The Banshees of Inisherin nu te zien op Disney Plus

The Banshees of Inisherin nu te zien op Disney Plus
Image: Ⓒ Disney Plus

Vandaag is het dan zo ver, The Banshees of Inisherin komt uit op Disney Plus. Het is geen toeval dat de potentiële Oscarwinnaar vanaf vandaag te zien is want de Oscars worden morgen uitgereikt.

The Banshees of Inisherin in record tempo van bioscoop naar Disney Plus

The Banshees of Inisherin werd uitgebracht in de bioscoop op 26 januari. Minder dan twee maanden later is de film al te zien op de streamingdienst Disney Plus, wat gerust een record genoemd kan worden. Het duurt doorgaans minstens zeven maanden voordat een bioscoopfilm op Disney Plus verschijnt. Dus vanaf vandaag, zondag 12 maart, is er de mogelijkheid om deze mogelijke Oscarwinnaar te bekijken op de streamingsdienst.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Mocht de film in de nacht van zondag op maandag een prijs in de wacht slepen, dan is dat niet de eerste keer. Tijdens het Filmfestival van Venetië ontving de komediefilm al een prijs. The Banshees of Inisherin is bij de Oscars genomineerd in maar liefst negen categorieën. Dat geeft wel aan dat het concept bij de filmkenners goed in de smaak valt. Misschien is het niet zo verrassend, aangezien het script geschreven is door Oscarwinnaar Martin McDonagh, die tevens de regie van de film verzorgt.

The Banshees of Inisherin het verhaal

Het is allesbehalve zeker of The Banshees of Inisherin één of meerdere Oscars zal winnen. Er zijn genoeg andere kanshebbers, zoals Elvis, Top Gun: Maverik en Avatar: The Way of Water. Wat de film van McDonagh uniek maakt, is de onuitputtelijke kracht van Pádraic om de vriendschap met Colm te herstellen, zelfs nadat Colm een van zijn vingers heeft afgesneden.

Het verhaal van de film speelt zich af op een eiland voor de westkust van Ierland. Colm en Pádraic zijn het hoofdduo in de film, maar de zus van Pádraic (Siobhan) voegt ook de nodige drama toe aan de film. Zal Pádraic erin slagen om de relatie met zijn goede vriend te herstellen, of zal de zoektocht juist leiden tot de ondergang van de band (of erger)?

Fans van het genre drama mogen The Banshees of Inisherin eigenlijk niet missen. Als je de film nog niet in de bioscoop hebt gezien, is het zeker de moeite waard om dit verhaal op Disney Plus te streamen. Vergeet ook zeker niet de Oscaruitreiking te volgen om inspiratie op te doen voor films die je niet mag missen.

Bekijk hier de trailer van The Banshees of Inisherin.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.