Wanneer komt Guardians of the Galaxy Vol. 3 naar Disney Plus?

Guardians of the Galaxy Vol. 3 op Disney Plus
© Disney

De derde (en mogelijk laatste) Guardians-film kwam eerder dit jaar al uit in de bioscoop, maar wanneer komt Guardians of the Galaxy Vol. 3 naar Disney Plus? Hieronder vind je alles wat we weten over de release van deze blockbuster op de streamingdienst.

Het laatste deel van regisseur James Gunn’s Guardians of the Galaxy-trilogie verscheen op 3 mei 2023 in de bioscoop en werd over het algemeen erg goed ontvangen. De film is een mooie afsluiter voor het verhaal van deze vreemde groep van superhelden en dus ook een prachtig afscheid als het inderdaad de laatste Guardians-film blijkt te zijn. Toch is er natuurlijk altijd nog ruimte voor de personages om terug te keren, zeker in de ‘multiverse’.

Nu de film langzamerhand alweer uit de meeste bioscopen is verdwenen, vragen veel mensen zich natuurlijk af wanneer Guardians of the Galaxy Vol. 3 naar Disney Plus komt. In dit artikel hebben we het daarom over de releasedatum van Guardians of the Galaxy Vol. 3 op Disney Plus.

👉 Via deze link geniet je van 2 maanden gratis Disney Plus bij het afsluiten van een jaarabonnement.

Komt Guardians of the Galaxy Vol. 3 op Disney Plus?

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is een Marvel Studios-film en aangezien Marvel Studios onderdeel is van Disney, zal de film ongetwijfeld ook op Disney Plus verschijnen. Je kan de filmpagina van Guardians of the Galaxy Vol. 3 dan ook al terugvinden op de streamingdienst. Momenteel vind je daar alleen nog maar de trailer, maar waarschijnlijk kan je via die link uiteindelijk ook de film zelf streamen.

De exacte releasedatum voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 op Disney Plus is nog onbekend, maar we kunnen wel een redelijk goede voorspelling doen aan de hand van eerdere filmreleases op Disney Plus.

Wanneer komt Guardians of the Galaxy Vol. 3 naar Disney Plus?

In het verleden hebben we vaak gezien dat Disney-films ongeveer 49 dagen na hun release in de bioscoop verschijnen op Disney Plus. Als Guardians of the Galaxy Vol. 3 dat patroon had gevolgd, dan zouden we hem al op 21 juni op Disney Plus hebben zien verschijnen, maar dat is dus helaas niet het geval. Dat zou eventueel het gevolg kunnen zijn van het feit dat de film het goed heeft gedaan en lang heeft gedraaid in de bioscoop.

De laatste paar Marvel-films waren echter ook al uitzonderingen, want Black Panther 2: Wakanda Forever verscheen bijvoorbeeld pas na 84 dagen op Disney Plus en bij Ant-Man and the Wasp: Quantumania duurde het 91 dagen.

Als we dus ook rekening houden met deze uitzonderingen, dan kunnen we misschien wel een accuratere schatting geven op de vraag: Wanneer komt Guardians of the Galaxy Vol. 3 naar Disney Plus? We verwachten namelijk aan de hand van de voorgaande Marvel-films dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 ergens tussen juli en augustus zal verschijnen.

Er is dus nog geen officiële releasedatum aangekondigd, maar zodra dat wel het geval is, zullen we je op de hoogte houden. Wil je echt helemaal up-to-date blijven? Dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Het zal nu waarschijnlijk niet meer extreem lang duren voordat Guardians of the Galaxy Vol. 3 naar Disney Plus komt, want je kan de film nu ook al digitaal kopen via Pathé Thuis.

Wanneer komt Guardians of the Galaxy Vol. 3 naar Disney Plus?
©Disney

Verhaal en trailer

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is de derde film uit de Guardians of the Galaxy-filmreeks en het 43e project binnen de MCU (Marvel Cinematic Universe). In deze derde film hebben de Guardians een enorm belangrijke missie. Ze moeten namelijk Rocket beschermen tegen de High Evolutionary; de man die te maken heeft met waarom Rocket is zoals hij is.

Deze derde film uit de serie zit weer vol met actie humor en prachtige visuele effecten en ook is er weer een goede soundtrack aanwezig (in de vorm van de Awesome Mix Vol. 3) zoals we gewend zijn van de Guardians-films, al vinden de soundtrack deze keer wel iets minder sterk dan in de eerste twee films.

De film is net als de eerste twee films geregisseerd door James Gunn en alle (levende) Guardians uit de vorige films keren weer terug, maar er zijn ook een aantal belangrijke nieuwe personages toegevoegd in deze film, zoals Adam Warlock (Will Poulter) en natuurlijk de grote slechterik, de High Evolutionary (Chukwudi Iwuji).

De High Evoltionary zit achter Rocket aan in deze film en de Guardians moeten erachter komen hoe ze Rocket kunnen beschermen van deze krachtige nieuwe vijand. Ze moeten op zoek naar iets waarmee ze Rocket veilig kunnen houden, maar ondertussen komen ze steeds dichter bij de High Evolutionary en ontrafelen ze ook langzamerhand zijn plan voor Rocket en de utopische samenleving die hij wil creëren.

Net als Guardians of the Galaxy en Guardians of the Galaxy Vol. 2 is de derde Guardians of the Galaxy-film ook niet alleen een humoristische superheldenfilm. Regisseur en schrijver James Gunn weet namelijk ook een emotioneel verhaal neer te zetten en geeft ons in deze film vooral een beter beeld van Rocket en zijn verleden. Aangezien het waarschijnlijk Gunn’s laatste Guardians of the Galaxy-film is en hij dat van tevoren al had besloten (en in ieder geval het einde van deze trilogie), heeft hij de reeks ook een mooi, passend einde kunnen geven.

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.