Wat kost HBO Max in 2023? Dit zijn alle abonnementen en prijzen

Wat kost HBO Max

Wat kost HBO Max in Nederland? In dit artikel vergelijken we alle mogelijke abonnementen om je te helpen kiezen welk abonnement het best bij jou past.

HBO Max is een relatief jonge streamingdienst in Nederland (sinds 8 maart 2022 in Nederland) maar door films en series zoals Harry Potter, Game of Thrones, House of The Dragon en The Last of Us is HBO Max niet meer weg te denken uit het streaminglandschap in Nederland.

HBO Max geeft je toegang tot het beste van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, Max originals, DC en meer. Maar wat kost HBO Max nu eigenlijk?

Wat kost HBO Max?

De prijs van een HBO Max abonnement verschilt afhankelijk van het soort abonnement dat je afsluit. Je kan kiezen tussen het ‘Basic’ en ‘Standard’ abonnement. Daarbij heb je ook nog de keuze tussen een maandelijks of jaarlijks abonnement. Al deze factoren beïnvloeden de prijs van het abonnement.

HBO Max ‘Basic’

Het ‘Basic’ HBO Max abonnement is de goedkoopste van de twee. Voor dit abonnement betaal je maandelijks €5,99 (maandabonnement).

Kies je voor het jaarabonnement? Dan betaal je slechts €46,99 voor het hele jaar. Dit komt neer op 4 maanden gratis of omgerekend €3,92 per maand. Dit is het goedkoopste abonnement dat HBO Max momenteel aanbied.

Het is wel belangrijk om te weten dat je met dit abonnement slechts op 1 scherm tegelijk kan streamen met een maximale beeldkwaliteit van 720P (HD).

Kies voor het ‘Basic’ HBO Max abonnement

HBO Max ‘Standard’

Het ‘Standard’ HBO Max abonnement is iets duurder dan het ‘Basic’ abonnement, maar nog steeds relatief goedkoop. In onze ogen is dit abonnement de beste optie aangezien je er wel wat meer voor terug krijgt.

Je betaalt maandelijks €7,99 als je kiest voor het ‘Standard’ maandabonnement.

Als je kiest voor het jaarabonnement betaal je €59,99 voor het hele jaar. Dit komt neer op 4,5 maanden gratis of omgerekend een kleine €5,00 per maand. In onze ogen geeft deze optie je de beste prijs/kwaliteit.

Met het ‘Standard’ HBO Max abonnement kan je op 3 schermen tegelijk streamen, en dat in de beste beeldkwaliteit. Je kan streamen in Full HD (1080P) en Ultra HD (4K).

Kies voor het ‘Standard’ HBO Max abonnement

HBO Max abonnementen vergelijken

Kom je er niet uit? Gebruik de onderstaande tabel om al de HBO Max abonnementen te vergelijken.

HBO Max abonnement
HBO Max 'Basic' abonnement
HBO Max 'Standard' abonnement
Prijs maandabonnement
€5,99
€7,99
Prijs jaarabonnement
€46,99 (€3,92/maand)
€59,99 (€5,00/maand)
Beeldkwaliteit
HD (720p)
Full HD (1080p) en Ultra HD (4K)
Max. aantal profielen
5
5
Aantal schermen tegelijk streamen
1
3
Films en series downloaden
Maximaal 5
Maximaal 30
Proefperiode
Nee
Nee

Aanbiedingen en korting op HBO Max

Zoals eerder aangehaald krijg je 4 maanden gratis bij het ‘Basic’ jaarabonnement of 4,5 maanden gratis bij het ‘Standard’ jaarabonnement. In dit artikel sommen we alle aanbiedingen voor je op.

HBO Max is beschikbaar vanaf 5.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 46.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.