Zo bekijk je alle Harry Potter-films in chronologische volgorde

Zo bekijk je alle Harry Potter-films in chronologische volgorde
Image: ⓒ Warner Bros

Ben je toe aan een Harry Potter-film marathon? In dit artikel lees je hoe je alle Harry Potter-films in chronologische volgorde kan kijken.

Al vanaf de release van de eerste Harry Potter-film is de reeks ongekend populair. Of je nu op zoek bent naar nostalgische re-watch, of voor het eerst wil beginnen aan deze magische filmreeks: je bent hier aan het goede adres.

Het verhaal van de Harry Potter-films in chronologische volgorde

De films zijn gebaseerd op de bestseller boeken van J. K. Rowling en zijn net zo populair, zo populair dat ze zelfs 10 jaar na de release van het laatste deel (Harry Potter and the Deathly Hallows) nog steeds een speciaal plekje in de harten van velen hebben.

In het verhaal van Harry Potter leren we Harry als klein jongetje kennen. We volgen hem op de voet tijdens zijn schooljaren op Hogwarts (Zweinstein). We zien hoe hij zijn toverkrachten steeds verder ontdekt en bovendien voor steeds grotere en gevaarlijkere opgaves komt te staan. Tijdens het verhaal leren we zijn beste vrienden (Ron en Hermelien), vijanden (Voldemort) en belangrijke personen in zijn leven (zoals professors Sneep en Perkamentus) kennen.

Er zijn maar liefst acht films verschenen in de Harry Potter-reeks. Daarnaast zijn er ook drie films verschenen in de Fantastic Beasts-reeks, de prequel van Harry Potter. In totaal vind je in deze lijst dus maar liefst elf films terug. Het is vrijwel zeker dat de Fantastic Beasts-reeks nog minimaal twee vervolgen krijgt, wat het totaal op dertien zou brengen. We updaten dit artikel zodra we hier meer over weten.

Alle Harry Potter-films (inclusief de Fantastic Beasts-reeks) zijn te zien op HBO Max.

HBO Max is beschikbaar vanaf 5.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.

Voor je de magische Harry Potter-marathon start wil je natuurlijk weten wat de juiste volgorde is. Hieronder vind je twee lijsten: hoe je de Harry Potter-films in chronologische volgorde bekijkt, en hoe je de films op volgorde van release bekijkt.

Zo bekijk je alle Harry Potter-films in chronologische volgorde

Gelukkig heeft J. K. Rowling bij het schrijven van de boeken een vrij lineaire verhaallijn aangehouden. Elk boek staat namelijk gelijk aan één schooljaar op Hogwarts (Zweinstein), van september tot en met augustus. Voor de films geldt eigenlijk hetzelfde, behalve dat het laatste boek is opgesplitst in twee delen: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 en Part 2.

Hieronder vind je de complete lijst van Harry Potter-films in volgorde van het jaartal waarin de film zich afspeelt. Achter de film staat dus niet de releasedatum, maar het jaar (of de jaren) waarin de film zich afspeelt.

Klik hieronder op de film en begin meteen met streamen op HBO Max:

Zo bekijk je alle Harry Potter-films op volgorde van release

Een andere volgorde om de films te bekijken is op volgorde van releasedatum. Dat is geen hogere wiskunde, het enige dat je hiervoor moet weten is dat de Fantastic Beasts-reeks (de prequel) is verschenen na de originele Harry Potter-films. Je vindt deze dus onderaan de lijst, terwijl ze zich voor de eerste Harry Potter-film afspelen.

Hieronder vind je de lijst met Harry Potter-films op volgorde van verschijningsdatum. Achter elke film staat dus het jaartal van verschijning van de film.

Klik hieronder op de film en begin meteen met streamen op HBO Max:

Dit zijn de beste Harry Potter-films

Hoewel elke Harry Potter-film op zijn eigen manier een sterk verhaal kent, doen we hier toch een poging om de films op volgorde van goed naar minder goed te zetten (want een slechte Harry Potter-film bestaat in onze ogen niet). We doen dit aan de hand van de scores op IMDB.

Klik hieronder op de film en begin meteen met streamen op HBO Max:

Harry Potter op dvd en blu-ray

Geen zin om te streamen? Bij een nostalgische marathon is het vaak ook gewoon leuk om alles op een ouderwetse dvd of blu-ray te kijken. Je haalt ze via onderstaande links in huis via bol.com:

Als je de verzameling helemaal compleet wil maken kan je hieronder ook de Fanatastic Beasts-reeks aanschaffen op dvd of blu-ray: