Viaplay: NENT kondigt nieuwe oorlogsfilm ‘Gold Run’ aan

gold run, viaplay
Jon Øigarden

The Nordic Entertainment Group (NENT) heeft vandaag de eerste Noorse speelfilm aangekondigd voor Viaplay, ‘Gold Run’. De oorlogsfilm met een volledig Noorse sterrencast zal volgend jaar op de streamingdienst verschijnen, ook in Nederland. 

‘Gold Run’ (Noorse titel: ‘Gulltransporten’) speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep verzetsstrijders die de Noorse goudreserves het land uit smokkelden voordat de nazitroepen binnenvielen. De film, die een Viaplay Original stempel krijgt, bestaat uit een volledig Noorse sterrencast, met onder andere Jon Øigarden (‘Exit’), Sven Nordin (‘Wisting’) en Axel Bøyum (‘Delete Me’). De opnames starten begin 2022.

Synopsis

Op 9 april 1940 vielen Duitse soldaten Oslo binnen om drie doelen te veroveren: de koning van het land, de regering en het goud. In slechts een paar chaotische uren verzamelde parlementair secretaris Fredrik Haslund (Jon Øigarden) een onwaarschijnlijk team, bestaande uit zijn zus Nini, bankpersoneel, vrachtwagenchauffeurs en de beroemde dichter Nordahl Grieg om een zeer gevaarlijke en uiterst geheime missie uit te voeren: Het verplaatsen van 50 ton goud door het land naar een geallieerd scheepskonvooi.

Cast

‘Gold Run’ wordt geregisseerd door de bekroonde Hallvard Bræin (‘Børning’ en ‘The Giant’) en wordt geproduceerd door Jørgen Storm Rosenberg en Kjetil Omberg bij 74 Entertainment, met Tanya Nanette Badendyck als uitvoerend producent voor Viaplay.

Viaplay Nederland

Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Nordic Entertainment Group  (NENT), die in het eerste kwartaal van 2022 naar Nederland komt. Het Zweedse bedrijf heeft in korte tijd een aardige sport-portfolio opgebouwd. Zo kocht NENT de rechten van de Formule 1, Premier League, Bundesliga en het darten. Al deze sporten zullen vanaf volgend jaar exclusief op Viaplay te zien zijn in Nederland. Wat de service moet gaan kosten en een exacte lanceringsdatum is nog niet bekendgemaakt.