Zorgeloos streamen op je mobiele telefoon met deze tips

Met de nog altijd groeiende populariteit van streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prima, Disney en in eigen land Videoland, blijven we massaal streamen. Waar de één het liefst de hele dag voor de televisie zit, vindt de ander het fijn om tijdens een trein of busreis naar school of het werk te kunnen kijken naar zijn of haar favoriete film of serie. Omdat streamen niet alleen de nodige mb’s kost, maar het ook fijn is dat je beeldkwaliteit goed is, hebben we een aantal tips voor je, waarmee jij zorgeloos kunt streamen op je mobiele telefoon.

Zorg voor een geschikt telefoon

Je kunt nog zo’n goede internetverbinding hebben, maar op het moment dat je een oud toestel hebt dat niet meer naar behoren werkt, zal de kwaliteit simpelweg niet goed zijn. Zorg er dus voor dat je beschikt over een goede telefoon, die niet alleen voldoende frames per seconde kan weergeven, maar ook een lange accuduur heeft. Vooral wanneer je veel onderweg bent is dit een absolute must. Heb je dat niet en ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, neem dat eens een kijkje op een van de websites voor het vergelijken van mobiele telefoons. Dit heeft als voordeel dat je gemakkelijk en snel meerdere telefoons met elkaar kunt vergelijken en in één oogopslag kunt zien welke het beste aansluit bij wat jij zoekt.

Zorg voor een goede internetverbinding

Heb je inmiddels een goede telefoon en wil je zorgeloos kunnen streaming op je nieuwe Samsung telefoon, dan is een goede en stabiele internetverbinding ontzettend belangrijk. Het streamen van een film of serie kost namelijk de nodige MB’s, waardoor het aan te raden is voor een abonnement met onbeperkt internet te kiezen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je ergens midden in een spannende serie ineens door je databundel heen bent. Nu kun je vaak wel mb’s bijkopen, maar is het voordeliger om direct te kiezen voor onbeperkt internet.

Zorg voor voldoende opslag

Het streamen van films en series kost in de basis geen opslag. Toch kan het zijn dat de streamingdienst die je gebruikt, wel de nodige ruimte nodig heeft om tijdelijke bestanden en de cache te kunnen opslaan. Heb je dit niet, dan kan het zijn dat je verbinding tijdens het bufferen wordt onderbroken, waardoor je last krijgt van een haperend beeld. Om dit te voorkomen, is het raadzaam altijd minimaal 300 tot 500 mb vrij te houden, zodat de app voldoende ruimte heeft om dingen te kunnen opslaan. Vergeet nadat je alles hebt gekeken, niet om de cache even te wissen, zodat je weer ruimte hebt voor de volgende film of serie.

Neem oordopjes mee

Op het moment dat je in de trein of bus zit, is het niet erg gepast om over de ‘boxen’ van je telefoon te kijken naar een film of serie. Los van het feit dat het niet wenselijk is, laat ook de kwaliteit vaak te wensen over. Zorg er dus ook voor dat je oordopjes bij je hebt of een koptelefoon, zodat je allereerst niemand tot last bent en daarnaast ook kunt kijken met de daarbij behorende juiste kwaliteit geluid.