The Last of Us op HBO Max: verhaal, releasedatum en afleveringen

Bron: HBO / Warner Media ft. The Last of Us
Bron: HBO / Warner Media

The Last of Us televisieserie is live, en de eerste aflevering is al meteen een gigantisch succes geworden. Deze HBO Max-serie is gebaseerd op de gelijknamige videogame van ontwikkelaar Naughty Dog en kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 3.

Zo kijk je gratis naar HBO Max in 2023

Verhaal van The Last of Us

Het verhaal van The Last of Us speelt zich af in een wereld waar de samenleving twintig jaar geleden is vernietigd door een alomvattende pandemie. De wereld zit namelijk vol met plantachtige zombies die de kleinste taken moeilijk maken.

Joel, een echte survivor en de hoofdpersonage van de game van Naughty Dog, moet het 14-jarige meisje Ellie uit een zwaarbewaakte quarantainezone zien te smokkelen. Het merkwaardige duo moet door de restanten van de Verenigde Staten reizen en komen onderweg allerlei gevaren en andere mensen tegen met goede en slechte intenties.

The Last of Us is oorspronkelijk een videogame voor de PlayStation 3 in 2013. Dit spel kreeg zeer indrukwekkende reviews met meerdere perfecte reviews door verschillende gamemedia zoals IGN en GameSpot.

Kijk hier naar The Last of Us

Wat is de cast van The Last of Us?

De hoofdrollen van nieuwe serie worden vervuld door Game of Thrones alumni Pedro Pascal en Bella Ramsey. Pascal speelde in Game of Thrones de rol van Oberyn Martell en is daarnaast ook bekend van zijn rollen in The Mandalorian, Narcos, Kingsman: The Golden Circle en meer. Ramsey speelde in Game of Thrones de jonge maar resolute Lyanna Mormont.

Neil Druckmann, de schrijver en creative director van The Last of Us, werkt voor deze serie samen met Craig Mazin. De laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de indrukwekkende miniserie Chernobyl die ook terug te vinden is op onze lijst van de 10 beste HBO Max series. Andere crewleden van de game hebben ook aan de verfilming gewerkt, waaronder componist Gustavo Santaolalla.

The Last of Us trailer

Waar kan je de nieuwste afleveringen van The Last of Us streamen?

De vierde aflevering van The Last of Us verschijnt op 6 februari 2023 en heeft de naam ‘Please Hold on to My Hand’ en duurt 50 minuten. Vanaf 16 januari verschijnt er een aflevering elke maandag tot de seizoensfinale op 13 maart 2023. Er zijn dus in totaal negen afleveringen in seizoen 1 van The Last of Us.

De televisieserie van The Last of Us is in Nederland exclusief beschikbaar op HBO Max, dus je gaat de serie nergens anders vinden. HBO Max is een vrij nieuwe streamingdienst in Nederland die over veel kwalitatieve series en films beschikken. Heb je nog geen abonnement op HBO Max? Hier vind je de beste aanbiedingen voor HBO Max van 2023, of sluit hier meteen een abonnement af.

The Last of Us datums per aflevering

  • Aflevering 1 “When You’re Lost in the Darkness”: Maandag 16 januari
  • Aflevering 2 “Infected”: Maandag 23 januari
  • Aflevering 3 “Long, Long Time”: Maandag 30 januari
  • Aflevering 4 “Please Hold on to My Hand”: Maandag 6 februari
  • Aflevering 5 “Endure and Survive”: Zaterdag 11 februari
  • Aflevering 6 “Kin”: Maandag 20 februari
  • Aflevering 7 “Left Behind”: Maandag 27 februari
  • Aflevering 8 “When We Are In Need”: Maandag 6 maart
  • Aflevering 9 “Onbekend”: Maandag 13 maart

Komt er een seizoen 2 van The Last of Us op HBO Max?

Zoals de meeste fans wellicht al weten, is de originele The Last of Us uit 2013 niet het enige spel uit de serie. Het spel heeft een volledige remake gekregen in 2022 met de naam The Last of Us Part 1, en ja, dat betekent dat er ook een The Last of Us Part 2 is.

Showrunners Druckmann en Mazin hadden eerder gehint naar een potentieel tweede seizoen, maar het is nu definitief. HBO heeft The Last of Us vernieuwd voor een tweede seizoen!

Van een eventueel derde seizoen weten we nog niets want The Last of Us Part 3 is nog niet uit, hoewel er wel bronnen zijn die beweren dat het spel door Naughty Dog ontwikkeld wordt.

Nog geen abonnement?

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.