Nordic Darts Masters 2023 livestream: live darts kijken op tv en online in Nederland

Nordic Darts Masters 2023 Forum Copenhagen
Image:ⓒ iStock

Wil je de Nordic Darts Masters 2023 live kijken in Nederland? Vanaf vandaag zijn de darters te zien tijdens de Nordic Darts Masters die van 20 januari tot en met 21 januari gehouden worden in het Forum Copenhagen in Denemarken.

Nordic Darts Masters 2023 live kijken via livestream

De Nordic Darts Masters 2023 is het tweede PDC evenement van de World Series of Darts 2023. Het evenement vindt plaats in het Forum Copenhagen in de hoofdstad van Denemarken en begint vandaag vrijdag 20 januari en eindigt met de finale op zaterdag 21 januari. Dimitri Van den Bergh won de editie van vorig jaar.

Klik hier om de wedstrijden live te streamen via Viaplay

Format Nordic Darts Masters 2023

Tijdens de Nordic Darts Masters 2023 strijden 16 deelnemers om de eindzege. Michael Smith zal na zijn zege op het WK Darts 2023 en zijn vervolgzege op het Bahrain Darts Masters 2023 als topfavoriet gelden. Maar er zijn meer kanshebbers want Michael van Gerwen is ook weer terug van vakantie en titelverdediger Dimitri Van den Bergh is ook van de partij. Daarnaast zijn onder andere Peter Wright, Gerwyn Price, Luke Humpries, Rob Cross en Jonny Clayton er bij. Deze acht ‘elite’ PDC spelers strijden met nog acht andere spelers om de titel en het prijzengeld van in totaal 60.000 pond. De winnaar neemt de hoofdprijs van 20.000 pond mee naar huis, de runner-up moet het met ‘slechts’ 10.000 pond doen.

Alle wedstrijden worden gespeeld volgens het “single in, double out” principe, waarbij de spelers 501 punten moeten scoren om een leg te winnen, eindigend op een dubbel of de bulsseye. De wedstrijden worden gespeeld in legs. In de eerste ronde gaat het om best of 11 legs. In de kwartfinale gaat het om best of 19 legs en in de halve finale en finale gaat het om best of 21 legs.

Je kan de wedstrijden live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Speelschema Nordic Darts Masters 2023

Vrijdag 20 januari vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd

1e ronde (best of 11 legs)

  • Michael Smith vs Darius Labanauskas
  • Luke Humphries vs Marko Kantele
  • Peter Wright vs Dennis Nilsson
  • Michael van Gerwen vs Andreas Harrysson
  • Gerwyn Price vs Benjamin Drue Reus
  • Dimitri Van den Bergh vs Madars Razma
  • Rob Cross vs Vladimir Andersen
  • Jonny Clayton vs Daniel Larsson

Zaterdag 21 januari vanaf 13.00 uur Nederlandse tijd

Kwartfinales (best of 19 legs)

Zaterdag 21 januari vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd

Halve finales (best of 21 legs)
Finale (best of 21 legs)

Hoe kijk ik de Nordic Darts Masters 2023 live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay de rechten op alle darttoernooien. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal. Heb je nog geen Viaplay-abonnement? Lees dan hier hoe je de beste deal pakt en zelfs enkele maanden gratis naar Viaplay kijkt.

Welke Nederlandse darters doen mee aan de Nordic Darts Masters 2023?

Voor Nederland komt deze editie alleen Michael van Gerwen in actie. Het duel op vrijdagavond tegen Harrysson (Dirty Harry) is voor Van Gerwen zijn eerste officiële optreden sinds zijn verloren finale tegen Michael Smith op de WK Darts 2023. Van Gerwen ging na de WK Darts eerst op vakantie naar Curacao en sloeg om die reden ook de Bahrain Darts Masters over. Kan hij zijn eerste titel van 2023 pakken?

Viaplay kost 15,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.