The Last of Us seizoen 2 op HBO Max: verhaal, releasedatum en meer

Bron: HBO / Warner Media ft. The Last of Us
Bron: HBO / Warner Media

The Last of Us is een indrukwekkende verfilming van een iconisch spel en er is goed nieuws. Er komt een seizoen 2, en misschien zelfs een seizoen 3.

Het meesterlijke eerste seizoen is ten einde gekomen, maar het verhaal van Ellie (Bella Ramsey) en Joel (Pedro Pascal) is nog lang niet voorbij. Er zijn nog genoeg verhaallijnen in de wereld die Neil Druckmann heeft gemaakt en samen met Craig Mazin naar het witte doek heeft gebracht.

The Last of Us is een uiterst succesvolle adaptatie van de eerste game met een IMDB-score van 9.0. HBO heeft bekendgemaakt dat de eerste vijf afleveringen bijna 30 miljoen keer zijn bekeken en alleen al de finale zelf heeft twee dagen na de première al 8.2 miljoen kijkers.

Met zulke cijfers is het ook niet raar dat HBO graag één of meerdere seizoenen in de toekomst wilt. Showrunner Craig Mazin (ook bekend van Chernobyl, een van de beste series op HBO Max) heeft in interviews al laten vallen dat The Last of Us Part II, waar het tweede seizoen op gebaseerd zal worden, te groot is om in slechts één seizoen te verfilmen.

Wanneer komt seizoen 2 van The Last of Us uit op HBO Max?

Er is nog niets bekend over wanneer het tweede seizoen van The Last of Us op HBO Max zal verschijnen. Als we kijken naar de productie van andere series van HBO, dan kan het wel eens zo zijn dat we het tweede seizoen van The Last of Us in 2025 of zelfs nog later kunnen verwachten. Het duurde namelijk in totaal 18 maanden van de eerste scene tot de première op 15 januari 2023.

Waar gaat seizoen 2 van The Last of Us over?

We zullen niet teveel ingaan op de precieze verhaallijn van het tweede seizoen van The Last of Us. Het verhaal is gebaseerd op The Last of Us Part II, het vervolg van het originele spel (2013) dat uitkwam in 2020. Het volgende seizoen gaat zeer waarschijnlijk over de gevolgen die Joel moet ondervinden na zijn acties in de laatste aflevering van de hitserie.

Zo kijk je gratis naar HBO Max in 2023

Wat is de cast van The Last of Us seizoen 2?

De hoofdrollen van het tweede seizoen worden opnieuw vervuld door Game of Thrones alumni Pedro Pascal en Bella Ramsey. Tommy Miller (gespeeld door Gabriel Luna) en Maria (gespeeld door Rutina Wesley) zullen ook terugkeren in het volgende seizoen. Nieuwe belangrijke personages in het tweede seizoen zijn Abby en Dina, maar we raden je aan om deze namen niet op te zoeken in verband met spoilers.

Waar kijk je The Last of Us in Nederland?

De televisieserie van The Last of Us is exclusief beschikbaar op HBO Max, dus je gaat de serie nergens anders vinden. HBO Max is een vrij nieuwe streamingdienst in Nederland die over veel kwalitatieve series en films beschikt. Heb je nog geen abonnement op HBO Max? Hier vind je de beste aanbiedingen voor HBO Max van 2023.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.