Disney Plus: Alles wat je moet weten over de streamingdienst

volledig aanbod disney plus f1f

beste films, series en documentaires disney plus1d1

nieuwe aankondigingen disney1 plus

Wat is Disney Plus?

Disney Plus is de streamingsdienst van The Walt Disney Company. Op Disney Plus zijn films, series en documentaires van onder andere Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star te zien. De service ging op 12 november 2019 van start en telt inmiddels 116 miljoen abonnees wereldwijd.

Disney Plus Star

Sinds 23 februari 2021 heeft Disney een nieuwe uitbreiding toegevoegd op Disney Plus: Star. Disney Plus Star bevat films en series van grote Disney merken, zoals Disney Television Studios, 20th Television, ABC Signature, FX Productions, Freeform, Searchlight Pictures, Touchstone Pictures en 20th Century Studios. Star zit bij het Disney Plus-abonnement inbegrepen, je betaalt hier dus niet extra voor. Ook worden er geregeld series van de Amerikaanse streamingdienst Hulu (ook grotendeels in handen van Disney) toegevoegd, zoals de nieuwe series ‘Dopesick’ en ‘Y: The Last Man’.

VIP-toegang

Disney introduceerde door de coronacrisis en het daardoor sluiten van de bioscopen ook een zogenoemde VIP-toegang op Disney Plus. Tegen een extra betaling kunnen abonnees dan exclusieve (bioscoop)films bekijken, voordat deze beschikbaar worden gesteld aan alle abonnementhouders. Mulan was de eerste film die via VIP-toegang op Disney Plus het licht zag, gevolgd door Raya and the Last DragonCruellaBlack Widow en Jungle Cruise.

Nederlandse Disney Plus Original

Disney bracht op 1 september 2021 Dat Ene Woord: Feyenoord uit op Disney Plus. Dit was de eerste Nederlandse Disney Plus Original op de streamingdienst, geproduceerd door ESPN en het Nederlandse Lusus Media. De serie, die 9 afleveringen telt, geeft een kijkje achter de schermen bij de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Er zullen in de toekomst meer Nederlandse Disney Plus Originals van de band gaan rollen.

Disney kondigde op 31 augustus 2021 aan dat er in 2024 60 Europese Disney Plus Originals op de dienst te vinden zullen zijn. Het gaat om Spaanse, Italiaanse, Franse en Duitse producties.

Kosten

Disney Plus kost € 8,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 89,90 per jaar. Voor dit bedrag geniet je van het volledige Disney Plus aanbod, inclusief Star. Om je te abonneren kan je hier of op de onderstaande Disney-banner klikken.