10 hidden gems op HBO Max

Moon op HBO Max
Image: Ⓒ Sony Pictures Classics

Er zijn heel veel verschillende soorten goede films te vinden op HBO Max, maar je komt vaak op de homepagina dezelfde populaire of nieuwe films tegen. Wij hebben echter alle films op de streamingdienst doorgespit om een lijst met 10 hidden gems voor je samen te stellen.

Hieronder zul je een aantal films vinden, die misschien (inmiddels) een beetje verborgen zijn op HBO Max, maar die volgens ons zeker het kijken waard zijn. Sommige films zijn gewoon wat ouder en sommigen zijn vrij recent, maar hebben om de een of andere reden niet echt veel aandacht gekregen. Misschien ken je er een aantal al, maar hopelijk staat er ook iets op deze lijst dat nieuw voor je is en heb je dus een goede film om te streamen.

Dit is een lijst van 10 hidden gems op HBO Max, maar de streamingdienst heeft natuurlijk een vrij groot aanbod, dus je kan ook onze lijsten van de 10 beste films op HBO Max, de 10 beste series op HBO Max en de 10 beste science-fiction films op HBO Max bekijken.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.

Dit zijn 10 hidden gems die je op HBO Max kan vinden

We hebben het hier over hidden gems en daarom zal je geen DC-films of Lord of the Rings-films op deze lijst vinden. Dat zijn een aantal van de populairste films op HBO Max, maar die ken je dus waarschijnlijk ook al. Hier proberen we dus echt een aantal films te belichten die je misschien nog niet kent, maar die zeker de moeite waard zijn.

Er staan een aantal films op de lijst van erg bekende regisseurs, zoals David Fincher, Guy Ritchie en Denis Villeneuve, maar er staan ook een aantal films op die over het algemeen goede recensies hebben gekregen, ook al waren ze geen groot succes en films die we zelf gewoon erg leuk of goed vinden.

Deze lijst is natuurlijk volledig subjectief en niet iedereen zal het eens zijn met onze keuzes, maar er zijn hier dus in ieder geval tien films die wij zeker aanraden om een keer te bekijken.

1. Moon (2009)

Moon is een fantastische science-fiction film die eigenlijk altijd een beetje onder de radar is gebleven. De film is geregisseerd door Duncan Jones, die er ook een BAFTA Award voor verdiende (‘Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer’). Vooral het acteerwerk van de hoofdrolspeler Sam Rockwell is geweldig.

Als je geïnteresseerd bent in de wereld van Moon, dan is het misschien leuk om te weten dat de regisseur ook nog andere verhalen in deze wereld heeft verteld in de film Mute uit 2018 en de graphic novel Madi: Once Upon a Time in the Future. Deze projecten staan redelijk los van elkaar, maar ze zijn wel op leuke manieren aan elkaar verbonden.

In Moon volgen we Sam Bell die drie jaar lang in zijn eentje op de Maan aan het mijnen was naar de alternatieve brandstof helium-3 voor een groot bedrijf. Zijn dienst zit er bijna op, maar een paar weken voor hij weer terug naar de Aarde mag, begint hij mentaal achteruit te gaan, maar ontdekt hij ook een groot geheim.

Kijk Moon hier op HBO Max

2. Zodiac (2007)

Zodiac is een enorm spannende mysterie-film/thriller gebaseerd op een aantal non-fictie boeken (geschreven door Robert Graysmith die in de film als hoofdpersoon wordt neergezet) over de beruchte Zodiac-seriemoordenaar uit de jaren 60 en 70. De film is geregisseerd door David Fincher (Seven, Fight Club en The Social Network) en wordt ook geprezen voor zijn accurate weergave van de werkelijke gebeurtenissen.

Er zitten veel bekende acteurs in de film (waaronder Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo en Robert Downey Jr.) die fantastisch acteerwerk leveren en het verhaal houdt je ook echt op het puntje van je stoel, zeker als je je bedenkt dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

In Zodiac zien we de zoektocht naar ‘Zodiac killer, de seriemoordenaar die de Bay Area bij San Francisco terroriseerde tegen het einde van de jaren 60 en het begin van de jaren 70. De moordenaar stuurde brieven naar nieuwsoutlets en naar de politie om ze uit te dagen. Robert Graysmith, een cartoonist voor de San Fransisco Chronicle raakt geïnteresseerd in de raadsels die de moordenaar naar de krant stuurt en begint zijn eigen onderzoek met hulp van een collega en de politie. Graysmith lijkt akelig dichtbij te komen.

Kijk Zodiac hier op HBO Max

3. The Gentlemen (2019)

The Gentlemen is een echte Guy Ritchie-film (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, Sherlock Holmes). Dat betekent dat dit een pure actie-comedy is met allerlei eigenaardige, hilarische personages die worden vertolkt door goede acteurs zoals onder andere Matthew McConaughey, Michelle Dockery, Colin Farrell en Hugh Grant.

Met The Gentlemen gaat Ritchie weer echt terug naar zijn roots (direct na het regisseren van de live-action Aladdin-film) en de film werd dan ook vooral geprezen vanwege die typische Guy Ritchie actie-comedy stijl. Mocht je daar nou een fan van zijn, dan is dit zeker een aanrader en er komt overigens ook nog een spin-off serie op Netflix.

In The Gentlemen volgen we de Amerikaanse cannabis-verkoper Mickey Pearson die zijn succesvolle drugs-imperium wil verkopen om uit die gevaarlijke wereld te stappen. Als dit bekent wordt, krijgt Mickey aan allerlei kanten te maken met chantage en pogingen om hem te ondermijnen.

Kijk The Gentlemen hier op HBO Max

4. Whiplash (2014)

Whiplash is een zenuwslopende dramafilm van regisseur Damien Chazelle (La La Land, First Man en Babylon). Vooral J. K. Simmons speelt zijn rol als de muziekleraar geweldig en hij heeft dan ook niet voor niets de Oscar voor ‘Best Supporting Actor’ gewonnen voor zijn rol in deze film.

De film zelf was ook genomineerd voor ‘Best Picture’ en ‘Best Adapted Screenplay’ en won nog twee Oscars voor ‘Best Film Editing’ en ‘Best Sound Mixing’. Dat is ook terecht want de editing en de audiomix zijn perfect afgestemd op de jazzmuziek in de film en weten de meest dramatische momenten enorm goed te versterken.

In Whiplash volgen we de muziekstudent en jazzdrummer Andrew Neiman. Hij wil een van de grootste jazzdrummers worden en is in de eerste instantie erg blij als hij in de Shaffer Conservatory Studio-band mag spelen als de alternatieve drummer. Hij komt er echter nogal gauw achter dat zijn dirigent (en leraar) Terence Fletcher enorm agressief is. Fletcher maakt Andrew het leven zuur en duwt hem tot zijn uiterste of misschien zelfs nog verder.

Kijk Whiplash hier op HBO Max

5. Logan Lucky (2017)

Logan Lucky is een ‘heist comedy’-film van Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen en Magic Mike). Deze regisseur weet wel raad met dit soort films zoals je kan zien aan zijn oudere werk, maar dit keer speelt het zich niet af in Las Vegas-casino’s, maar in het Midwesten van de VS en heeft de film een beetje een ‘redneck’-tintje.

De personages in deze film zijn iets minder geraffineerd dan de personages in de Ocean’s-films, maar Channing Tatum, Adam Driver en Daniel Craig spelen hun rollen op een erg vermakelijke manier en het is heel leuk om te zien hoe de heist (diefstal) verloopt.

In Logan Lucky volgen we de Jimmy Logan die wordt ontslagen van zijn werk als bouwvakker in de tunnels onder de Charlotte Motor Speedway, omdat hij zijn manager niet heeft verteld van zijn beenblessure. Samen met een aantal andere leden van zijn familie en de opgesloten kluiskraker Joe Bang doet hij een poging om de Charlotte Motor Speedway te beroven tijdens een grote Nascar-race.

Kijk Logan Lucky hier op HBO Max

6. Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow is een science-fiction actiefilm van Doug Limon (The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith en American Made) met een leuk concept dat we onder andere ook kennen van de film Groundhog Day, maar dit is natuurlijk verder een heel ander soort film. Edge of Tomorrow heeft wel een hoofdpersoon die vastzit in een tijdlus.

Net als bij andere films met een tijdlus, is het heel interessant om te zien hoe die lus uiteindelijk wordt verbroken, maar dit is een actiefilm met Tom Cruise, dus er is genoeg interessante actie om je te vermaken terwijl het verhaal zich langzaam ontwikkelt.

In Edge of Tomorrow volgen we Majoor William Cage in een (toentertijd) nabije toekomst waarin aliens op Aarde zijn beland en de wereld proberen over te nemen. Cage werkt eigenlijk gewoon voor de PR-afdeling van het leger en heeft vrijwel geen vechttraining gehad, maar hij wordt geforceerd door zijn bazen om deel te nemen aan een geplande veldslag tegen de aliens. Dat verloopt heel erg slecht… de eerste keer. Hij komt er namelijk achter dat hij in een tijdlus zit en moet een manier vinden om de aliens te verslaan.

Kijk Edge of Tomorrow hier op HBO Max

7. Crazy, Stupid, Love (2011)

Crazy, Stupid, Love is een zeer vermakelijke romantische comedy met onder andere Steve Carrell, Ryan Gosling, Julianne Moore en Emma Stone in de hoofdrollen. De film gaat over de liefdeslevens van al deze personages (en een aantal andere) en deze liefdeslevens raken ook op verschillende grappige manieren met elkaar verstrengeld.

De dynamiek tussen Carrell en Gosling werkt heel goed en de film is dan ook over het algemeen vrij goed ontvangen vanwege de leuke, (over het algemeen) goedaardige personages.

In Crazy, Stupid, Love volgen we Cal Weaver die door zijn vrouw wordt geconfronteerd over het feit dat ze is vreemdgegaan met een collega van haar en dat ze wil scheiden. Cal gaat niet echt goed om met het nieuws en belandt regelmatig in een bar, waar hij een jongere man genaamd Jacob Palmer allerlei vrouwen ziet versieren. Jacob krijgt medelijden met Cal en besluit hem ook om te toveren tot een soort “womanizer”. Dat blijkt nogal een uitdaging te zijn en tegelijkertijd wordt Jacob’s eigen liefdesleven ook iets ingewikkelder.

Kijk Crazy, Stupid, Love hier op HBO Max

8. Sicario (2015)

Sicario is een enorm spannende actie-thriller geregisseerd door Denis Villeneuve (Prisoners, Blade Runner 2049 en Dune). De film was genomineerd voor drie Oscars: ‘Best Cinematography’, ‘Best Original Score’ en ‘Best Sound Editing’. De beelden zien er dan ook prachtig uit en de actiescènes zijn heel spannend opgenomen.

Ook het acteerwerk van onder andere Emily Blunt, Benicio del Toro en Josh Brolin is fantastisch. De film voelt af en toe wel een beetje traag aan, maar op bepaalde momenten is de spanning echt om te snijden. Er is overigens ook een vervolg gemaakt, genaamd Sicario: Day of the Soldado.

In Sicario volgen we Kate Macer, een ‘Special Agent’ van de FBI die voor een taskforce van de overheid wordt gerekruteerd om te helpen bij het stoppen van de leider van een machtig en gevaarlijk Mexicaans drugkartel, maar langzamerhand begint Kate te twijfelen of dit wel het echte doel van hun missie is.

Kijk Sicario hier op HBO Max

9. Frank (2014)

Frank is een hele vreemde, maar leuke zwarte comedy, geregisseerd door Lenny Abrahamson (Room). Het is een beetje een arthouse-film en hij heeft dan ook de British Independent Film Awards voor ‘Best Screenplay’ en ‘Best Technical Achievement – Music’ gewonnen.

Er zitten wel een aantal bekende, goede acteurs in de film, zoals Domhnall Gleeson, Maggie Gyllenhaal, Scoot McNairy en Michael Fassbender als Frank. Vooral Fassbender is indrukwekkend in de rol van de excentrieke Frank. Dit personage met zijn papier-maché hoofd is enigszins gebaseerd op de komische persona Frank Sidebottom van komediant Chris Sievey, die ook met een papier-maché hoofd optrad.

In Frank volgen we de aspirerende singer-songwriter Jon Burroughs die op het strand iemand tegenkomt die zichzelf probeert te verdrinken. Jon zorgt dat de man (Lucas) naar het ziekenhuis wordt gebracht en daar ontmoet hij de manager van een band genaamd The Soronprfbs, waarvoor Lucas de keyboardspeler was. Jon wordt uitgenodigd om met de band te spelen en dat accepteert hij maar al te graag. Hij komt er echter achter dat de band, en vooral de zanger Frank, nogal excentriek is en vraagt zich af in wat voor situatie hij nu is beland.

Kijk Frank hier op HBO Max

10. Fury (2014)

Fury is een oorlogsfilm van regisseur David Ayer (End of Watch, Suicide Squad en Bright) die vol zit met het geweldige acteerwerk van Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña en Jon Bernthal. Het broederschap tussen deze soldaten die samen in een tank zitten wordt op een hele mooie manier weergegeven.

Ook de gruwelijkheden van de oorlogstijd worden op een indrukwekkende manier weergegeven, zonder dat het wordt verheerlijkt en de film laat ook zien wat dit soort situaties met mensen kunnen doen. Het is echt een van de beste moderne oorlogsfilms die we in tijden hebben gezien.

In Fury volgen we de bemanning van een Amerikaanse tank die is ingezet om tegen Nazi-Duitsland te vechten tijdens de laatste werken van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Een redelijk ongetrainde soldaat genaamd Norman Ellison wordt onderdeel van een hechte bemanning van een M4 Sherman-tank met de bijnaam Fury nadat de voorgaande assistent-chauffeur en schutter komt te overlijden in een strijd met andere tanks. De bemanning is niet blij met de onervaren Norman en dat maken ze ook heel duidelijk, maar door de heftige situaties die ze samen meemaken worden ze toch met elkaar verbonden.

Kijk Fury hier op HBO Max

De beste hidden gems op HBO Max volgens IMDB

Aangezien de specifieke rangschikking hierboven gebaseerd is op onze mening over de films, willen we je hieronder in ieder geval ook nog even een idee geven van hoe het grotere publiek over deze films dacht. Daarom hebben we de films hier gerangschikt aan de hand van hun IMDB-scores. Misschien begin je namelijk liever met de best beoordeelde film dan met onze nummer één.

Films met dezelfde score hebben we gerangschikt op basis van het jaar waarin ze uitkwamen (niet op basis van welke wij beter vinden, want die lijst vind je hierboven).

Klik hieronder op de film om meteen via HBO Max te gaan streamen:

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.