Olav Mol reageert: ‘Komt als een donderslag bij heldere hemel’

formule 1, 1-11

Olav Mol zal volgend jaar niet te horen zijn als commentator bij de Formule 1 op de nieuwe streamingdienst Viaplay. Het Zweedse bedrijf gaat een andere koers varen. “Komt als een donderslag bij heldere hemel.”

[mc4wp_form id=”496″]

Olav Mol is al 30 jaar de stem van de Formule 1 in Nederland, maar daar komt nu een einde aan. De Nordic Entertainment Group (NENT) kocht eerder dit jaar de rechten voor de Formule 1. Dit betekent dat de races van Max Verstappen tot 2024 exclusief op NENT’s streamingdienst Viaplay te zien zijn. De treamer heeft vandaag bekendgemaakt dat Mol niet meerverhuist naar Viaplay. Zijn Ziggo-collega en Pitreporter Jack Plooij ondergaat hetzelfde lot.

Verrassing

Voor Mol komt dit ook als een verrassing “Dit komt voor ons ook als een donderslag bij heldere hemel. Of, nou ja, een stoffige Arabische hemel”, aldus Mol tegen het Algemeen Dagblad. Eerder was al bekend dat beiden heren maar geen telefoontje kregen van NENT en dat het geloof in een verhuizing met de dag minder werd.

De commentator begrijpt echter wel welke kant NENT op wil met Viaplay. Peter Nørrelund, CEO van het Zweedse bedrijf, gaf eerder al aan dat de aankleding omtrent de Formule 1 een mengeling zal gaan worden van ‘ervaren mensen en nieuw opkomend talent’.

“Als ze een andere kant op willen, staat ze dat natuurlijk vrij. Je weet altijd dat die kans bestaat als een nieuwe partij instapt. In het verleden gebeurde dat nooit, nu wel. In de sportwereld is dat natuurlijk niet zo vreemd. Daar houd je in je achterhoofd altijd rekening mee”, aldus Mol.

Gemengde reacties

Op social media is men behoorlijk verdeeld over het vertrek van Mol. De een vindt het prima dat de commentator vervangen wordt, terwijl de ander zegt hierdoor te weigeren om een abonnement op Viapay te gaan nemen en het een groot gemis vindt.

Hieronder enkele reacties: