Ook T-Mobile in gesprek met NENT over toevoegen Viaplay

t-mobile, viaplay

Gisteren werd bekend dat Ziggo en KPN Viaplay gaan aanbieden aan klanten met een tv- of internetabonnement. Nu blijkt dat ook T-Mobile in gesprek is met de Nordic Entertainment Group (NENT), het bedrijf achter de streamingdienst. 

T-Mobile wil, net als Ziggo en KPN, Viaplay gaan aanbieden aan zijn klanten. Het is de bedoeling dat de streamingdienst door klanten toegevoegd kan worden aan een abonnement bij de telecomprovider. “We zijn nog in gesprek met NENT. Zodra we meer weten over een mogelijke samenwerking met Viaplay, vertellen we je meer”, aldus T-Mobile.

Caiway

In oktober schreef deze website dat ook Delta Fiber, het bedrijf achter Caiway en Delta, in gesprek was met NENT. Delta Fiber, wat volledig in handen is van het eveneens Zweedse investeringsfonds EQT partners, zou Viaplay eveneens graag aan zijn klanten willen gaan aanbieden. De telecomaanbieder is al langere tijd in gesprek met NENT, maar tot een deal is het nog niet gekomen.

“Op dit moment zijn we nog in gesprek met Viaplay. Over de inhoud van deze gesprekken delen we geen informatie. Zodra er nieuws is, maken we dit bekend”, aldus een woordvoerder van Delta Fiber desgevraagd aan GoStreaming.

App niet op tv-ontvanger

De app van Viaplay zal voorlopig niet direct op de tv-ontvangers van KPN, Ziggo en eventueel Caiway en T-Mobile komen. KPN zegt dit in de toekomst wel mogelijk te willen maken en werkt hier naar eigen zeggen aan. Viaplay blijft voorlopig dus een losse streamingdienst, die straks via een tv- of internetabonnement geactiveerd kan worden. Hoe klanten dit kunnen doen is vooralsnog nog onduidelijk. De kosten zullen in ieder geval op de factuur van je provider komen te staan.

Wil je weten wat alle mogelijkheden van een Viaplay-abonnement zijn? Klik dan hier.