Zo kijk je aflevering 5 van ‘The Acolyte’ in Nederland

The Acolyte op Disney+
Image: Ⓒ Lucasfilm/Disney

Wil je aflevering 5 van The Acolyte kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Tijdens de vorige aflevering van The Acolyte zagen hoe de jacht van Mae op Jedi Master Kelnacca verliep. We krijgen nu ook langzamerhand steeds meer te zien van de geheimzinnige meester van Mae, dus hopelijk wordt er in aflevering 5 misschien al meer onthuld over wie dit precies is.

De IMDB-score van aflevering 4 is helaas niet echt veel overtuigender dan die van de vorige afleveringen. Hij krijgt hier namelijk een 4.6. Nou moeten we wel zeggen dat we hier waarschijnlijk ook voor een redelijk groot deel te maken hebben met “review bombing”, waarbij een luidruchtig, maar misschien niet volledig representatief deel van de fanbase heel hard zijn best doet om de scores naar beneden te halen. De Tomatometer op Rotten Tomatoes staat namelijk nog wel op 85%, dus de critici vinden het gemiddeld minder dramatisch.

We hebben in ieder geval nog vier afleveringen te gaan, dus er kan nog van alles gebeuren om de serie misschien toch nog tot een succesvol einde te brengen.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op Disney Plus

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 4, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

Klik hier voor onze samenvattingen van aflevering 1 & 2
Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 3

‘The Acolyte’ aflevering 4 recap

Day

In Day zien we Jedi Master Kelnacca (Joonas Suotamo) op de planeet Khofar verschuilen. We zien in zijn schuilplaats ook symbolen die we eerder bij de coven van Osha en Mae (Amandla Stenberg) zagen.

Op Coruscant zegt Osha vaarwel tegen Jecki (Dafne Keen). De Jedi Council komt tot de conclusie dat Mae waarschijnlijk getraind is door een voormalige Jedi of iemand van een ‘splinter Order’. Ze moeten erachter komen wie Mae getraind heeft. Master Sol (Lee Jung-jae) besluit om Kelnacca te halen en Mae tegen te houden, want hij denkt dat hij dit kan zonder dat Mae hierbij gewond hoeft te raken. Hij wil Osha weer als hulpmiddel gebruiken om Mae te overtuigen.

Mae en Qimir (Manny Jacinto) zijn ondertussen ook op Khofar gearriveerd om daar op zoek te gaan naar Kelnacca. Qimir heeft al wat onderzoek gedaan en dat vindt Mae opmerkelijk, want het is geen ongevaarlijke planeet. Mae begint zich ook af te vragen hoe Qimir hun meester heeft leren kennen.

Net als Osha op het punt staat om te vertrekken, weet Sol haar toch over te halen om mee naar Khofar te gaan. Ze worden vergezeld door een hele groep Jedi en een speurder die Kelnacca hopelijk kan vinden. Ze moeten in het duistere bos op Khofar op zoek naar de verdwenen Jedi Master.

Iedereen is in het bos op zoek naar Kelnacca, maar Osha raakt per ongeluk een vreemd wezen aan dat de groep vervolgens aanvalt. Osha merkt dat ze haar connectie met de Force weer een beetje terugkrijgt, maar daar lijkt ze ook bang voor te zijn.

Mae denkt dat haar taak om één van de Jedi zonder wapen te vermoorden expres onmogelijk is, maar als ze het niet doet, dan vermoord haar meester haar. Het is duidelijk dat ze Qimir niet meer vertrouwd. Ze besluit dan ook een val voor hem te zetten.

Qimir trapt in de val en Mae zegt dat ze deze missie niet meer hoeft uit te voeren. Nu ze weet dat Osha nog leeft, draait alles om haar en niet de geheimzinnige meester. Ze is van plan zichzelf over te geven aan Kelnacca en de rest van de Jedi. Qimir zegt dat de Jedi haar in de gevangenis zullen stoppen, maar Mae zegt dat ze dat niet zullen doen als ze vertelt wat ze over haar meester weet.

Mae bereikt als eerste de schuilplaats van Kelnacca, maar de speurder is hier ook en roept de andere Jedi. Mae komt er in het huis van Kelnacca achter dat de Master Jedi al dood is. De doodsoorzaak lijkt een lightsaber te zijn geweest en de wond ziet er recent uit. Haar meester is in de buurt.

De Jedi omringen het huis van Kelnacca en geven Mae de opdracht om naar buiten te komen. Voordat ze dat kan doen, verschijnt er achter Osha (en de Jedi) ineens een figuur in een zwart gewaad en een zwarte helm, de meester van Mae. Hij gaat recht voor Osha staan en activeert een rode lightsaber. De Jedi activeren allemaal hun lightsabers en rennen op Osha en het figuur af. De meester van Mae gebruikt de Force om Osha uit de weg te duwen en vervolgens om alle Jedi omver te blazen. Wie het ook is, deze figuur is in ieder geval erg sterk.

Waar kijk je ‘The Acolyte’ aflevering 5 in Nederland?

The Acolyte is als Star Wars-serie automatisch een Disney+ Original en is dus ook exclusief via Disney Plus te streamen in Nederland. Inmiddels verschijnen sommige Disney+-series van Marvel en Star War echter ook na een tijdje op Blu-Ray (en 4K Blu-Ray). The Acolyte zou uiteindelijk misschien dus ook een fysieke release kunnen krijgen, maar voor nu heb je een abonnement op Disney+ nodig. Daarom vind je hier de beste Disney+ aanbiedingen van 2024.

Klik hier om The Acolyte te streamen op Disney+

Wanneer verschijnt aflevering 5 van ‘The Acolyte’ op Disney+?

Aflevering 5 van The Acolyte verschijnt woensdag 26 juni om 03:00 uur ’s nachts op Disney+. We weten voor de release van de aflevering nog niet hoe hij zal heten. Dat wordt bij Disney+ Originals vaak ook pas bekend tijdens het kijken van de aflevering.

De voorspelling van @Cryptic4KQual op Twitter (X) over de gemiddelde speelduur van de afleveringen lijkt na vier afleveringen ook nog wel ongeveer te kloppen. We gokken dus ook dat de komende vier afleveringen van The Acolyte ook ongeveer net zo lang zullen duren.

Releasedatum per aflevering van ‘The Acolyte’ in Nederland

The Acolyte is op 5 juni van start gegaan en er verschijnen in totaal 8 afleveringen van deze serie op Disney+. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 – “Lost / Found”: Woensdag 5 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 2 – “Revenge / Justice”: Woensdag 5 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 3 – “Destiny”: Woensdag 12 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 4 – “Day”: Woensdag 19 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 5 – “Onbekend”: Woensdag 26 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 6 – “Onbekend”: Woensdag 3 juli (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 7 – “Onbekend”: Woensdag 10 juli (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 8 – “Onbekend”: Woensdag 17 juli (vanaf 03:00 uur)

Zie voor meer over Star Wars ook ons overzicht van alle Star Wars-films in chronologische volgorde. Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen Star Wars? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney+.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.