HBO Max: dit moet je weten over de streamingdienst

HBO Max

Wat is HBO Max?

HBO Max is de nieuwe streamingdienst van de Amerikaanse zender HBO (Home Box Office). HBO maakt al jaren grote films die vaak ook prestigieuze prijzen winnen. Denk hierbij aan The Sopranos, Game of Thrones, Westworld, Six Feet Under en Chernobyl. 

De streamingdienst is gelanceerd om de concurrentie aan te gaan met Disney Plus, Viaplay, Netflix en Amazon Prime.

HBO Max is beschikbaar in Nederland sinds 8 maart 2022. Sindsdien worden er telkens nieuwe series en films toegevoegd.

Wat is het aanbod van HBO Max?

HBO is onderdeel van mediaconglomeraat WarnerMedia en biedt daardoor dus flink wat films en series aan. Op HBO Max staat naast content van HBO daarom ook veel content van Warner Bros., DC en Cartoon Network. Zo krijg je ineens toegang tot alle Harry Potter films (inclusief Fantastic Beasts!), Batman en heeft HBO Max ook onder andere de rechten van Friends en The Big Bang Theory in haar bezit. Vanaf 22 augustus kan je er bovendien ook House of the Dragons vinden. Een mooi totaalpakket dus!

Het volledige aanbod van HBO Max vind je via deze link.

Een ander groot voordeel van HBO Max is dat bioscoopfilms van Warner Bros. snel op het platform beschikbaar komen. Was dit gat tussen de bioscoop en HBO Max voorheen 45 dagen, tegenwoordig komen de films na 120 dagen op het platform.

Wat kost HBO Max?

HBO Max biedt tegenwoordig één abonnement aan. De goedkopere “basic” versie is dus verdwenen. Je kan wel nog steeds kiezen uit een maandabonnement en een jaarabonnement, waarbij een jaarabonnement maar liefst 37% goedkoper is.

  • Bij een maandabonnement betaal je €7.99 per maand, wat uitkomt op €95,88 per jaar. Je hebt hierbij de flexibiliteit om je abonnement elke maand op te zeggen. Dit abonnement adviseren we dan ook vooral als je niet langer dan een maand HBO Max wil hebben.
  • Bij een jaarabonnement betaal je 59,99 per jaar, wat uitkomt op slechts €4,99 per maand. Dat is dus een korting van 37% op jaarbasis. Je hebt bij dit abonnement niet de flexibiliteit om maandelijks op te zeggen en je betaalt het bedrag per jaar. Dit abonnement adviseren we aan iedereen die niet maar een maand HBO Max wil hebben. Er is genoeg te streaming op HBO Max en er komt telkens nieuwe content bij. Dit abonnement is dus vrijwel altijd de betere en goedkopere keuze.

Bij beide abonnement stream je in 4k UHD en 1080p, mag je 30 downloads offline beschikbaar hebben en kan je op 5 apparaten tegelijk streamen.

Je kan beide abonnementen afsluiten door op deze link te klikken.

Zoek je nog een abonnement op HBO Max? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.

Via welke apparaten kan ik streamen op HBO Max?

Zoals zoveel streamingdiensten biedt HBO Max verschillende manieren om jouw favoriete films en series te bekijken.

  • Tv: voor smart tv’s vanaf 2016 is er de mogelijkheid om de app direct op je tv te installeren. Zo kan je zonder tussenkomst van een ander apparaat direct streamen op je tv. Heb je een oudere tv? Dat is geen probleem, maar dan zul je een slim apparaat (zoals bijvoorbeeld een Chromecast) aan je tv moeten verbinden.
  • Mobiel: HBO Max biedt voor zowel Apple- als Android-toestellen en app. Je kan deze downloaden via respectievelijk de App Store en de Google Play Store. Na het installeren en inloggen kan je daar meteen beginnen met streamen. Je kan via de app ook casten naar bijvoorbeeld je tv (zie ook hierboven).
  • Desktop: uiteraard kan je HBO Max ook direct op je computer streamen via de browser. Je gaat hiervoor naar de website van HBO Max. Na het inloggen krijg je daar alle films en series te zien, die je direct kan streamen.
  • Consoles: HBO Max is ook beschikbaar via de PlayStation 4 en 5, en via de Xbox One en Xbox Series X/S.

Hoe kan ik me aanmelden voor HBO Max?

Aanmelden voor HBO Max is heel eenvoudig: je kan je registeren door op deze link te klikken.

Je maandabonnement is telkens maandelijks opzegbaar en je jaarabonnement is telkens jaarlijks opzegbaar.

Wat met HBO series op andere kanalen?

Tot voor kort konden we in Nederland de HBO content bekijken via andere kanalen, bijvoorbeeld Ziggo. Helaas heeft HBO de rechten niet verlengd en verdwijnt deze content dus van die kanalen. Om deze content te bekijken moet je dus een HBO Max abonnement afsluiten.