Op deze manieren kan je Disney Plus op je televisie kijken (overzicht)

disney plus, front

Disney Plus is inmiddels niet meer weg te denken in het streaminglandschap. Het mediabedrijf heeft zichzelf inmiddels sterk op de kaart gezet. Maar op welke manieren kan je eigenlijk allemaal naar Disney Plus kijken op je televisie? We sommen ze even voor je op. Lees je mee?

App op je Smart TV

Disney Plus is natuurlijk via de app te bekijken op de meeste Smart TV’s. Dit is ook direct de makkelijkste manier. Voor de meeste Smart TV’s is de Disney Plus app gewoon te downloaden. Er zijn echter ook een aantal uitzonderingen, afhankelijk van het merk en bouwjaar van je televisie. Mocht jouw televisie de Disney Plus app niet ondersteunen, dat hebben we hieronder een andere oplossing voor je.

Chromecast

Disney Plus is ook op je televisie te bekijken via Google’s Chromecast. Een Chromecast is een kleine mediaspeler die je in je HDMI-poort van je televisie stopt. De Chromecast is de makkelijkste manier om muziek en films van je mobiel, tablet of laptop naar je tv te streamen.

Je haalt een Chromecast snel in huis en hij werkt dus met elke tv die een HDMI-poort heeft. Hieronder bestel je ze direct op bol.com:

Hoe je de Chromecast vervolgens installeert lees je hier.

Apple TV

Disney Plus is ook op je televisie te bekijken via Apple TV. Ga naar de App Store, zoek naar Disney Plus en installeer de applicatie. Vervolgens log je in met de voor jou bekende gegevens en je bent klaar om jouw favoriete film of serie te streamen via Apple TV op je televisie.

Disney Plus via KPN

Disney Plus is ook op je televisie te bekijken via KPN. De Disney Plus app is echter niet direct beschikbaar op de Experia Box (je TV-kastje). Je dient de Disney Plus app dus te downloaden op je televisie om te kunnen kijken. Alleen het administratieve gedeelte loopt dan dus via KPN.

Disney Plus via Ziggo

De Disney Plus app is wel direct beschikbaar op de Ziggo mediabox. De app kan je terugvinden op de Mediabox Next en Next Mini of via kanaal 155 op je televisie. Je kan dan dus direct inloggen en op je televisie kijken, ook als je geen Ziggo-klant bent. Meer informatie hierover vind je hier.

Scherm delen met HDMI-kabel

Door je laptop te verbinden met je televisie door middel van een HDMI-kabel kan je je scherm delen en kan je Disney Plus op je televisie kijken. Je dient dan uiteraard wel in te loggen op de website van Disney Plus via een internetbrowser, zoals Google Chrome of Safari. Het is niet de meest praktische manier, omdat je op het moment dat je kijkt (op groot scherm) niets meer op je laptop kan doen. Maar als dat niet nodig of storend is, is het een prima optie.

Kijken met je browser

Disney Plus is ook te bekijken via je internetbrowser, zoals Google Chrome of Safari. Het is dan een kwestie van naar de website van Disney Plus gaan en inloggen om te kunnen kijken.

Playstation 4 en 5 en Xbox

Voor de mensen die een gameconsole hebben en van streamen houden kunnen Disney Plus ook kijken op hun Playstation 4 en 5 en Xbox. Bij de Xbox gaat het om de Xbox One en Xbox series S en X die ondersteunt worden. Je kan de Disney Plus app downloaden op je favoriete gameconsole, inloggen en op je televisie kijken.

Veel streamplezier toegewenst!

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.