Zorgeloos streamen op vakantie doe je zo

Ga jij binnenkort op vakantie, maar wil je niets missen van je favoriete serie of gewoon af en toe een film kunnen kijken? Dat kan! Vooral in de huidige tijd, waarin je internetabonnement niet alleen voor Nederland geldt, maar voor heel Europa, is het dus een stuk eenvoudiger om ook buiten de eigen landsgrenzen te kunnen streamen. Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden, aangezien er per land verschillende regels kunnen gelden voor het streamen van bijvoorbeeld Videoland of Netflix. Om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos kunt streamen, hebben wij een aantal handige tips!

Zorg voor voldoende internet

Streamen kost natuurlijk de nodige MB’s. Niet zo erg, maar wel wanneer je niet voldoende internet hebt. Nu hebben de meeste mensen een onbeperkt data abonnement, maar zijn er ook mensen die het moeten doen met bijvoorbeeld 1, 2 of 5 gig per maand. Niet direct een ramp, maar wel handig om te weten. Afhankelijk van de kwaliteit waarop je streamt, kan het je al snel tot 4gb per uur kosten. Reken maar uit hoe snel je dan door je bundel heen bent. Je hebt dan drie opties. Je kunt ervoor kiezen je bundel te verhogen of om te zorgen dat je op de Wifi zit. Voor wie regelmatig in het buitenland te vinden is, weet natuurlijk dat de wifi hier niet zo goed is geregeld als in Nederland. De laatste optie is het downloaden van deze series. Wil je live kijken, dan wordt dat een lastig verhaal.

Neem een powerbank mee in je telefoontasje

Ga je lekker naar het strand, dan is de kans vrij groot dat je hier de nodige uurtjes blijft. Omdat de batterij van je smartphone bij het streamen redelijk snel leeg gaat, is het aan te raden om een powerbank mee te nemen. Omdat je natuurlijk geen zin hebt een hele tas mee te slepen, is een telefoontasje voor zowel je telefoon als een powerbank ideaal. Aan te raden is wel om te kiezen voor een powerbank op solar. Dat houdt in dat deze zich door middel van zonlicht kan opladen. Ben je je powerbank dan in de hotelkamer vergeten op te laden, kun je wel gewoon je telefoon opladen doordat deze powerbank zichzelf oplaad door het zonlicht.

Weet wat je wilt zien

Goed voorbereid op pad is altijd belangrijk. Dit geldt ook voor wanneer je wilt kunnen streamen. Wist je namelijk dat het de meeste mensen gemiddeld zo’n 20 minuten kost om een serie of film te vinden die ze willen kijken? Wanneer jij er dus voor zorgt dat je een lijstje paraat hebt, dan heb je deze tijd alvast verdiend en kun je direct afstemmen op je favoriete film. Je zult versteld staan van het feit hoeveel tijd je dit scheelt. Heb je eenmaal een serie gevonden, houd er dan ook rekening mee dat je geniet van de zon, de zee en het strand. Een keer een uurtje streamen is prima, maar je bent natuurlijk niet voor niets op vakantie. Het zou zonde zijn dat je naderhand alles kunt vertellen over een nieuwe serie of film, maar weinig tot niets over de omgeving