Viaplay NL: Deze films en series kijk je vanaf 1 maart 2022

viaplay, threesome

Het zal weinige ontgaan zijn. Op 1 maart 2022 gaat er een nieuwe streamingdienst in Nederland van start: Viaplay. Naast de Formule 1, Premier League, Bundesliga en het darten komt de Nordic Entertainment Group (NENT) met een sterke collectie series naar on kikkerlandje. 

Wil je weten wanneer jij je kan abonneren op Viaplay? Laat dan hier je beste e-mailadres achter. Zodra wij meer weten ontvang je direct een e-mail.

Na enkele trailers bekeken te hebben kwamen wij al snel tot de conclusie dat ze in Zweden prima weten hoe je goede series moet produceren. De verhalen, acteerwerk en cinematografie: Het ziet er echt heel goed uit allemaal.

Hieronder vind je een overzicht van alle films en series die vanaf dinsdag 1 maart 2022 op Viaplay in Nederland te zien zullen zijn.

Wij kijken zelf erg uit naar de series ‘Threesome’ (2021), ‘Dystopia’ (2021) en ‘Pørni’ (2021). De trailers hebben we voor je bijgevoegd en als je op het groene plusje klikt krijg je de synopsis te zien. NENT heeft GoStreaming overigens laten weten dat er na de lancering nog veel meer Viaplay Originals zullen worden toegevoegd. Het bedrijf werkt op dit moment hard aan alle vertalingen. Uiteraard zijn alle onderstaande titels bij de lancering voorzien van Nederlandse ondertiteling.

TitelNieuw opKijkenGenreJaarInfo
Threesome (S1)01-03-2022TrailerSerie | Drama2021Het jonge Zweedse stel David en Siri, dat al sinds de middelbare school samen is, heeft een vanzelfsprekende en sterke liefde, totdat ze tijdens een regenachtig avondje uit de Franse kunststudent Camille ontmoeten.
Epstein's Shadow: Ghislaine Maxwell01-03-2022TrailerDocumentaire2021De machtige en mysterieuze Ghislaine Maxwell raakt in verval wanneer ze de zedendelinquent Jeffrey Epstein ontmoet.
Max Anger - With One Eye Open (S1)01-03-2022TrailerSerie | Thriller2021Max Anger (Adam Lundgren) is een voormalig lid van het Zweedse leger die eindelijk liefde vond bij zijn Russische collega Pashie (Evin Ahmad). Wanneer Pashie plotseling vermist wordt in Sint-Petersburg, gaat Max op een missie om haar te vinden, maar al snel wordt hij op een dodelijke jacht gezet die hem naar een angstaanjagende ontdekking leidt die mogelijk de hele wereldorde kan veranderen.
Dystopia (S1)01-03-2022TrailerSerie | Horror2021Een groep mensen stapt diep in de wildernis een verlaten fabriek in voor een live rollenspel om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen. Het spel wordt echter bloedserieus wanneer een reeks mysteries zich ontvouwt en duistere krachten zich in elk van hen openbaren.
Huss (S1)01-03-2022TrailerSerie | Misdaad2021Wanneer Katarina Huss begint als politieagente, moet ze leren omgaan met het harde dagelijkse leven in de straten van Göteborg. Tegelijkertijd lijken haar collega's iets te verbergen en al snel wordt ze meegesleurd in een avontuur van corruptie en verraad.
Thicker Than Water (S1-S2)01-03-2022TrailerSerie | Drama2014-2020Een moeder stuurt ansichtkaarten naar haar vervreemde zoon en dochter en nodigt hen uit om terug te keren naar het huis waar ze zijn opgegroeid. Ze geeft elk van haar kinderen één advies en laat ze nadenken over de betekenis
The Box (S1)01-03-2022TrailerSerie | Misdaad2021 The Box is een psychologisch misdaaddrama met bovennatuurlijke elementen dat de Kansas City-politieagent Sharon Pici (Anna Friel) volgt die wordt meegesleurd in een politieonderzoek dat al snel uitgroeit tot een nachtmerrie waarin je niet weet wat waarheid of een droom is.
The Truth Will Out (S1-S2)01-03-2022TrailerSerie | Misdaad2018Zou de meest beruchte moordenaar van Zweden onschuldig kunnen zijn? Rechercheur Peter Wendel worstelt om zijn gebroken psyche - en niet-overeenkomende cold case-team - bij elkaar te houden terwijl hij de waarheid van een cryptische boodschap blootlegt.
The Machinery (S1)01-03-2022TrailerSerie | Thriller2020Olle Hulten wordt dronken wakker op de veerboot tussen Sandefjord en Strömstad. In zijn auto ligt een pistool en veel geld. Tegelijkertijd achtervolgt de politie een overvaller die een auto heeft gekaapt en houdt de bewaker onder schot.
Honour (S1-S2)01-03-2022TrailerSerie | Misdaad2019Het verdedigen van slachtoffers van onrecht is meer dan een taak voor de vier partners van het Zweedse advocatenkantoor Heder. Maar kan de waarheid ooit aan het licht komen als de advocaten zelf een duister geheim verbergen?
Wisting (S1)01-03-2022TrailerSerie | Misdaad2019Wanneer twee mysterieuze sterfgevallen de kerst van Larvik-detective William Wisting onderbreken, is dat het begin van een confrontatie met de dodelijkste moordenaar van allemaal.
Love Me (S1-S2)01-03-2022TrailerSerie | Drama2019Hoe kan liefde het leven veranderen? Door middel van een verhaal van vriendschap, verdriet en romantiek over drie generaties Stockholmers, omarmt 'Love Me' seizoen één een van de grootste vragen van de mensheid op een soms ontroerende, vaak komische en altijd onweerstaanbare manier.
Delete Me (S1)01-03-2022TrailerSerie | Drama2021Beste vriendinnen Marion en Marit nemen binnenkort een leerling mee. Maar in een wereld waar status alles is, zal een schijnbaar kleine jaloezie al snel viraal gaan en hun leven voor altijd veranderen.
Hammarvik aka Lyckoviken (S1-S3)01-03-2022TrailerSerie | Misdaad2020Wanneer politieagent Johanna Strand terugkeert naar haar geboorteplaats Hammarvik om de begrafenis van haar moeder bij te wonen, verwacht ze maar een paar nachten te blijven, maar het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden en ze besluit te blijven en te onderzoeken wat er is gebeurd.
Black Lake (S1-S2)01-03-2022TrailerSerie | Horror2020Een groep jonge vrienden bezoekt een verlaten skigebied in het noorden van Zweden, waar vreemde geluiden uit de kelder slechts het begin zijn van een reeks gruwelijke gebeurtenissen.
Partisan (S1)01-03-2022TrailerSerie | Misdaad2020Een man krijgt een nieuwe baan in de idyllische omgeving van Jordnära, een omheinde gemeenschap die een succesvolle biologische boerderij runt. Maar hij realiseert zich al snel dat hun regels en routines enigszins onorthodox zijn.
Pørni (S1)01-03-2022TrailerSerie | Komedie2021'Pørni' gaat over de dilemma's waarin je terechtkomt als je naar je beste kunnen handelt en je probeert het juiste te doen voor je dierbaren en jezelf. Pørni heeft twee dochters van een vreselijke ex die naar Kopenhagen is verhuisd en vooral met zichzelf bezig is. Ze heeft een vader die in een soort tienerfase zit en ze heeft de verantwoordelijkheid over haar 15-jarige neefje, nadat haar zus omkwam bij een auto-ongeluk. Daarnaast werkt Pørni in de jeugdzorg, waar ze een oogje heeft op de plaatselijke advocaat Bjørnar. Pørni gaat over een compleet persoon zijn, in een normaal maar uitdagend leven.
Thunder in my Heart (S1)01-03-2022TrailerFilm | Drama2021De 22-jarige Sigrid - genaamd Sigge - en haar vriendengroep worden geconfronteerd met de onverwachte eisen van de volwassenheid terwijl ze proberen in het reine te komen met hun eigen identiteit, hun passies en het verleden.
Alex (S1-S2)01-03-2022TrailerSerie | Drama2018Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow) en Rakel Wärmländer spelen de hoofdrollen in de Zweedse thrillerserie Alex. De keiharde en corrupte agent Alex Mrsic besluit de onderwereld vaarwel te zeggen. Maar zijn oude connecties blijven aan hem trekken en al snel verkeren Alex en zijn familie in levensgevaar. Tegelijkertijd krijgt hij een nieuwe partner toegewezen, Frida, die er een heel strikte morele code op nahoudt.
Suedi01-03-2022TrailerFilm | Komedie2021Wat zou jij doen als je 30 miljoen euro zou vinden? Als Mahmod Azziz dit overkomt weet hij precies wat hij moet doen: een nieuwe identiteit krijgen, blauwe lenzen en een Volvo kopen. Dit alles zodat hij gezien wordt als een Zweed, een echte Zweed.
Two Sisters (S1)01-03-2022TrailerSerie | Drama2021De twee zussen wonen samen en delen alles. Als Alicia bij haar vriend moet intrekken, moet Vanessa voor zichzelf zorgen terwijl Alicia zich probeert aan te passen aan haar nieuwe luxe leven.
Ida Take Charge (S1)01-03-2022Serie | Drama2021Pas aangekomen in Oslo, kan Ida het constante gevoel niet van zich afschudden dat een ramp - vooral terrorisme - om de hoek ligt. Dus wanneer ze Axel ontmoet, een jonge man met connecties met de incel ('onvrijwillig celibatair') subcultuur, raakt Ida ervan overtuigd dat hij een toekomstige schoolschutter is en dat zij een persoonlijke verantwoordelijkheid heeft om een catastrofe te voorkomen.
Harmonica (S1)01-03-2022TrailerSerie | Drama2021Zestien jaar geleden leefden Harry en Monica een prachtig leven en speelden ze in grote arena's over de hele wereld met hun band Harmonica. Nu het huwelijk in een crisis verkeert en terwijl Monica ervan droomt haar weg terug naar de muziek te vinden, wil Harry gewoon overleven. Wanneer de manager van de band, Monica's broer Tomas, een nostalgische tour voorstelt, krijgt Harry een ultimatum van Monica: Touren of een echtscheiding.
Prize of Silence01-03-2022TrailerDocumentaireserie | Misdaad2021De vierdelige documentaireserie onderzoekt het seksueel misbruikschandaal waarbij de Zweedse Academie betrokken was en leidde tot het uitstel van de Nobelprijs voor Literatuur 2018. Vier jaar geleden werd de culturele figuur Jean-Claude Arnault, de echtgenoot van een lid van de Zweedse Academie, beschuldigd van aanranding en vervolgens veroordeeld voor twee verkrachtingen.
The Newsreader01-03-2022TrailerSerie | Drama2021‘The Newsreader’ is een Australische dramaserie gemaakt door Michael Lucas, geregisseerd door Emma Freeman en geproduceerd door Lucas Werner. De 6-delige serie ging op 15 augustus 2021 in première op ABC Network in Australië. ‘The Newsreader’ werd gekozen tot Meest Populaire Australische Drama op de 2021 TV Blackbox Awards. Dale Jennings (Sam Reid) is een ijverige jonge verslaggever die wanhopig is om nieuwslezer te worden. Helen Norville (Anna Torv) is een notoir ‘moeilijke’ sternieuwslezer die vastbesloten is om geloofwaardigheid op te bouwen. Gedurende drie maanden zullen Dale en Helen samen verslag doen van een buitengewone reeks nieuwsgebeurtenissen. Van de schok van de Challenger-explosie tot de hype van Halley’s Comet tot de complexiteit van de aids-crisis. Vanaf het rommelige begin wordt een diepe band gevormd die hun leven op zijn kop zal zetten en het avondnieuws voor goed zal veranderen. Dit is het verhaal over een grootse onconventionele relatie in een wereld die op het punt staat te veranderen.
Family Law01-03-2022TrailerSerie | Drama2021‘Family Law’ is een Canadese dramaserie met onder andere Victor Garber, die op 6 juli 2021 op Sky in Italië en op 16 september 2021 op het Canadese Global in première ging. De serie bestaat uit 10 afleveringen. Abigail Bianchi, een herstellende alcoholist en advocaat, gaat aan het werk met haar vervreemde vader en haar halfbroer en zus. Ze heeft nog nooit eerder in het familierecht gewerkt en merkt plotseling dat ze niet alleen de gezinsstoornis van haar cliënten moet beheren, maar ook die van haarzelf. Ze moet leren om te werken met haar vader, broer en zus, die ze niet kent, terwijl ze probeert haar nuchterheid te behouden.
Moonshine01-03-2022TrailerSerie | Drama2021‘Moonshine’ is een Canadese dramaserie die op 14 september 2021 op CBC Television in première ging. De serie bestaat uit 8 afleveringen. Een rauwe dramedy die het verhaal vertelt van de Finley-Cullens, een disfunctionele clan van volwassen halfbroers en zussen die strijden om de controle over het voorouderlijke bedrijf, The Moonshine, een bouwvallig zomerresort. Het is een episch verhaal over lust, erfenis en kreeft, tegen de achtergrond van financiële tegenspoed, krankzinnige toeristen, intriges in kleine steden en een lang begraven geheim dat de Finley-Cullens voor eens en voor altijd dreigt te vernietigen.
Deputy01-03-2022TrailerSerie | Crime / Drama2021Amerikaanse crime dramaserie.
Between two worlds01-03-2022TrailerSerie | Drama2020Australische dramaserie.
Hell on Wheels (S1 t/m 5)01-03-2022TrailerSerie | Drama / Western2011 - 2016Canadese western dramaserie.
Saving Hope (S1 t/m S5)01-03-2022TrailerSerie | Drama2012 - 2017Canadese dramaserie.
Cardinal (S1 t/m S4)01-03-2022TrailerSerie | Drama2017 - 2020Canadese crime dramaserie.
Mary Kills People (S1 en S2)01-03-2022TrailerSerie | Drama2017 - 2019Canadese dramaserie.
Ransom01-03-2022TrailerSerie | Drama / Crime2017 - 2019Canadese crime dramaserie.

60 series in 2022

Voor 2022 staan er weer een berg nieuwe Viaplay Originals op de planning voor NENT, minimaal 60. Dat is een behoorlijk aantal. Deze titels zullen dus allemaal ook in Nederland op Viaplay verschijnen. NENT heeft al meerdere titels aangekondigd voor 2022, daarover lees je hier meer.

Prijs

Een abonnement op Viaplay kost € 13,99 per maand. Dit is inclusief alle sporten (Formule 1, Premier League, Bundesliga en het darten) en het entertainmentaanbod van films en series en content voor kinderen. Er is dus maar een abonnementsvorm beschikbaar. Je kan je direct via Viaplay abonneren, maar dit kan ook via KPN en Ziggo. Hoe dit moet en in zijn werk gaat is nog niet duidelijk. Je kan je emailadres hierboven alvast opgeven, dan krijg je van ons een mail zodra je je kan abonneren.