Zo kijk je aflevering 4 van ‘The Acolyte’ in Nederland

The Acolyte op Disney+
Image: Ⓒ Lucasfilm/Disney

Wil je aflevering 4 van The Acolyte kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

In de vorige aflevering van The Acolyte zagen we eindelijk wat er nou precies is gebeurd met Osha en Mae toen ze jong waren en waarom de een op een totaal ander pad terecht is gekomen dan de ander. Hopelijk komen we in aflevering 4 meer te weten over wie de geheimzinnige meester van Mae is.

Aflevering 3 van The Acolyte kwam uit op 12 juni en is op zijn zachts gezegd controversieel te noemen. De aflevering heeft momenteel op IMDB namelijk een erg lage score van 3.4, maar tegelijkertijd staat de staat de Tomatometer op Rotten Tomatoes nog op 84%. Recensenten lijken over het algemeen nog redelijk tevreden te zijn met de serie, maar het grotere publiek (of misschien een grote meerderheid van Star Wars-fans) lijkt het niet eens te zijn met bepaalde keuzes die gemaakt zijn.

We zijn benieuwd of de serie in de komende afleveringen nog antwoorden weet te bieden waar de fans wel positiever op zullen reageren, want het is vooral één specifieke keuze uit aflevering 3 waar erg negatief op gereageerd is en dat is een keuze die veel vragen oproept.

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 3, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

Klik hier voor onze samenvattingen van aflevering 1 & 2.

‘The Acolyte’ aflevering 3 recap

Destiny

In Destiny krijgen we te zien wat er 16 jaar voor de eerste paar afleveringen is gebeurd met Osha (Lauren Brady) en Mae (Leah Brady) op hun thuisplaneet Brendok. We zien als eerste dat Osha zich een beetje lijkt af te zonderen van haar zus, terwijl Mae juist heel graag alles samen wil doen. We zien ook dat ze allebei al Force-krachten hebben (maar we weten niet in welke mate).

Osha laat blijken dat ze de ‘Ascension’ niet wil doen en dit schijnt een soort ceremonie te zijn die de tweeling samen moet bijwonen. We zien dat Master Sol (Lee Jung-jae) de tweeling in de gaten aan het houden is.

We komen vervolgens al gauw te weten dat Osha en Mae tot een samenleving behoren die volledig uit vrouwen bestaat, onder leiding van Mother Aniseya (Jodie Turner-Smith), hun moeder. Mother Aniseya laat blijken dat ze weet dat er Jedi aanwezig zijn op de planeet en daar lijkt ze niet heel erg blij mee te zijn. In gesprek met een van de andere vrouwen van de groep genaamd Koril (Margarita Levieva) onthuld Aniseya ook dat de vrouwen samen een ‘coven’ vormen, oftewel een groep heksen.

Koril geeft in het gesprek met Aniseya ook al een belangrijke hint over wat er zo speciaal is aan de tweeling door te zeggen dat het geen normale kinderen zijn.

Vervolgens geeft Mother Aniseya een soort les over het feit dat alle levende wezens verbonden zijn via dezelfde ‘Thread’. Het wordt al gauw duidelijk dat dit haar benaming is voor de Force. Ze ziet de Thread echter niet als een kracht die gebruikt kan worden, maar het koppelt je aan je lot en verbind je met anderen. Vervolgens demonstreert ze dat zij ook Force/Thread-krachten heeft.

Osha lijkt niet erg geïnteresseerd te zijn in de training, terwijl Mae juist wel goed haar best doet. Osha is dan ook erg nerveus, omdat ze de Ascension niet wil doen. Ze weet nog niet of ze wel een heks wil worden, maar Mae wil dat duidelijk wel. Aniseya zegt ook nog eens tegen de zusjes dat ze speciaal zijn. Osha wil echter niet precies hetzelfde zijn als haar zus en ze wil de rest van het universum verkennen.

Tijdens de Ascension komen we erachter dat de heksen achtervolgd werden, omdat hun krachten als duister en onnatuurlijk werden gezien. Net nadat Mae het ritueel heeft voltooid, maar voordat Osha het heeft voltooid, worden de heksen onderbroken door de komst van de Jedi.

Master Sol, Master Kelnacca (Joonas Suotamo), Master Indara (Carrie-Anne Moss) en haar Padawan Torbin (Dean-Charles Chapman) confronteren de heksen, omdat ze bang zijn dat de coven kinderen aan het trainen is en ze weten ook al dat er kinderen aanwezig zijn. Hier onthuld Aniseya ook dat de kinderen geen vader hebben. Ze geven aan dat ze het recht hebben om Osha en Mae te testen, om te zien of ze Jedi kunnen worden.

Osha wil eigenlijk wel graag een Jedi worden, maar Mae, Aniseya en de rest van de coven zien dat niet zitten. Terwijl de coven besluit hoe ze met deze situatie moeten omgaan, laat Koril blijken dat zij de tweeling heeft gedragen en Aniseya heeft de kinderen blijkbaar op een geheimzinnige manier “gecreëerd”.

Osha en Mae worden aangespoord om te liegen bij alle vragen die ze moet beantwoorden tijdens de tests. Mae doet dit, maar het lukt Osha uiteindelijk niet om te liegen. Master Sol wil dan ook wel haar meester worden. Osha vertelt tegen de coven dat ze een Jedi wil worden en haar eigen leven wil hebben. Vooral Mae wordt hier heel boos om. Mother Aniseya geeft Osha echter toch de keuze.

Osha pakt haar spullen, maar vervolgens besluit Mae haar op te sluiten en een brand te stichten om Osha te vermoorden zodat ze niet weg kan gaan. Osha weet te ontsnappen, maar de rest van de coven sterft door de brand en de chaos en explosies die deze brand veroorzaakt. Master Sol weet Osha te redden, maar Mae blijft achter en lijkt het niet te hebben overleefd. De Jedi nemen Osha mee naar Coruscant en vertellen haar dat de hele coven dood is gegaan. Toch zien we aan het einde dat Mae nog levend is.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op Disney Plus

Waar kijk je ‘The Acolyte’ aflevering 4 in Nederland?

The Acolyte is als Star Wars-serie automatisch een Disney+ Original en is dus ook exclusief via Disney Plus te streamen in Nederland. Inmiddels verschijnen sommige Disney+-series van Marvel en Star War echter ook na een tijdje op Blu-Ray (en 4K Blu-Ray). The Acolyte zou uiteindelijk misschien dus ook een fysieke release kunnen krijgen, maar voor nu heb je een abonnement op Disney+ nodig. Daarom vind je hier de beste Disney+ aanbiedingen van 2024.

Klik hier om The Acolyte te streamen op Disney+

Wanneer verschijnt aflevering 4 van ‘The Acolyte’ op Disney+?

Aflevering 4 van The Acolyte verschijnt woensdag 19 juni om 03:00 uur ’s nachts op Disney+. We weten voor de release van de aflevering nog niet hoe hij zal heten. Dat wordt bij Disney+ Originals vaak ook pas bekend tijdens het kijken van de aflevering.

Bij ons eerste artikel (over aflevering 3) lieten we al de onderstaande voorspelling van een bekende leaker op Twitter (X) zien over de zogenaamde speelduur van de serie. We zien hier geen precieze speelduur per aflevering, maar alle afleveringen van The Acolyte zouden dus wel ergens tussen ongeveer 30 en 35 minuten zitten qua speelduur (zonder aftiteling). Dit lijkt tot nu ook een redelijk accurate voorspelling te zijn geweest.

Releasedatum per aflevering van ‘The Acolyte’ in Nederland

The Acolyte is op 5 juni van start gegaan en er verschijnen in totaal 8 afleveringen van deze serie op Disney+. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 – “Lost / Found”: Woensdag 5 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 2 – “Revenge / Justice”: Woensdag 5 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 3 – “Destiny”: Woensdag 12 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 4 – “Onbekend”: Woensdag 19 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 5 – “Onbekend”: Woensdag 26 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 6 – “Onbekend”: Woensdag 3 juli (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 7 – “Onbekend”: Woensdag 10 juli (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 8 – “Onbekend”: Woensdag 17 juli (vanaf 03:00 uur)

Zie voor meer over Star Wars ook ons overzicht van alle Star Wars-films in chronologische volgorde. Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen Star Wars? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney+.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.