SkyShowtime opzeggen – Zet je abonnement stop

SkyShowtime opzeggen

Er staan natuurlijk een hele hoop goede films en series op SkyShowtime, maar mocht je voor wat voor reden dan ook je SkyShowtime-abonnement willen opzeggen, dan kan je hieronder zien hoe je dat precies kan doen.

Of je nou al klaar bent met de films en series die je graag wou zien op de streamingdienst of je misschien liever het aanbod van een andere streamingdienst eens wil bekijken, zoals dat van Viaplay, HBO Max of Disney Plus, hier zie je hoe je op een redelijk eenvoudige wijze je abonnement kan opzeggen.

SkyShowtime opzeggen

Wat belangrijk is om van tevoren te weten, voordat je je abonnement gaat stopzetten, is dat je niet meteen je toegang tot SkyShowtime verliest op het moment dat je het abonnement opzegt. Je kan als het goed is altijd nog blijven streamen tot het einde van je factureringsperiode. Je hebt namelijk ook betaald voor de volledige maand (of een volledig jaar).

Een SkyShowtime-abonnement kan op verschillende manieren worden stopgezet, maar de manier die bij jou van toepassing is, hangt vooral af van welk apparaat je gebruikt en waar/hoe je je abonnement in de eerste instantie hebt afgesloten. Als je jouw abonnement via een Apple- of een Android-apparaat hebt afgesloten, dan zal je het opzeggen ook in de App Store of in de Google Play Store moeten regelen, maar die instructies zetten we ook hieronder voor je.

SkyShowtime opzeggen op de website

Wil je jouw SkyShowtime-abonnement het liefste opzeggen via de website? Dan ben je hier op het juiste adres! Als je de stappen hieronder volgt, dan kan je vrij gemakkelijk via de website van SkyShowtime je abonnement opzeggen.

 1. Ga naar skyshowtime.com en log in met je account
 2. Klik rechtsboven op je Profielfoto en vervolgens op Account
 3. Als het goed is zit je dan meteen bij Abonnement en betalingen en kan je daar klikken op Abonnement opzeggen
 4. Er wordt je misschien eerst nog om een reden gevraagd, maar die hoef je niet per se te geven en vervolgens moet je bevestigen door te klikken op Je abonnement annuleren
SkyShowtime opzeggen

SkyShowtime opzeggen in de App Store

Als je jouw SkyShowtime-abonnement hebt afgesloten op een Apple-apparaat, zoals een iPhone of iPad, dan loopt jouw abonnement waarschijnlijk via de App Store en niet direct via SkyShowtime zelf. In dat geval moet je het stopzetten van je abonnement ook via de App Store regelen.

 1. Open de Instellingen op je apparaat
 2. Tik bovenaan op je naam/Apple ID
 3. Tik op Abonnementen
 4. Selecteer je SkyShowtime abonnement in de lijst
 5. Kies Abonnement annuleren en bevestig daarna je annulering

SkyShowtime opzeggen in de Google Play Store

Heb je geen iPhone of iPad, maar juist een Android-apparaat? In dat geval heb je misschien je abonnement via de Google Play Store lopen en kan je het SkyShowtime-abonnement dus ook opzeggen via de Google Play Store.

 1. Open de Google Play Store
 2. Tik rechtsboven op je Profiel(foto)
 3. Tik in de lijst op Betalingen en abonnementen en vervolgens op Abonnementen
 4. Selecteer hier SkyShowtime en tik op Abonnement annuleren en volg de verdere instructies

SkyShowtime account verwijderen

Het is wel handig om te weten dat je SkyShowtime-account blijft bestaan als je opzegt, maar dat je abonnement dus wordt stopgezet en daarmee verlies je ook eventuele kortingen die actief waren. Als je echter je account en al je gegevens volledig wil laten verwijderen, dan kan je dit aanvragen via een speciaal SkyShowtime-formulier voor gegevensaanvragen dat je kan vinden via het helpcentrum van SkyShowtime.