
€4,99
Prijs per jaar
€95,88
€59.99 (37% korting)
Beeldkwaliteit
Full HD (1080p) en  Ultra HD (4K)
Full HD (1080p) en  Ultra HD (4K)
Max. aantal profielen
5
5
Aantal schermen tegelijk streamen
3
3
Films en series downloaden
Maximaal 30
Maximaal 30
Proefperiode
Nee
Nee

Aanbiedingen en korting op HBO Max

Zoals eerder aangehaald krijg je 37% korting bij het jaarabonnement op HBO Max. Dat staat gelijk aan 4,5 maanden gratis streamen. In dit artikel sommen we alle aanbiedingen voor je op.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.