Komst van Viaplay naar Caiway en Delta nog onzeker

delta, caiway, viaplay, formule 1

Gisteren werd bekend dat zowel Ziggo als KPN klanten de mogelijkheid gaat bieden om de nieuwe streamingdienst Viaplay toe te voegen aan een tv- of internetabonnement. Of de Zweedse streamer ook voor klanten van Caiway en Delta beschikbaar komt is nog steeds onduidelijk. 

In oktober schreef deze website dat het bedrijf achter Caiway en Delta, Delta Fiber, in gesprek was met de Nordic Entertainment Group (NENT), het Zweedse bedrijf achter Viaplay. Delta Fiber, wat volledig in handen is van het eveneens Zweedse investeringsfonds EQT partners, zou Viaplay graag aan zijn klanten willen gaan aanbieden. De telecomaanbieder is al langere tijd in gesprek met NENT, maar tot een deal is het nog niet gekomen.

“Op dit moment zijn we nog in gesprek met Viaplay. Over de inhoud van deze gesprekken delen we geen informatie. Zodra er nieuws is, maken we dit bekend”, aldus een woordvoerder van Delta Fiber desgevraagd aan GoStreaming.

Delta en Caiway vertegenwoordigen ongeveer 5% van het aantal tv-aansluitingen in Nederland, wat neerkomt op ongeveer 350.000 abonnees.