Zo kijk je aflevering 6 van The Last of Us in Nederland

The Last of US op HBO Max
Bron: Warner Media / HBO Max

Wil je aflevering 6 van The Last of Us kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Het verhaal van Joel en Ellie dondert onvergeeflijk door in de door Cordyceps-zombies besmette Verenigde Staten. Het iconische spel waar de HBO Max-serie op gebaseerd is, heeft veel prijzen binnengesleept over de jaren en het lijkt erop dat de serie dezelfde lof krijgt.

De vijfde aflevering van The Last of Us met de naam Endure and Survive heeft momenteel een iMDB-score van 9.6. De serie heeft tot nu toe nog steeds een iMDB-rating van 9.2 en daarmee is The Last of Us de meest succesvolle gameverfilming allertijden en een voorbeeld van hoe je een verhaal vertaald naar het witte doek.

Endure and Survive is misschien wel DE aflevering die het meest aanvoelt als de originele The Last of Us. De vorige aflevering eindigde met Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) die wakker werden met een pistool in hun gezicht. In Endure and Survive zie je het verhaal van Henry (Lamar Johnson) en Sam (Keivonn Woodard) en hoe ze moesten ontsnappen aan de revolutionaries geleid door Kathleen (Melanie Lynskey) en Perry (Jeffrey Pierce, ook de stemacteur van Tommy in de videogame).

Henry en Sam zijn, nadat de QZ van Kansas City is overgenomen door de rebellen, samen met Kathleen’s dokter ontsnapt naar een wijk binnen de stad. Daar verstoppen ze zich totdat het eten op is en de dokter niet meer terug is gekomen. Wij weten, dankzij de vorige aflevering, dat hij is gedood door Kathleen.

Vanuit hun schuilplek zien ze de schietpartij tussen Joel en Ellie en de rebellen en zij volgen ons ongebruikelijke duo naar hun slaapplek. De twee duo’s vormen een voorzichtig groepje en proberen te ontsnappen door verlaten tunnels. Ellie raakt bevriend met de dove Sam en Henry vertelt Joel over het ‘verraad’ dat hij pleegde in ruil voor medicatie voor de leukemie van Sam.

Uiteindelijk zijn ze ontsnapt, maar worden ze weer gevonden door de troepen van Kathleen. Als Henry op het punt staat zich op te offeren om zijn broertje te redden, scheurt de grond open en komen er een meute aan clickers uit samen met een gigantische bloater. De bloater trekt Perry uit elkaar en een kind clicker doodt Kathleen.

De aflevering lijkt vrolijk te eindigen voor ons groepje. Henry en Joel zijn het met elkaar eens dat het een goed idee is om samen door te reizen en Sam en Ellie lijken het heel goed met elkaar te kunnen vinden. Het sprookje barst echter uit elkaar als Sam laat zien aan Ellie dat hij gebeten is. Ze probeert hem nog te genezen met haar bloed, maar in de ochtend wordt ze aangevallen door een gezombificeerde Sam. Henry schiet zijn broertje in een reflex dood en voordat Joel het pistool van hem kan afpakken, maakt hij er zelf ook een einde aan. Wat een einde…

Zo kijk je gratis naar HBO Max in 2023

Wanneer verschijnt aflevering 6 van The Last of Us op HBO Max?

Aflevering 6 van The Last of Us gaat op maandag 20 februari live op HBO Max. De aflevering heet Kin en duurt 59 minuten. De zevende aflevering zal gewoon volgens het normale schema verschijnen volgende week op 27 februari.

Het tweede seizoen van The Last of Us is officieel bevestigd!

Waar kijk je The Last of Us aflevering 6 in Nederland?

De televisieserie van The Last of Us is exclusief beschikbaar op HBO Max, dus je gaat de serie nergens anders vinden. HBO Max is een vrij nieuwe streamingdienst in Nederland die over veel kwalitatieve series en films beschikt. Heb je nog geen abonnement op HBO Max? Hier vind je de beste aanbiedingen voor HBO Max van 2023.

Releasedatum per aflevering The Last of Us in Nederland

The Last of Us staat vanaf maandag 16 januari online en er verschijnen in totaal 9 afleveringen in seizoen 1 op HBO Max. Hieronder vind je het complete uitzendschema.

  • Aflevering 1 “When You’re Lost in the Darkness”: Maandag 16 januari
  • Aflevering 2 “Infected”: Maandag 23 januari
  • Aflevering 3 “Long, Long Time”: Maandag 30 januari
  • Aflevering 4 “Please Hold on to My Hand”: Maandag 6 februari
  • Aflevering 5 “Endure and Survive”: Zaterdag 11 februari
  • Aflevering 6 “Kin”: Maandag 20 februari
  • Aflevering 7 “Left Behind”: Maandag 27 februari
  • Aflevering 8 “When We Are In Need”: Maandag 6 maart
  • Aflevering 9 “Onbekend”: Maandag 13 maart

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.