Streamen zonder problemen: is glasvezel de oplossing?

© Onze partner

We willen allemaal snel en goed werkend internet tijdens het studeren, werken of ontspannen. Vooral bij het streamen van films en series is een snelle verbinding essentieel om haperingen en lange buffertijden te vermijden. Maar hoe en waar vind je dat snelle internet? Een optie die vaak naar voren komt, is glasvezel. Maar is glasvezel echt de oplossing voor razendsnel internetten en zorgeloos streamen? We leggen het je hier allemaal uit!

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een technologie die data verstuurt via dunne glasvezelkabels. In tegenstelling tot de ouderwetse koperen kabels van DSL en kabelinternet, kan glasvezel veel grotere hoeveelheden data over lange afstanden verzenden. Dit zorgt voor een veel snellere en stabielere internetverbinding.

Voordelen van glasvezel

Snelheid

Een van de grootste pluspunten van glasvezel is de snelheid. Met glasvezel kun je downloadsnelheden van meer dan 1 gigabit per seconde halen. Dat is veel sneller dan de meeste andere internetverbindingen. Oftewel, razendsnel internetten dus. Dit betekent dat je zonder problemen kunt streamen, gamen en grote bestanden downloaden zonder dat je last hebt van vertragingen. Stel je voor, je kunt eindelijk die Netflix-serie in 4K streamen zonder enige hapering!

Betrouwbaarheid

Nog iets wat je van het internet verwacht is betrouwbaarheid. Komt dat even goed uit! Glasvezel is mega betrouwbaar en super stabiel. Glasvezelkabels zijn minder gevoelig voor storingen en interferentie, waardoor de kans op een stabiele verbinding veel groter is dan bij bijvoorbeeld DSL of kabelinternet. Geen haperende video’s of wegvallende verbindingen meer dus. Dat verschil zul je vooral merken bij het bingen van je Netflix serie of op YouTube. Wel zo fijn om even lekker te relaxen met een goed werkende video.

Toekomstbestendigheid

Glasvezel is ook schaalbaar. Nu hoor ik je denken: schaalbaar, wat is dat? Dit houdt in dat het makkelijk uitgebreid kan worden om aan de groeiende vraag naar bandbreedte te voldoen. Hierdoor is glasvezel een toekomstbestendige oplossing voor razendsnel internet. Dat is goed om te weten!

Is glasvezel de oplossing voor als je wilt streamen?

Als je op zoek bent naar een snelle en betrouwbare internetverbinding, dan kan glasvezel zeker de oplossing zijn. Ben je geïnteresseerd in glasvezel en wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Neem dan eens een kijkje op de website van Youfone Alles in 1. Zij bieden verschillende glasvezel abonnementen aan voor een scherpe prijs. Op www.youfone.nl/thuis/internet-tv kun je meer informatie vinden over de beschikbare pakketten en de voordelen van glasvezel. Zij bieden verschillende glasvezel abonnementen aan voor een scherpe prijs. Dus waar wacht je nog op? Streamen maar!


Dit artikel is geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.