Robert Doornbos naar Viaplay? “Ze willen me erbij hebben”

robert doornbos, formule 1

Robert Doornbos weet nog niet of hij zich volgend seizoen mag gaan aansluiten als analist bij het Nederlandse Formule 1-team van de nieuwe streamingdienst Viaplay. De ex Formule 1-coureur heeft inmiddels een gesprek gehad met de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT), maar wacht nog op een antwoord. 

UPDATE 03-12-2021, 18:05 uur

Robert Doornbos zal officieel niet meeverhuizen naar Viaplay. Dit meldt meldt hij zelf aan BN DeStem. “NENT kiest niet voor mij helaas. Ze gaan een andere optie in”, was de korte reactie van de ex-coureur.

Doornbos trok zelf de stoute schoenen aan en belde naar Viaplay, waar hij vorige week een gesprek had. “Ze hebben gezegd dat ze me erbij willen hebben. Ik heb toevallig gister nog een bericht gestuurd met volgens mij moet je wel gasgeven want volgende week is dat persbericht. Dus ik verwacht nog wel dat ik iets hoor van ze een deze dagen”, aldus Doornbos bij Qmusic.

Woensdag werd bekend dat Olav Mol en Jack Plooij niet meeverhuizen naar Viaplay. De heren worden vervangen door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. “Olav heeft niks gehoord. Het is maar net hoe je daar mee omgaat. Het is ook een beetje sneu voor iemand die al 30 jaar de Formule 1 verslaat. Dat vind ik ook heel bijzonder”, besluit de voormalig coureur.

8 december

Op 8 december zal NENT een persconferentie geven in Amsterdam. Hier zal het volledige Formule 1-team van Viaplay, bestaande uit 15 man, gepresenteerd worden. Ook wordt de abonnementsprijs dan bekendgemaakt. “Ik weet zeker dat de mensen niet teleurgesteld zullen zijn”, aldus NENT-CEO Peter Nørrelund.

[mc4wp_form id=”496″]