Zo kijk je de seizoensfinale aflevering 9 van The Last of Us in Nederland

Bron: HBO / Warner Media ft. The Last of Us
Bron: HBO / Warner Media

Wil je aflevering 9, de laatste aflevering van seizoen 1 van The Last of Us kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Wat zijn de afgelopen negen weken gevlogen zeg. We kunnen met zekerheid zeggen dat de iconische game inmiddels ook een iconische serie is geworden, want met een algehele IMDB-rating van 9.1 is dit een moderne klassieker.

De vorige aflevering When We Are In Need heeft momenteel een hoge score van 9.4 op IMDB en heeft hiermee de op een na hoogste beoordeling van The Last of Us, op Endure and Survive na.

When We Are In Need focust op Ellie (Bella Ramsey) die probeert om een doodzieke Joel (Pedro Pascal) te helpen ook al weet ze niet hoe. Ze hebben geen eten meer, dus Ellie besluit om te gaan jagen. Ze schiet op een hert, maar het dier ontsnapt en wordt iets later gevonden door twee andere jagers. Ellie treft David (gespeeld door Scott Shepherd) en James (gespeeld door Troy Baker, de originele stem en motion capture acteur van Joel in de games) aan en eist dat ze hun wapens laten vallen en weggaan.

David, die ook een priester is, weet een deal met Ellie te sluiten. Een helft van het hert voor twee flesjes Penicilline voor Joel. David weet echter dat Ellie bij de man hoort die een van hun kameraden heeft doodgeschoten twee afleveringen geleden. Dus nadat Ellie thuis is gekomen en Joel de medicijnen heeft gegeven, zet David een zoekactie op om Joel te vinden.

Waarschuwing voor (poging tot) seksueel misbruik!

Ellie wordt gevangengenomen en David laat zien wat voor persoon hij daadwerkelijk is. Hij zoekt iemand die zijn gelijke kan zijn, iemand waar hij zijn kleine gemeenschap mee kan leiden en de 14-jarige Ellie is in zijn ogen hier perfect voor. Ellie doet alsof ze het een goed idee vindt totdat ze zijn vinger breekt. Oh, en zijn gemeenschap eet onwetend mensenvlees, want eten is schaars.

Joel weet, met veel pijn en moeite, op te staan van zijn rustplek en een nietsvermoedende aanvaller te doden met een mes in zijn nek. Vervolgens neemt hij twee andere aanvallers gevangen en martelt hij ze totdat hij de locatie van Ellie weet, en daarna vermoord hij ze alsnog.

In de cel komen David en James terug om Ellie in stukken te hakken, maar Ellie weet te ontsnappen en vermoord James in haar ontsnapping. Vervolgens steekt ze onbedoeld het gebouw in de fik en wordt ze aangevallen door David die haar probeert te verkrachten. Ellie weet hem te vermoorden en hakt hevig getraumatiseerd in op de al dode David.

Ze rent naar buiten en komt daar Joel tegen die op zoek naar haar was, en hij noemt haar voor het eerst ‘baby girl’. Deze term gebruikte hij twintig jaar geleden al voor zijn dochter Sarah en dit laat zien dat hij Ellie nu als een soort surrogaatdochter ziet.

Zo kijk je gratis naar HBO Max in 2023

Wanneer verschijnt aflevering 9 van The Last of Us op HBO Max?

Aflevering 9 van The Last of Us gaat op maandag 13 maart live op HBO Max. De aflevering heet Look for the Light en duurt volgens de laatste bronnen 46 minuten. De naam van de aflevering is een vervolg op de eerste aflevering van seizoen When You’re Lost in the Darkness.

Het tweede seizoen van The Last of Us is officieel bevestigd!

Waar kijk je The Last of Us aflevering 9 in Nederland?

De televisieserie van The Last of Us is exclusief beschikbaar op HBO Max, dus je gaat de serie nergens anders vinden. HBO Max is een vrij nieuwe streamingdienst in Nederland die over veel kwalitatieve series en films beschikt. Heb je nog geen abonnement op HBO Max? Hier vind je de beste aanbiedingen voor HBO Max van 2023.

Releasedatum per aflevering The Last of Us in Nederland

The Last of Us staat vanaf maandag 16 januari online en er verschijnen in totaal 9 afleveringen in seizoen 1 op HBO Max. Hieronder vind je het complete uitzendschema.

  • Aflevering 1 “When You’re Lost in the Darkness”: Maandag 16 januari
  • Aflevering 2 “Infected”: Maandag 23 januari
  • Aflevering 3 “Long, Long Time”: Maandag 30 januari
  • Aflevering 4 “Please Hold on to My Hand”: Maandag 6 februari
  • Aflevering 5 “Endure and Survive”: Zaterdag 11 februari
  • Aflevering 6 “Kin”: Maandag 20 februari
  • Aflevering 7 “Left Behind”: Maandag 27 februari
  • Aflevering 8 “When We Are In Need”: Maandag 6 maart
  • Aflevering 9 “Look for the Light”: Maandag 13 maart

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.

HBO Max is beschikbaar vanaf 5.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.