Waar kan je Game of Thrones kijken in Nederland?

Bron: HBO / Warner Media ft. Game of Thrones
Bron: HBO / Warner Media ft. Game of Thrones

Game of Thrones is een van de meest legendarische televisieseries allertijden. De serie heeft bijna geen introductie meer nodig. De hele wereld was acht jaar lang in trance door de oorlogen en politieke geknoei in Westeros.

Verhaal van Game of Thrones

Game of Thrones, de epische fantasieserie gebaseerd op de boekenserie ‘A Song of Ice and Fire’ van auteur George R.R. Martin, neemt je mee naar de intrigerende wereld van Westeros. Het verhaal draait over de Zeven Koninkrijken die allemaal strijden om de Iron Throne en politieke intriges, machtsspelletjes en oorlogen voeren de boventoon. We volgen het leven van verschillende adellijke families, zoals de Starks, Lannisters en Targaryens, die alles doen voor de heerschappij over Westeros.

De verhaallijn is intrigerend en zit boordevol verraad, actie en magische elementen, zoals draken en de mysterieuze White Walkers. Terwijl de nobele families tegen elkaar strijden in allerlei oorlogen, wordt de dreiging van de White Walkers en hun zombieleger in het verre Noorden steeds groter.

Waar kan je Game of Thrones streamen?

Game of Thrones is exclusief beschikbaar bij HBO Max, dus je kan de serie nergens anders vinden tenzij je de fysieke dvd’s of blurays hebt gekocht. HBO Max is een nieuwe streamingdienst waar je je in Nederland ook voor kan abonneren. Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen.

HBO Max is beschikbaar vanaf € 5.99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf € 46.99 per jaar.

Staan alle seizoenen van Game of Thrones op HBO Max?

Alle seizoenen van Game of Thrones kan je terugvinden op HBO Max. De serie heeft maar liefst 8 seizoenen met in totaal maar liefst 73 afleveringen. Van de allereerste aflevering in seizoen 1 genaamd ‘Winter is Coming’ die op 17 april 2022 uitkwam tot de allerlaatste aflevering van seizoen 8 genaamd ‘The Iron Throne’ die op 19 mei 2019 werd uitgezonden.

Als je alle seizoenen van Game of Thrones wil kijken, moet je voorbereid zijn om iets minder dan drie volledige dagen achter elkaar zonder pauzes te kijken. Dat komt uit op 70 uur en 14 minuten, er is in ieder geval genoeg content.

Kijk Game of Thrones op HBO Max

Game of Thrones cast

Als we de volledige cast van Game of Thrones willen tonen, dan hebben we daar een apart artikel voor nodig. Daarom krijg je hier de belangrijkste personages en hun respectievelijke acteurs.

  • Tyrion Lannister: Peter Dinklage
  • Daenerys Targaryen: Emilia Clarke
  • Jon Snow: Kit Harington
  • Cersei Lannister: Lena Headey
  • Jamie Lannister: Nikolaj Coster-Waldau
  • Eddard ‘Ned’ Stark: Sean Bean
  • Joffrey Baratheon: Jack Gleeson
  • Oberyn Martell: Pedro Pascal

Game of Thrones trailer

Is er een prequel van Game of Thrones?

Ja zeker, momenteel is het eerste seizoen van de prequel van Game of Thrones genaamd House of the Dragon online te bekijken op HBO Max. Goed nieuws voor alle fans van de wereld van Game of Thrones, want House of the Dragon is door HBO verlengd voor een tweede seizoen.

House of the Dragon is gebaseerd op het 2018 boek genaamd Fire & Blood van George R.R. Martin, de verhaallijn van deze serie (en het boek) speelt zich af in dezelfde wereld als Game of Thrones. Het verhaal speelt zich 200 jaar voor de opkomst van Daenerys Targaryen af. Het is een tijd waar de Zeven Koninkrijken, onder leiding van Viserys I Targaryen, in vrede leven. Hoewel de Targaryens een machtige familie zijn, is hun bloedlijn ook kwetsbaar en lijkt Viserys’ poging om iedereen tevreden te houden juist tegen hem te gaan werken.

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.